PortalIndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen 

Deel | 
 

 Amaranthe Pandora

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Amare
-
-
avatar

PROFILEReal Name : Julia
Posts : 100
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Vuurmagie
Klas: -
Partner: Who can keep the darkness from closing in on me?

BerichtOnderwerp: Amaranthe Pandora   ma jun 24 2013, 19:59Ook meedoen aan de verhaallijn over Pandora's Box? Schrijf je dan nu in: Inschrijftopic Pandora's Box [verhaallijn]

BASIS

Schuilnaam: Amare McKenna
Echte naam: Amaranthe Pandora
Geslacht: Vrouw
Geaardheid: Heteroseksueel
Leeftijd: 17
Planeet van herkomst: Razen
Magiesoort: Fire magic. Bovendien bezit Amaranthe het speciale gen van haar voorouder, de beroemde Cylo Pandora. Dit gen komt enkel en alleen voor in de Pandora familie en ook niet bij alle leden. Het maakt Amaranthe en de anderen met deze gave onvatbaar voor geestmagie. Zo kan haar geest niet via magie binnengedrongen of gemanipuleerd worden. Dit maakt het voor haar soms juist lastiger bij vakken als waarzeggerij.
Familie: Amaranthe is de reïncarnatie van haar voorouder Cyenne-Lo “Cylo” Pandora. Hierdoor kan Cylo haar soms 'overnemen'. Het enige waar de buitenwereld dit aan kan merken, is doordat Amaranthe's ogen ineens oceaanblauw zijn in plaats van het gebruikelijke bordeauxrood. Zelf weet ze pas sinds enkele jaren van haar 'vroegere leven'.
Verder had Amaranthe een zeer grote familie met maar liefst dertien oudere en vijf jongere broers en zusjes tot de ramp.
Relatie: Amaranthe is niet verliefd, verloofd of getrouwd, noch is ze dat ooit geweest. Toch heeft ze soms vreemde herinneringen aan iemand die ze feitelijk niet kent, maar waar ze wel vreemde gevoelens voor koestert…INNERLIJK

Vaardigheden:
Vuurmagie | Kennis van de etiquette, bliksemsturen, algemene geschiedenis | Beheersing van Kovomakaans, Raziaans met de verschillende dialecten, Novaans en Grenaans.

Persoonlijkheid:
Amaranthe is iemand met een goed hart. Soms kunnen deze goede bedoelingen echter nog weleens schuil gaan achter een vlaag van koppigheid en moed wat bijna aan roekeloosheid grenst. Ze is in staat zichzelf in gevaar te brengen als ze de personen die ze lief heeft daarmee kan helpen. Dit kan als positief worden ervaren, maar laat tegelijkertijd zien hoe weinig waarde Amaranthe eigenlijk aan haar eigen leven hecht.
Verder wordt Amaranthe gevoed door een onuitputtelijke nieuwsgierigheid en lust naar avontuur. Ze kan er prima tijden alleen op uittrekken om de omgeving te verkennen. Geen geheime plek kan verborgen blijven voor haar scherpe inzicht en inventiviteit. Haar tegenhouden zal dan moeilijk worden. Zoals eerder genoemd gaat Amaranthe graag haar eigen weg. Wees dan ook niet verbaasd als een sarcastische of minder vriendelijke opmerking naar je hoofd wordt geslingerd als je haar pad wil bepalen.
Ondanks haar vurige persoonlijkheid valt Amaranthe meestal niet gelijk op. Ze is in eerste instantie eerder wat teruggetrokken voor ze contact zoekt. Een kans op avontuur grijpt ze met beide handen aan, maar dan liever alleen.
Ook zal ze het uit zichzelf niet snel zeggen als haar iets dwars zit of ze problemen heeft. Het enige waar je haar verdriet wel kunt terugvinden is in haar stem en ogen, waar altijd een verborgen pijn in verscholen ligt.
De belangrijkste kern van deze vorm van geslotenheid is, dat ze gewoon anderen niet zo graag tot last is. Ook hangt het van de andere persoon af hoe zij op iemand reageert. Onvoorspelbaar zou je haar daarom best kunnen noemen.UITERLIJK

Faceclaim: Yuzuriha Inori

Amaranthe komt in eerste instantie vaak over als ‘schattig’ – met haar grote, rode ogen, lange wimpers en eigenwijs roze haar. Ze is net iets kleiner dan gemiddeld, waardoor ze het qua fysieke kracht vaak moet afleggen tegen anderen. Echter zorgt haar tengere gestalte er wel voor dat ze zich gemakkelijker en soepeler kan voortbewegen. Op de renbaan vormt ze een serieuzere bedreiging.
Klein of niet, Amaranthe bezit wel de kenmerkende vrouwelijke vormen. Ze is niet bepaald een meisje wat dit in haar voordeel wil gebruiken en vindt al dat ‘meiden-gedoe’ eerder lastig dan bruikbaar.


GESCHIEDENIS: Uit het verleden van Cylo en Amaranthe is een verhaallijn ontstaan. Waarom? Eigenlijk gewoon omdat ik in de stemming was voor iets Epics. ^^
Voor meer info, zie de link bovenaan deze pagina.


Pandora’s Box
Bijna iedereen kent wel de legende over Pandora’s Box. Het verhaal vertelt over een jonge vrouw, gezegend met allerlei prachtige giften, die toch haar nieuwsgierigheid niet wist te bedwingen en de ene verboden kist opende. Door het openen van de kist hielp ze het kwaad de wereld in.
Maar legendes zouden geen legendes zijn als je er je vraagtekens niet bij zou kunnen zetten. In feite is dit specifieke verhaal zelfs onwaar. Vele tongen hebben al geroerd over het openen van de kist door Pandora, maar in feite stopte zij hier juist iets in.
Lang geleden, moet je weten, leefde er eens een magician – machtig was hij zeker, maar ook wreed. Hij gebruikte zijn krachten puur voor zichzelf en zoals zijn zieke, duistere geest van hem verlangde. De magician, Zalazar genaamd, wist het te schoppen tot de nummer één bedreiging voor het gehele universum. Alleen de Legendarische Magicians van die tijd zouden hem kunnen stoppen. En dat deden zij. Door hun krachten te bundelen en Zalazar uit te dagen tot een direct gevecht wisten ze hem te doden.
Maar dit is niet waar het stopte. Want al was Zalazars lichaam in niets dan as veranderd, zijn ziel leefde voort: in het ruisen van de wind door de bladeren, in het klateren van de waterval in het bos, in de warmte van de Raziaanse zonnen… Overal waar men was voelde men nog steeds zijn drukkende aanwezigheid.
Het was echter pas jaren later toen dit voor iedereen zichtbaar werd. Dit was de tijd waarin Cyenne-Lo Pandora leefde. Als jongste dochter van het Pandora huis had ze redelijk weinig te vertellen, maar al vanaf kleins af aan had het adellijke meisje zich kunnen baden in weelde en ontving ze al wat haar hart begeerde. Toch wilde ze meer. Ze verlangde hevig naar iets wat haar eigen familie haar niet zou kunnen geven: avontuur. In haar dromen verkende ze de planeten, bevocht ze vijanden en was ze één van de helden. Het paste een meisje van adel helaas niet om zo te denken, dus hield ze haar hartstocht verborgen.
Het enige waarbij ze zich nog enigszins kon uitleven waren haar vuurmagietrainingen, aangezien het in deze tijd gewoon was dat ook de vrouwen van de rijke families de traditionele magie beheersten – al was het puur voor de show. Haar talent was vroeg ontdekt en wist zelfs het oog van de toenmalige Legendarische Magician van het vuur te bereiken. De wijze magician zag bovendien iets anders in Cyenne-Lo, of Cylo zoals ze vaak genoemd werd, maar wat…daar kon hij niet precies zijn vinger opleggen. De interesse was wederzijds. Cylo greep wat misschien wel haar enige kans leek. Nog net niet op haar knieën smeekte Cylo de magician haar als leerling aan te nemen, iets wat hoogst ongebruikelijk was. Uiteindelijk accepteerde hij haar. Haar familie protesteerde in eerste instantie, maar zag toen de eer in van deze overeenkomst en lieten haar begaan. Toch werd er gefluisterd in de gangen van het landhuis. Er werd schande gesproken over dit vreemde meisje dat gedoemd was te falen. Zij hadden toen nog een idee hoe fout ze zaten…
Jaren gingen voorbij en in het bijzijn van haar geliefde meester groeide Cylo op van meisje tot jonge vrouw. Haar vuurmagie verbeterde aanzienlijk, maar dat is niet het enige wat veranderde. Cylo wist zich meerdere malen te bewijzen en bleef zelfs na de afronding van haar studie in de buurt van de Legendarische Magician om hem te assisteren. Haar hulp leek in de ogen van anderen overbodig, tot de eerste berichten over een vreemde, duistere kracht binnenkwamen. Verschillende magicians waren betrapt op het gebruik van verboden magie. Het enige wat hen leek te stoppen, was de dood. Als een virus doemde het ene slachtoffer na het andere op die het met de dood moest bekopen. Alle planeten waren al in een staat van alertheid geweest sinds de tijd van Zalazar. De Legendarische Magicians werd daarom gelijk gevraagd de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Zo kwamen zij erachter dat alle slachtoffers iets gemeen hadden: tijdens hun verschrikkelijke daden hadden zij dezelfde ketting om gehad; de talisman van Zalazar.
Zalazar leefde voort door zich als een parasiet op een magician vast te kleven, hem of haar te gebruiken tot dit niet meer verder mogelijk was als het leven uit deze persoon ging, om vervolgens verder te gaan naar de volgende.
De Legendarische Magicians joegen hem op, vochten met al hun macht, maar niets leek deze ‘geest’ opnieuw te kunnen doden.
Het was uiteindelijk niet één van hen, maar Cylo die met de oplossing kwam. “Wat doe je met kwaad dat onoverwinnelijk is? Je zorgt dat het jou in ieder geval geen kwaad kan doen.” Was haar idee. Om precies te zijn had ze bedacht dat, als de geest blijkbaar niet vernietigd kon worden, ze het in ieder geval onschadelijk moesten maken. Legendes spraken van een oude kist waarin vroeger de zielen van overleden magicians werden opgevangen, zodat altijd nog iets van hen zou achterblijven. De kist was in het bezit van een oude Puffoonse magician die maar al te graag de Legendarische Magicians wilde helpen.
Een plan werd gemaakt: iemand moest de geest uitlokken zodat deze bezit van hem zou nemen. Wanneer deze persoon zou sterven, zouden de Legendarisch Magicians enkele seconden de tijd krijgen om de verplaatsende geest gevangen te zetten in het kistje en deze te sluiten.
Voor het lokaas betekende het dus een zekere dood. Verantwoordelijk als ze zich voelde, aangezien het haar idee was, droeg Cylo zichzelf voor. Haar meester en de andere Magicians die gesteld op haar waren geraakt weigerden, maar ze was vastbesloten.
De geest van Zalazar was zwervende, onzichtbaar voor het naakte oog, dorstend naar een nieuw slachtoffer. Alles wat daarvoor nodig was, was dat iemand zijn talisman zou vinden en deze dragen. Toen Cylo dit deed, was zijn aandacht dan ook direct op haar gevestigd. Hij wist echter niet dat van een afstandje de zeven Legendarische Magicians alles nauwlettend in de gaten hielden, klaar voor actie.
Cylo sloot haar ogen en voelde hoe een duistere macht bij haar probeerde binnen te dringen. Het zou nu niet lang meer duren voor ze haar laatste adem uit zou blazen. Ze stierf graag als ze daarmee zoveel levens kon sparen. Maar plotseling, geheel onverwacht, gebeurde er iets wonderlijks. Voor het eerst leek de geest van Zalazar zich niet met zijn slachtoffer te kunnen binden. Veel eerder dan verwacht en zonder dat ze hiervoor moest sterven werd zijn kwade ziel uit haar gestoten. De Legendarische Magicians, verward, maar nog wel scherp, grepen gelijk in. Met zijn zevenen wisten ze de geest in de kist te vangen en deze met een speciale sleutel dicht te maken.
Het universum was weer veilig. Vanaf die dag werd Cylo binnengehaald als een heldin en een inspiratie voor velen. Haar familie gaf haar de grootste lof, helemaal toen in het geheim de Pandora familie met Cylo in het bijzonder de grootse taak werd toevertrouwd om de Kist te bewaken, zodat niemand er ooit misbruik van kon maken.
De tijd ging verder na deze heldhaftige gebeurtenissen. Geschiedenis werd legende. Het duurde niet eens zo heel lang voor het verhaal over Pandora’s Kist werd veranderd. Men vermoed dat het idee van de Legendarische Magicians afkomt om te voorkomen dat mensen op zoek zouden gaan naar de Kist. Maar de tijden zijn weer aan het veranderen… Er is storm op komst.

A New Generation
Amaranthe Pandora was één van de vele kinderen van de Pandora familie. Ze was niet de jongste, waardoor overdreven verwennerijen haar bespaard blijven. Tevens was ze niet de oudste, waardoor ook een bepaald vanzelfsprekend respect jegens haar ontbrak. Zelf genoot ze juist van deze vorm van ‘anonimiteit’. Het stelde haar in staat meer haar eigen gang te gaan en dat deed ze ook maar al te graag. Vaak was ze nog eerder te vinden alleen in de wildernis ver bij haar huis vandaan, dan braaf aan de theetafel met haar zusjes. Toch deed dit niet af aan de liefde die ze van haar familie ontving. Amaranthe groeide gelukkig op. Het enige wat haar duidelijk deed verschillen van haar familieleden waren de vreemde ‘dromen’ zoals zij ze in het begin nog noemde. Iedere nacht droomde ze wel van avonturen die ze had beleefd – alleen was Amaranthe zichzelf dan feitelijk niet. Ze bekeek alles door de ogen van een ander. Maar wie die ander was, daar had ze op dat moment geen weet van.
Toen ook anderen de vreemde beelden onder doodnormale dromen van een jong meisje gingen scharen, was de aandacht hiervoor al snel verdwenen. Maar naarmate Amaranthe ouder werd, begonnen de dromen steeds vaker voor te komen. Niet alleen ’s nachts, ook midden op de dag bevond ze zich in gedachten ineens geheel ergens anders. Het leek zo echt en zo bekend allemaal. Het voelde bijna alsof ze de gebeurtenissen ook daadwerkelijk meegemaakt had, maar ze later gewoon vergeten was.
Naast zijzelf was er maar één persoon die bereid was hier meer aandacht aan te besteden: Amaranthes toenmalige privéleraar Talbus. Hij herkende in deze zogenaamde dromen zoveel meer, want veel dingen die Amaranthe beschreef kwamen verdacht veel overeen met de verhalen uit haar familiegeschiedenis over de beroemdste persoon die de Pandora familie ooit had gekend: Cyenne-Lo “Cylo” Pandora. Het was ook Talbus die uiteindelijk achter de waarheid kwam: het waren niet gewone dromen die Amaranthe’s geest bezighielden, het waren herinneringen. En dat betekende dat op de één of andere manier een deel van Cylo voortleefde in haar verre nakomeling Amaranthe. Noem het een vorm van reïncarnatie.
Voor het eerst in haar jonge leven viel Amaranthe op tussen al haar broers en zussen. Zelf wist ze echter niet of ze wel zo blij moest zijn met haar bijzonderheid en de nieuwe aandacht. Pas toen het jaren later haar leven redde, begon ze er anders over te denken.
Je moet namelijk weten dat er altijd magicians zijn geweest die het ware verhaal achter Pandora’s Kist kenden en zich door niets en niemand lieten tegenhouden om op zoek te gaan naar dit machtige voorwerp. Degene die de Kist opende, zou de macht van de magician Zalazar ontvangen en zou over het universum kunnen heersen – welke betere motivatie kon er zijn voor een duistere ziel?
Eén zo’n duistere ziel was slimmer dan de rest. Zijn naam was Jaqen. Hij benoemde het tot zijn levenswerk om de Kist te vinden en te gebruiken. Maar in plaats van er domweg naar te zoeken, wilde hij de steunpilaren van de Kist onderuit trappen. Met zijn zieke spelletjes wist hij het Pandora Huis binnen te dringen. Via verscheidene spionnen kwam hij precies achter de zwakke link van de familie: Quinten, een neef van Amaranthe’s gezin, de leiders van de familie. Al waren alle Pandora’s officieel de bewakers van de Kist, toch wisten maar weinigen waar de Kist was. Wie het wel wist en wie niet, was niet bekend.
Maar Quinten was altijd al geobsedeerd geweest door de Kist en diens macht. Hij was een vreemde jongen - zelfs voor zijn eigen familie - en bovendien een meester in manipulatie. Hij wist zelfs Jaqen ervan te overtuigen dat hij werkelijk in staat zou zijn de Kist te vinden. Jaqen deed er juist aan naar hem toe te stappen met het voorstel samen de magie van Zalazer te gebruiken. Quinten ging vrijwel gelijk overstag.
Midden in de nacht, toen iedereen het het minst had verwacht, vielen troepen onder Jaqens gezag het Pandora landgoed aan. Nietszeggende figuren als bediendes en kinderen werden vrijwel gelijk afgeslacht. De overige mensen werden gevangen genomen voor verhoor, gemarteld en in de meeste gevallen daarna alsnog gedood.
Amaranthe schrok die nacht wakker door het geschreeuw van haar familieleden. Met betraande ogen zag ze toe hoe alles wat ze lief had werd verbrand en iedereen waar ze om gaf werd gepijnigd. Het zeventienjarige meisje voelde de dapperheid en het vuur van haar voorouder voor het eerst echt in zich gloeien, maar het was juist deze persoon die haar tegenhield. In gedachte verscheen Cylo aan haar verre nakomelinge. Ze gebood haar te vluchten via de dienstingang en weg te gaan van hier. Amaranthe, geleid door de ander, deed wat van haar gevraagd werd. Besmeurd met as en vuil haastte ze zich het landhuis uit en wist te ontspannen aan het terreur. De hele nacht bleef ze rennen, tot ze uiteindelijk tegen het aanbreken van de morgen ergens in een bos uitgeput neerstortte. Er leek niets meer van haar over, maar ze was niet alleen. Cylo was er om haar te helpen. “Wij zijn één, Amaranthe. En dat is niet voor niets. Nu zal je eindelijk weten waarom ik al die jaren mijn leven met je heb gedeeld. Probeer het je te herinneren en je weet wat je te doen staat.” sprak ze wijs en raadselachtig.
Doordrenkt van verdriet en hevig verward lukte het Amaranthe eerst niet om ook maar iets anders te doen dan huilend op de grond te liggen, biddend dat dit allemaal maar gewoon een nare droom was. Na een tijdje viel ze in een diepe slaap. Haar dromen voerden haar net zoals vroeger mee naar een andere werkelijkheid, naar andere tijden. Ze begon het zich te herinneren. De heuvels, de poorten, het duister, de warmte… Plotseling wist ze het weer: de plek waar de Kist verborgen lag! Met het openen van haar ogen wist ze wat haar bestemming was. Zij, Amaranthe Pandora, moest de Kist eerder zien te vinden dan Jaqen en deze beschermen zoals Cylo dat had gedaan. Met deze herinneringen van de verstopplek moest het haar op tijd kunnen lukken.
Amaranthe ging gelijk op weg. Het kostte haar de grootste moeite, maar uiteindelijk wist ze de Kist eerder te verkrijgen dan haar vijanden. Toch wist ze dat ze feitelijk nog niemand gered had, want ze waren haar op het spoor. Wie de ‘dief’ was, hadden zij gelukkig nog geen weet van. Zover het Jaqen betrof rekende hij zich rijk met de aanval. Naar zijn idee was elke Pandora – op Quinten n a- gevangen of al naar het hemelrijk geschopt. Na die ene nacht wist Amaranthe dat Jaqen tot alles in staat was om de Kist in handen te krijgen. En nu ook bleek dat één van haar familieleden hem daarbij hielp, waren de kansen flink tegen haar gekeerd. Gek genoeg liet Cylo niet meer van zich horen sindsdien. Blijkbaar moest Amaranthe haar instincten vanaf nu volgen en hetgeen haar voorouder haar al had geleerd in de afgelopen jaren. Amaranthe wist ook wat ze behoorde te doen. De enige manier om dit te stoppen was immers de geest van Zalazer voor eens en altijd te vernietigen. Het was de Legendarische Magicians zoveel jaar geleden dan niet gelukt, dat betekende niet dat het onmogelijk was.
Met de Kist bij haar begaf Amaranthe zich daarom naar de plek waar alle Legendarische Magicians zich verzameld hadden: de Starshine Academy. Onder de schuilnaam Amare McKenna meldde ze zich daar als leerling aan. Want wie kan je immers vertrouwen als je zo’n dierbare bagage bij je hebt? Men zegt dat alle duistere zielen zich aangetrokken voelen tot de macht in de Kist en er naar op zoek zullen gaan om het te verkrijgen. Het zal dan ook niet lang meer duren voor haar vijanden weer zullen arriveren en er wellicht nieuwe vijanden zullen opstaan…

Wie wint en hoe dit afloopt, bepalen de deelnemers aan de verhaallijn.
Ook interesse? Meld je dan snel aan!

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Elveria
God of Mischief
God of Mischief
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Just kill me
Posts : 1573
Points : 8
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Dark x Fire
Klas:
Partner: I'm waiting for the afterlife.

BerichtOnderwerp: Re: Amaranthe Pandora   wo jun 26 2013, 11:33

Wauw ;3;. It's beautiful, ik ga straks de geschiedenis lezen.
Wat is het liedje?

_________________
[ Character ] - [ Theme ]
I don't need your sympathy. I need a fucking miracle.


awards:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://magicforest.forumotion.com/
Amare
-
-
avatar

PROFILEReal Name : Julia
Posts : 100
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Vuurmagie
Klas: -
Partner: Who can keep the darkness from closing in on me?

BerichtOnderwerp: Re: Amaranthe Pandora   wo jun 26 2013, 12:36

Well, thank you! ^^

Het liedje is van de film 'The Host' en heet Soul Outside.

Deze soundtrack vond ik erg mooi en goed passen, omdat Cylo Pandora 'voortleeft' in Amaranthe. *maakt even zweverig gebaar* ..so, yeah, hehe. :3

_________________

Amare || Master KuranOok meedoen aan de verhaallijn over Pandora's Box? Schrijf je dan nu in: Inschrijftopic Pandora's Box [verhaallijn]Wegens onverwachte privéproblemen ben ik momenteel weinig actief op SSA.
Excuses voor degenen die hier last van hebben, maar het was zeker niet mijn bedoeling.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gast
Gast


PROFILE
MAGICIAN

BerichtOnderwerp: Re: Amaranthe Pandora   wo jun 26 2013, 13:30

Hij is zoo mooi *_* De Host is ook een mooie film.
Terug naar boven Ga naar beneden
Master Kuran
-
-
avatar

PROFILEReal Name : Julia
Posts : 112
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Air||Divination
Klas: Although I enjoy learning, I'm not a student.
Partner: Love sometimes seems to me like wishing for rain as I stand in the desert. It's nothing but a distant dream.

BerichtOnderwerp: Re: Amaranthe Pandora   wo jun 26 2013, 13:39

Hm, hm, I agree. :3 Toen ik dit liedje hoorde in de film heb ik 'm gelijk gedownload.
Maar ik ga nu te veel offtopic, dus.. *taped haar mond dicht*

_________________

theme||character

|| De eerste les Waarzeggerij is al van start gegaan: zie Waarzeggerij les 1: Niemandsland & Tijdtotems ||

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFILE
MAGICIAN

BerichtOnderwerp: Re: Amaranthe Pandora   

Terug naar boven Ga naar beneden
 

Amaranthe Pandora

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» Pandora's Box [verhaallijn]
» [Pandora's Box] Important matters

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Starshine Academy ::  ::  :: Fire Magicians-