PortalIndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen 

Deel | 
 

 Some new Shit.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Kioa
-
-
avatar

PROFILEReal Name : Kioa
Posts : 4
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Dark and Fire
Klas: /
Partner: I don't need one.

BerichtOnderwerp: Some new Shit.    zo nov 03 2013, 14:48

Kioa kon het niet geloven toen hij de brief van zijn ouders had gelezen. Hoe konden ze, eerst hem uit huis gooien dan 6 jaar lang niks meer van hen laten horen, geen brieven, geen telefoontje van 'Hoe gaat het met je?' Niks. En dan opeens denken goh laten we hem een brief schrijven en dan ook gelijk zeggen dat we hem hebben ingeschreven bij een school. En dan ook nogeens bij een van de duurste scholen in het hele universum. Waarom zouden ze dat in hemels naam willen doen. Ze hebben nooit wat voor hem betaald, en nu opeens wel. Gewoon, what the hell? Kioa had een brief terug gestuurd dat hij niet zou gaan, maar natuurlijk brak toen de hel uit. Zijn ouders gingen lopen zeiken dat hij moest 'blij' zijn met dit gebaar, en dat hij niet zo arrogant moest gaan lopen doen. Dus om nog meer gedoe te vermijden ging hij maar akkoord en pakte hij de eerste spaceshuttle, of hoe ze die dingen ook noemden, en ging naar Starshine academy. Het mooie was, dat zijn ouders ook echt alles gingen betalen. Eerst dacht hij dat hij zelf ook moest gaan neer dokken om naar de academy te kunnen gaan. Maar toen zijn ouders zeiden dat ze zelf alles gingen betalen was dat best wel een grote opluchting.

Kioa fronsend op als hij uit de taxi stapte, Starshine academy zag er prachtig uit. Dat moest hij toe geven, maar ook heel duur. Konden zijn ouders dit wel betalen? Hij schudden zijn hoofd en glimlachte lichtjes. Ze hebben 6 jaar niks voor hem betaald, dit is het minste wat ze kunnen doen. De chauffeur pakte Kioa's koffer en zette hem naast hem neer, en zonder nog iets te zeggen reed hij weg. Kioa keek over zijn schouder naar de wegrijdende auto en zuchtte. Dat was het, hij kon niet meer terug. Ergens verlangde hij weer terug naar zijn kleine appartement, maar dat kon nu niet. Hij moest hier 2 tot 3 jaar blijven. En daarna was hij weer vrij om te doen wat hij wilde. Kioa pakte het handvat van zijn koffer beet en begon te lopen. Dit was nu zijn nieuwe huis. Voorlopig dan.

''Kan ik je helpen?''  Kioa keek op van zijn plattegrond als hij een vrouwen stem hoorde. Hij zag een vrouw van rond de 60 aan een bureau zitten, en liep naar haar toe. Eindelijk, hij was nu al dik een uur aan het zoeken naar het kantoor van de hoofd meester. De school was misschien dan wel heel erg mooi en heel erg rijk, maar de ' help service' Mocht hier wel beter. ''Ja, weet u misschien waar ik het kantoor van meneer Sa-'' Net als Kioa zijn zin wilde afmaken begon de vrouw weer te praten '' Oh, natuurlijk. Jij bent de nieuwe leerling, ik heb van je gehoord.'' De vrouw stond op en pakte wat papieren van haar bureau en gaf dat aan hem. ''Hier zijn de dingen die je nodig hebt. Je begint morgen her 2e uur en je kamer in aan de andere kant van de school.'' Ze wees hem aan op de plattegrond waar de slaapkamers waren en daarna waar de klassen waren. ''Nou dat is alles wat je nu moet weten.''  De vrouw ging weer zitten en begon weer te typen op haar computer. Had ze wel geluisterd naar hem? Hij moest naar de hoofd meester. ''Mevrouw, waar is het kantoor van de hoofd meester?'' De vrouw keek weer op en zuchte. ''Deze hal uit en dan links, als je opkijkt zie je dan allemaal bordjes hangen.'' Kioa knikte en begon weer te lopen.

Na een tijde kwam Kioa hijgend bij het kantoor aan. Het had weer ruim 20 minuten geduurd maar hier was hij dan. Eindelijk. Kioa zuchte en klopte op de deur. ''Hallo?''


--Sorry voor de crappy starter. Het is een lange tijd geleden dat ik in het nederlands heb geschreven xd--

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Master Savador
 
 
avatar

PROFILEAscendant
Real Name : Saf
Posts : 14625
Points : 0
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Dark // Fire
Klas: Teacher FireMagic
Partner: ♛ Seven Devils all around you

BerichtOnderwerp: Re: Some new Shit.    za nov 09 2013, 13:24

-  

»Zogeheten 'zakenreisjes' rekende hij liever niet onder zijn verplichtingen, maar het hoorde bij het vak. Als directeur over één van de grote scholen in Kovomaka was het zijn taak om belangrijke vergaderingen van de Scholengemeenschap bij te staan. Die belangrijke vergaderingen hielden meestal niet veel meer in dan je in je beste pak hijsen, een uur of twee vergooien in een shuttle en dan nog eens een uur of twee vergooien in een vergaderzaal, waar het rook naar nieuw meubilair en de dure aftershave van rijke kerels zoals hij. Eens in de, pak 'm beet, maand, anderhalve maand werd zo'n bijeenkomst gehouden. Liep het uit, dan kon het weleens voorkomen dat hij pas tegen de tijd terugkwam dat het avondmaal in de Grote Zaal werd opgediend, maar vandaag was hij vroeger dan anders en dat zinde hem. Niet om het feit dat hij zijn werk hier dan weer op kon pakken, maar om het verder uitvoeren van zijn dagtaak. Met een goed glas wijn en zijn trouwste slang achterover leunen in die dure lederen fauteuil van hem en ontspannen. Laat de rest maar denken dat die goede man achter de deur van zijn kantoor ijverig aan het werk was, ha.

Het had hier geregend in de tussentijd dat hij weg was. Zijn herenschoenen knarsten onder het grind en pletsten door wat ondiepe, met bladeren bezaaide plassen toen hij uitstapte op het lanceringsplatform. Chagrijnig zette hij de aktetas in zijn hand even neer en deed hij het bovenste knoopje van zijn cape-achtige mantel dicht. De herfst bracht al eeuwen Noord-Shadraans weer met zich mee. Onder een zacht gesnuif - verkoudheid was ook niet uitgesloten - pakte hij zijn aktetas weer op, krabde zich onder de rand van zijn brim hat en vervolgde zijn weg naar het immense kasteel. Hij was een charmante man om te zien, maar bleek lang niet zo charmant te zijn als je hem onder zijn huid zat. Vooral niet als je ook nog eens een minderjarige leeftijd had en geen enkele term van respect leek te begrijpen. Met een paar 'kshht's hier en wat 'shoo's daar joeg hij wat ergerlijke kinderen weg die hij onder het leerlingengebroed rekende terwijl hij met ruisende mantel door de gangen, de trappen op, richting zijn kantoor beende.

Om de een of andere wonderbaarlijke reden was de etage waar zijn kantoor zich bevond altijd uitgestorven. Het moest voor de meeste leerlingen vast een soortgelijk domein zijn geworden van de slapende leeuw die je onder geen beding mocht wekken, of de draak waar je een ei van stal om je dapperheid te bewijzen. Zoiets. Niet dat het hem veel kon schelen. Ze kwamen als ze iets te zeuren hadden en ze bleven weg als ze vonden dat ze hun leven bij nader inzien toch te lief waren. En dat bood hem de nodige rust in kluizenaarachtige omstandigheden.
Behalve nu. Er stond een of ander joch aan zijn deur als een krabbelende verzopen kat die erin wilde. Zijn mahoniehouten deur bevuilend met die tienerknokkels van hem, gedverdemme. Bij Medusa, was hij net terug, moest hij hier de handen weer uit de mouwen steken. Kon hij zijn belangrijke zelfsessie van wijn drinken en intussen doen alsof hij hard aan het werk was als er een verdwaalde reiziger binnen kwam vallen wel vergeten.
'Ja?' klonk een niet bepaald genietbare stem snauwerig achter de jongen. Als een onhoorbare entiteit was hij achter de jongen opgedoken om vervolgens ook niet bepaald in zijn nopjes de hoed van zijn hoofd te wippen en nogal ruw de sleutel van de deur in het slot te sjorren. Onder een diepe snuifachtige inademing richtte hij zijn aandacht op de jongen en keek hooghartig op hem neer, alsof hij een opgedroogd stukje braaksel was. Er stond een trek op zijn gelaat terwijl hij afkeurend aan de zoom van de kleding van de jongen plukte, het wat opzij trok. 'Nou.' Schrijnend trok hij een wenkbrauw op en schikte de kleding weer wat met enkele slordige, het-is-het-niet-waard-om-het-beter-te-doen-bewegingen terug. 'Daar kan men niet veel mee, hè?' Maar ondanks zijn snelle beoordeling gaf hij toch een onvriendelijk knikgebaar opzij met zijn hoofd en een duw gevolgd door een ongeduldige tik tegen de schouder van de jongen om hem zijn kantoor binnen te loodsen. Vort. En vooruit dan maar. Dan trachtte hij het komende anderhalf uur, of hoe lang de ziel ook bij hem mocht blijven plakken, de bacillen en de domme puberopmerkingen wel door de vingers te zien. Voor zover dat mogelijk was.


Words: 749


- Geen probleem ~
Sorry voor de late reactie.

_________________Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://staracademyrpg.deviantart.com/
 

Some new Shit.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Starshine Academy ::  :: Headmaster's Office-