IndexElements HpD5UwnElements 2q24v8xZoekenRegistrerenInloggenMagic Types


In Kovomaka is magie de pure levensbron die zich bij Magicians manifesteert in een element, ofwel een 'magiesoort'. Sommigen worden geboren zonder een greintje magie in zich, maar degene mét magische potentie hebben beschikking over een element dat verder ontwikkeld kan worden. In totaal zijn er zeven bekende elementen: licht, duister, vuur, woud, lucht, water en aarde. Ieder van deze elementen hebben hun oorsprong op een specifieke planeet, waardoor Magicians die op deze planeet geboren zijn meestal ook dit bijhorende element beheersen.
De meeste Magicians hebben beheersing over twee magiesoorten, al is hun primaire element altijd sterker dan hun secundaire. Afhankelijk van hun gekozen schoolprofiel, wordt de focus gelegd op offensieve of defensieve magie. Een aantal elementen kennen zijtakken (zoals ijs- en zandmagie) die extreem geavanceerd zijn en pas beoefend kunnen worden wanneer een Magician ervaren is in zijn of haar hoofdelement. Ook zijn er aan een aantal soorten magie speciale attributen gebonden, zoals bijvoorbeeld helende magie of het kunnen communiceren met dieren. Een Magician met beschikking over dit element heeft de potentie om deze bijzondere vaardigheden te kunnen leren.

DARK

Magicians met dit element kiezen voor de schaduwen, het obscure en het onbekende. In een fractie van een seconde creëren zij illusies om hun tegenstander op het verkeerde been te zetten, of maken ze zich onzichtbaar om vanuit de schimmen hun slag te slaan. Velen hebben op een later niveau een pact met demonen of schaduwwezens, die ze op kunnen roepen om aan hun zijde te laten strijden.

ILLUSIONS
de mogelijkheid om illusies te kunnen creëren
DEMON PACT
een zijtak, waarbij het kunnen oproepen van demonen en schaduwwezens uit de onderwereld mogelijk is
STALKING PREY
een aan te leren vaardigheid, waar een Magician mee in het donker kan zien en zijn tred muisstil kan maken


LIGHT

Bij Light Magic staat positieve energie centraal: Magicians die dit element beheersen, putten hun krachten uit gunstige bronnen om hen heen. Dit kan bijvoorbeeld het 'lenen' zijn van de energie van levende organismen met van nature een goede aard, allerlei lichtbronnen, en met als bekendst voorbeeld de zon. Light Magicians hebben ook de aanleg om zich te onderwerpen aan Crystal Magic, waarbij ze vlijmscherpe kristallen - een Novaanse mineraal - kunnen laten groeien. In de puurste vorm kan Light Magic tevens gebruikt worden om te helen.

HEALING
helende magie, waar wonden in een oogwenk mee kunnen worden genezen
CRYSTAL MAGIC
het kunnen creëren en sturen van kristal
HOLY MAGIC
een zijtak, waar negatieve effecten kunnen worden weggehaald en hemelse krachten worden ontleend van Kovomakaanse Goden


FIRE

Van alle elementen is Fire Magic zonder twijfel de wildste magiesoort. Onstuimig en onbeteugeld vind het zijn weg in de omgeving, en een Magician moet over een uitstekende controle beschikken om zijn vuur in toom te houden. Dat is belangrijk, voornamelijk om te voorkomen dat hij ook zichzelf bezeert. De krachten van een Fire Magician variëren van simpelweg het aansteken van een kaars, tot het kunnen oproepen van een woeste inferno die een strijdarena in een handomdraai omtovert tot een razende hel.

DRAGON'S BREATH
geavanceerde zijtak. Geeft de mogelijkheid om hitte te ontlenen uit Babylon, het Geheime Rijk van Razen; het heetste vuur dat er bestaat
LIGHTNING
een zijtak in combinatie met Air Magic om bliksem te kunnen sturen


WATER

Gelijkaardig aan Fire Magic, is een opperste concentratie vereist om water naar wil te kunnen besturen. Water Magicians zoeken constant een balans tussen gestel en gemoedsrust om een kenmerkende kalmte op te roepen die hun geest leegt en ruimte maakt voor nieuw vermogen. Waarschijnlijk maakt het hierdoor één van de moeilijkste magiesoorten om te kunnen beheersen. Water Magic is sierlijk en wendbaar, en dient constant in beweging te moeten worden gehouden om in volle potentie tot uiting te komen.

ICE MAGIC
een geavanceerde zijtak, die de mogelijkheid geeft om ijsmagie te kunnen beheersen
MIST MAGIC
de mogelijkheid om minuscule kleine waterdruppels te verspreiden en met mist te werken


WOOD

Een Wood Magician heeft van nature de potentie om zijn magie tot uiting te laten komen in de vrije natuur. Ze beschikken over de vaardigheid om planten te ontspruiten, ze te besturen en voor ze te laten vechten. Wandelende Ents of een rij beschermende vleesetende planten; iedere Magician met dit element heeft zo zijn eigen manier in de praktijk. Uit alles dat leeft kunnen zij hun krachten vandaan halen, en daar zijn ze de natuur zeer dankbaar voor. Vaak beschikken Wood Magicians ook over Animagus Magic: het kunnen communiceren en bevrienden van dieren, die voor ze kunnen vechten.

ANIMAGUS MAGIC
de mogelijkheid om te kunnen communiceren met dieren, deze te temmen en voor je te laten vechten
RUNE TOMES
kennis over het gebruik van magische runen, die verschillende statussen kunnen activeren zoals verwarring, een offensieve of defensieve boost, het in slaap brengen van je tegenstander


EARTH

Earth Magic is zonder twijfel het rauwste element, waar standaard hardhandige bewegingen en gewelddadige offensieven aan te pas komen. Zonder enige moeite stompt een Earth Magician een homp rots uit de naakte grond, om deze vervolgens in een vuistslag meters van hem vandaan te slingeren. Earth Magic kan worden gezien als het totale hervormen van een terrein: rotspartijen en heuvels kunnen worden gecreëerd, zand zakt weg in een valkuil of er stort nietsvermoedend een lawine aan zwerfkeien naar beneden.

SAND MAGIC
een geavanceerde zijtak, die de focus legt om los zand naar wil te kunnen sturen
BRAWLER
een vaardigheid, die de vuisten van een Earth Magician hard als staal maakt en focus legt op martial arts
MECHANICS
een vaardigheid die zich baseert op de vooroplopende technologie van Erd, waarmee kleine robots en mecha-componenten in elkaar kunnen worden gezet


AIR

Het element dat vrijheid vertegenwoordigt. Air Magic stelt het gebruik van de lucht tot magie in staat en kan op vele manieren gebruikt worden: sommige Magicians roepen stormen en wervelwinden op, weer anderen spelen met zwaartekracht, passen echolocatie toe, manipuleren de trillingen in de lucht of maken gebruik van het element door middel van een muziekinstrument. De meeste Air Magicians kunnen vleugels oproepen waarmee ze het luchtruim verkennen.

MAGIC BALLAD
de vaardigheid om verschillende effecten en charms teweeg te brengen door het bespelen van een instrument, zoals slaap verwekken, verwarring, en het vormen van een support voor een team
WINGS
de vaardigheid om vleugels op te roepen en te kunnen vliegen