PortalIndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen 

Deel | 
 

 ❧ In need of four-leaf clovers [Matthew]

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ricah
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Tali
Posts : 21
Points : 0
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Wood
Klas:
Partner:

BerichtOnderwerp: ❧ In need of four-leaf clovers [Matthew]   za mei 20 2017, 21:09Een nieuwe plek betekende altijd een teveel aan nieuwe indrukken voor Ricah. Het lanceringsplatform van Starshine Academy, waar ze net aangekomen was, telde zeker als één van deze nieuwe plekken. Ze wist niet waar ze zich eerst op moest focussen: de shuttles die vertrokken of aankwamen? De mensen die uit- en instapten? Het gewicht van haar tas, die steeds zwaarder leek te wegen des te langer ze hem vasthield? Misschien was de aankomsthal van de school waar ze vlak voor stond een beter idee?
Het gebouw zag er intimiderend en groot uit. Er was echter iets dat haar aandacht meest trok - groen. Groen, echt groen; bomen, planten, bloemen en gras in tuinen, bossen en velden. Helemaal anders dan de kale stenen ondergrond op Erd die ze nooit gewoon was geworden. Ze konden niet tippen aan een echt Grenaans bos, maar van die plek wou ze momenteel misschien even wegblijven, voor nu.
Goed. Wat eerst te doen? Ze was hierheen gekomen met slechts een minimum aan instructies. Het leek alsof haar nog zoveel taken te wachten stonden: aanmelden, kamer fixen, uitpakken, inschrijven voor een klas en lessen, het gebied verkenne, kennismaken met schoolgenoten,... Dat laatste was misschien niet de eerste prioriteit op haar lijstje, maar ze wist dat het vroeg of laat toch onvermijdelijk zou zijn om contact te moeten leggen.

Een botsing met een ontevreden bezoeker kaatste haar terug de realiteit in - ze stond al vijf minuten afwezig voor zich uit te staren terwijl ze aan het denken was. Oké, vooruit dan maar. Wat eerst te doen? Aanmelden leek de meest logische optie te zijn.
Ze stapte het eerste gebouw dat ze tegenkwam binnen. Juiste keuze: ze zag een balie. Hopelijk was dit de receptie. Ze haalde even diep adem. Nieuwe en onbekende mensen aanspreken was niet haar sterkste punt; haar gedachten waren gevuld met mogelijke doemscenario’s waarin ze niet geregistreerd was om hier te komen studeren of waarin ze iets verschrikkelijk fout zou zeggen. Gewoon doen, Ricah.
Ze stapte af op de persoon die achter de balie zat, vermeldde haar naam en zei dat ze hier was om te komen studeren. De persoon knikte, deelde haar mee waar ze heen moest - rechtdoor, de weg rechts langs het schoolgebouw, een grote bruine deur in, de pijlen volgen tot het trappenhuis en dan naar de vijfde verdieping voor de Woudmagicians - en keek weer naar beneden, terug naar het schijnbaar meer interessante kruiswoordraadsel. Goed dan. Ze verliet het receptiegebouw en volgde het weggetje naar het gigantisch ogende schoolgebouw. Oké, wat dan? Rechtdoor. Ze keek rond. Ha! Weg recht langs het schoolgebouw. Goed. Of was het links? Haar geheugen liet haar weer even in het donker en ze besloot gewoon de linkse weg te nemen. Na een flinke tien minuten aan wandelen bleek even dat dit niet de juiste weg was; er was nog altijd geen bruine deur in zicht. Ze bleek echter wel dicht te komen bij wat eruit zag als een openlijk grasveld. Gras! Bomen! Planten! Zo’n dingen kwam je meestal niet tegen op Erd, tenzij je genoegen nam met enkele minieme stukjes onkruid of matten fake gras en planten in potten. Het was al een hele opluchting dat ze de komende jaren niet tussen stenen en woestijnen door moest brengen. Of zonder meisjes die je achterlieten in het midden van de jungle.
Met haar tas nog steeds in de hand wandelde ze het grasveld op. Waarschijnlijk waren de meeste lessen inmiddels al gedaan en kwamen een hoop leerlingen op dit grasveld even uitrusten. Het weer was typisch lente: zacht zonlicht en een paar wolkjes. De bloemen stonden volop in bloei. Plantennamen vanbuiten leren was niks voor haar met haar zwakke geheugen; gelukkig had ze haar determineerboek meegenomen, om haar verzameling gedroogde bloemen op nieuw aan te leggen. Ze ritste haar tas open, trok het boek eruit en ging op zoek naar de bloemsoort voor haar. Asters. Voorzichtig trok ze een bloemetje uit de grond, draaide zich om om haar verzamelboek ook te nemen en botste daarop zeer ongelukkig tegen haar nog openstaande tas, zodat de boeken bovenaan allemaal mooi uit de tas gleden over de voeten van een ongelukkige voorbijganger.
“Ehm… Sorry,” zei ze snel terwijl ze haar boeken voorzichtig begon op te rapen.
Wat een mooi begin van haar eerste dag.


@Matthew ! Sorry dat dit zo laat en mogelijk slecht is,
ik heb al heel lang niet meer ge-rp't :^)

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Matthew
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Freedje
Posts : 37
Points : 0
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Dark || Light
Klas: Fifth
Partner: What?

BerichtOnderwerp: Re: ❧ In need of four-leaf clovers [Matthew]   za jun 10 2017, 11:52

Matthew klemde zijn kaken op elkaar terwijl hij zijn hand liet glijden langs het kersverse litteken op zijn borst. Het litteken ging vlak onder zijn linkerschouder tot bijna schuin boven zijn nagel. Als hij op de wond drukte, voelde hij nog steeds de magie zitten die een weg uit zijn lichaam probeerde te vinden. Hij had geluk gehad. Hij heel veel geluk gehad. Maar het was het allemaal waard geweest. Of het zou het toch allemaal waard moeten worden. Hij was dit weekend naar zijn vader gegaan nadat hij een brief had ontvangen van zijn zusje waarin ze smeekte dat ze weggehaald kon worden bij hun vader. De brief was op een donderdag gekomen en vrijdag, vlak na zijn lessen, had Matthew direct een shuttle naar huis genomen. Huiswerk kon wachten, vond hij. Toen hij thuis aankwam, zag hij dat zijn zusje een blauwe plek op haar wang had en waren alle stoppen bij hem doorgeslagen. Hij had gewacht tot zijn vader thuiskwam en was tegen hem uitgevallen. Zijn vader was ook de controle over zichzelf verloren en de twee hadden elkaar bevochten met magie. Hoewel hij zijn vader ook wat schade had toe gericht, had zijn vader hem geraakt met één of andere duistere magische spreuk waarbij er een soort van paars mes over zijn borst was gegaan. Matthew wist daarna niet meer goed wat er was gebeurd, maar in elk geval was hij tegen de grond gegaan en hadden ze er medische hulp bij moeten roepen. En hoewel zijn vader zich wel drie keer daarna verontschuldigd had en had beloofd dat hij zichzelf echt niet meer zo ging laten uitvliegen, had Matthew zijn keuze gemaakt en zijn enige naaste familielid gebeld om zijn zusje zo snel mogelijk op te komen halen uit Shadra: zijn tante.

Zijn tante had redelijk geschrokken geklonken aan de telefoon, maar had de ernst van de situatie ook wel ingezien en aangehaald dat Matthew’s vader waarschijnlijk nooit volledig over de dood van zijn vrouw zou geraken en dat dat de reden van zijn uitbarstingen was. Natuurlijk had Matthew dat zelf ook wel doorgehad, maar hij wilde niet dat zijn zusje nog langer bij iemand verbleef die haar elk moment op dezelfde manier kon aanvallen als hij bij Matthew had gedaan. Matthew had trouwens niet echt medische hulp gezocht nadat hij die had gekregen, ondanks dat er hem werd gezegd dat de wond dagelijks opgevolgd moest worden. Het bloedde soms en soms kwam er wat paarse magie uit. ’s Nachts had hij zweetbuien en werd hij bijna huilend wakker, maar voor de rest had hij op een hoop pijn na geen last van de wond. Het enige wat hem nu kon schelen, was dat zijn zusje op elk moment naar Nova gebracht zou worden. En hij was er vrij zeker van dat dit ook binnen de kortste keren ging gebeuren. Zijn zusje had hem beloofd dat ze hem op de hoogte ging houden via de brieven die ze aan hem zou schrijven. Matthew controleerde of hij er al een had ontvangen, maar toen hij merkte dat dit niet het geval was, zuchtte hij en besloot om dan maar naar beneden te gaan. Hij had voor nu toch geen lessen en ook geen huiswerk. Hij kon natuurlijk naar Oak’s Field gaan, maar hij wist dat hij in de buurt wilde blijven als de brieven binnen zouden komen en dus resteerde de enige optie om naar het buitenterrein te gaan. Matthew wierp een korte blik op zichzelf. Hij had een spijkerbroek aangetrokken en een zwart shirt met een V-hals. Zijn haren had hij zoals gebruikelijk bewerkt met gel zodat ze zowat in de lucht staken. En voor de rest besteedde hij niet te veel aandacht aan zijn uiterlijk. Hij vond het wel goed zo.

De jongen liep rustig naar buiten met zijn handen in zijn zakken gestoken. Hij had expres voor een zwart shirt gekozen omdat de wond zo nu en dan nog bloedde en met een wit shirt was dat natuurlijk makkelijk te zien. Hij had natuurlijk wel pleisters om over de wond te doen, maar daar bloedde het zelfs doorheen. En ja, misschien moest hij binnenkort wel eens medische hulp gaan zoeken, maar hij wilde eerst dat zijn zusje veilig zou zijn en dan zou hij zich wel over zichzelf bekommeren. Matthew was zo erg in gedachten verzeild geraakt dat hij niet in de gaten had dat er boeken voor zijn neus lagen. Het gevolg was dus dat hij met zijn voet achter één van de boeken bleef haken en niet bepaald elegant op zijn bek ging. En dat zou allemaal niet zo’n probleem zijn geweest als hij die verdomde wond niet had. Hij kon zijn handen niet op tijd uitsteken en landde vol met zijn borstkas op de grond waardoor hij kreunde van de pijn. Hij klemde zijn kaken echter op elkaar toen hij de stem van een meisje hoorde en duwde zichzelf zo nonchalant mogelijk weer omhoog. “Geeft niet,” zei hij rustig en met een emotieloze blik hurkte hij langs haar zodat hij mee wat boeken op kon rapen. “Het was niet dat ik er echt volledig bij was met mijn gedachten, dus we hebben beiden schuld.” Als hij ergens nu geen nood aan had, was het aan nog méér excuses in zijn leven. Hij merkte dat hij haar nog niet eerder gezien had en besloot om snel naar een ander onderwerp te gaan. “Nieuw hier?” vroeg hij dan ook terwijl hij de boeken die hij voor haar had opgeraapt weer naar haar toestak.


OOC: Zei iemand iets over laat? xD Je post is dik in orde hoor ^^
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Ricah
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Tali
Posts : 21
Points : 0
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Wood
Klas:
Partner:

BerichtOnderwerp: Re: ❧ In need of four-leaf clovers [Matthew]   za jun 17 2017, 19:46De ongelukkige voorbijganger bleef haken achter haar boek - haar kruidenboek, merkte ze op. Oh nee - die had een zachte kaft. Nu was er dus niet alleen een plooi in haar boek, maar ook lag er nu een jongen voor haar op de grond door de gevallen boeken. Geweldig, Ricah, echt geweldig. Na haar verontschuldiging beweerde hij dat het geen probleem was. Een leugen, vermoedde Ricah. Hij kreunde van de pijn toen hij op zijn borstkas viel en moest volgens haar zijn best doen om niet toe te geven dat het pijn deed. De ondergrond was vrij zacht door het verse lentegras en de meeste mensen zouden niet zo’n kreun uitlaten als ze op dit soort grond. Hij kon dus óf niet tegen pijn, óf hij was ergens heel ongelukkig op geland.
De tweede zin die hij zei had Ricah niet gehoord - ze was even te gefocust op haar analysepogingen. Ze was vooral blij dat hij het schijnbaar niet erg vond. Het laatste waar ze nu zin in had was een driftkikker die in haar gezicht begon te schreeuwen dat ze een verschrikkelijke, onhandige idioot was. Het zou niet de eerste keer geweest zijn. Wat een hatelijke momenten als iemand zo publiekelijk uitschiet - het gevoel dat honderden blikken op jou gericht zijn terwijl je gezicht steeds roder wordt & je enkel wat vage “sorry’s” uit kunt brengen. Nu keken er slechts enkele mensen op: hun aandacht was waarschijnlijk (en hopelijk) meer gericht op de val van het jongen. Ricah had eerder zin om nu weg te rennen met haar boeken om de mogelijke small talk te vermijden, maar de jongen was al begonnen met het aanknopen van een gesprek. Dan gingen we daar maar mee verder.
“Nieuw hier?” vroeg hij. “Ehm, ja. Eerste dag.” antwoordde ze, terwijl ze de boeken die hij haar gaf aannam. Ze grabbelde snel haar tas en liet de boeken er weer invallen. De ene was een beetje vuil door de ondergrond en er zat zoals ze al gezien had een verschrikkelijke plooi in het kruidenboek, maar ze hield die zorgen voor later.
“Dankjewel trouwens. Zoiets als… Dit had ik niet echt ingepland of gehoopt voor mijn eerste dag.” Ze lachte even. Ze was blij dat hij vriendelijk tegen haar aan het doen was. Ze voerde misschien niet altijd even graag lange gesprekken met mensen die ze niet kende, maar het kon geen kwaad om even sociaal te doen met haar schoolgenoten. Ze kon ooit nog in de klas met hem zitten, afhankelijk van de lessen die hij volgde. Dan zou het wel handig zijn om iemand te hebben waarmee ze al een beetje vertrouwd was. “Zit jij hier al lang?” vroeg ze.
Ze kon maar het beste maken van de conversatie die begonnen was. Vrienden maken was misschien niet echt haar ding meer; ze had dan ook weinig hoop dat ze hier echt vrienden ging maken. Proberen oppervlakkig overeen komen met de meeste mensen was haar hoogste doelstelling momenteel.


@Matthew Toch nog een post kunnen uittypen ondanks de examens lmao, misschien iets minder lang maar oké. Ik heb also net Ricah's character een kleein beetje aangepast zodat ze makkelijker is om mee te rp'en :^)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFILE
MAGICIAN

BerichtOnderwerp: Re: ❧ In need of four-leaf clovers [Matthew]   

Terug naar boven Ga naar beneden
 

❧ In need of four-leaf clovers [Matthew]

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» Leaf-bare isn't my favorite season. [OPEN]
» Matthew Mills

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Starshine Academy ::  :: Grass Field-