PortalIndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen 

Deel | 
 

 Cahaya Darijauh, CONCEPTUEEL

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Cahaya
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Kato
Posts : 34
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Earth / Air
Klas: Master Geralt
Partner: Only wooed by words.

BerichtOnderwerp: Cahaya Darijauh, CONCEPTUEEL   za jan 14 2017, 12:44Feitenlijkheden ::

°Naam:  Cahaya Darijauh [Tsha-HAI-ja DA-ri-djauw]
[Cahaya is Indonesisch voor licht, Dari jauh is Indonesisch voor Van ver weg . Light from afar.]

°Leeftijd: 19 Jaar
° Planeet: Het zuiden van Erd, Rumah stam
° Magie: Earth Magician, kent een beetje Air magic [Minder dan de basis.]

Trivia ::

° Gewicht: 58kg
° Lengte: 1.75m
° Lichaamsbouw: Cahaya heeft een lichaam als dat van een maniëristisch schilderij. Alles is mager en lijkt wel uitgerokken. Haar handen zijn daar het schoolvoorbeeld van. Haar lichaam wordt vaak bedekt door allerlei mantels en doeken, maar daaronder verschuilt een lichaam dat gemaakt is voor de meest fantastische, springerige galajurken.
Ze is lenig, maar niet sterk.
° Haar: Zwart en lichtblauw gekleurd. Van nature is het donkerbruin. Het heeft nu deze kleur omdat ze reeds gedoopt is tot een volwassen vrouw. In de Rumah stam gaat dat gepaard met onder andere tradities het kleuren van het haar
° Oogkleur: Een zandachtig geel. Als ze waterig zijn, hebben ze iets weg van barnstenen.
° Dierlijke vorm: Lynx. Ze veranderd zelden van vorm omdat dit haar erg moeilijk af gaat. De Rumah stam heeft eeuwen geleden geleid onder een plaag van dolende Lynxen die hen normaal met rust lieten. De stam is toen meer dan de helft van hun bevolking verloren. Sindsdien is een Lynx een traditionele voorbode voor onheil en dood.
In de christelijke kerk vinden we een opsplitsing van het sacrale. Het wordt opgedeeld in de Sanctus (het juiste, goede, zuivere,...) en de Sacer (het verkeerde, onzuivere, aardse,...). De twee zijden zijn nodig om deze munt (sactus) te kunnen laten bestaan.
In de Rumah stam komen we iets gelijkaardigs tegen. Zij beelden onze Sanctus af met neushoorns, de Sacer met Lynxen.
De westelijke kant van de samenleving heet het dodenrijk. Deze kant is toegewijd aan graven en tempels, het eren van de dode voorvaders in 'het land waar de zon onder gaat'. Het is het oorspronkelijke stuk grond waar de Rumah op leefden voor de Lynxen. De overgebleven Rumah lieten de huizen staan voor de doden om in de dolen in het hiernamaals. De levenden vestigde zich in het oosten en bouwden nieuwe huizen.
De Rumah weten niet dat Cahaya een Lynx is, daar heeft ze goed haar best voor gedaan. Na zo lang haar dierlijke vorm te hebben verzwegen kan ze nu niet meer met gemak veranderen.
° Afkomst: De Rumah stam is een kleine gemeenschap van mensen die het belangrijk vinden hun tradities en hun herkomst intact te houden. Ze leven nauw samen met neushoorns, die nu zijn verheven tot een belangrijk totem symbool.
° Klederdracht: Meestal zie je Cahaya  in een doek of mantel. Ze is van kop tot teen bedekt me sieraden, de een al waardevoller dan de andere. Bij belangrijke gelegenheden draagt zijn een hoofdsieraad met hoorns en zilveren schubjes langs haar kaak. Draagt Cahaya haar mantel niet, dan zie je haar in lichte en luchtige jurken.
Bijzondere uiterlijkheden: Cahaya's stam schmink, een gele driehoek op haar gezicht, gaat er niet zo makkelijk af. Pas maanden na de aanbrengst begint het goedje te vervagen. Ze werkt het om de twee weken gehoorzamend bij.
Karakter ::
Mocht Cahaya zelf deze pagina hebben geschreven had er zo goed als niets in gestaan. Ze is niet zwijgzaam, maar beschouwt dit soort informatie als triviaal. Misschien is triviaal het verkeerde woord. Ze zou de reden of het nut van zo'n lijstje niet zien. Cahaya is hyper bewust over alle aspecten van haar zijn. Gedachtegang, uiterlijk, fysieke capaciteiten, sterktes en zwakten,... Ze heeft vrede met al deze aspecten van haarzelf maar frustreert zich over het feit dat ze nooit volmaakt zal zijn. Haar ratio stelt haar dan gerust met ideeën over dat perfectie onmogelijk is en niet interessant, maar haar emoties kunnen dat nog niet beamen. Dit conflict maakt haar berekend, vastberaden, maar niet zelfzeker.
° Houdt van: Poëzie, druiven, neushoorns, gieren, het geritsel en getsjirp van insecten als de dag nog niet helemaal is begonnen, het lawaai van vogels als de dag eenmaal wel is begonnen, met blote voeten of blote handen in warm zand graven, schaken,...
° Houdt niet van: Koud weer, als mensen haar niet rustig tegemoet komen zal ze reageren als een onrustig dier dat in een hoekje wordt gedreven, mensen die zich zonder aanleiding superieur voelen, luide muziek,...
° Partner: Thuis wacht een door haar moeder uitgekozen, knappe -volgens haar ook heeft hij dezelfde charmes als Cahaya's vader- en eerbiedige krijger op haar. Ze schrijven soms brieven naar elkaar. Cahaya weet niet wat ze van hem moet vinden, maar is wel danig onder de indruk van zijn mooie woorden en sierlijke handschrift.
Familie ::
° Kahla Svrille; Moeder, 53j, Puffoon
° Penjaga Darijauh; Vader, 50j, Erd
[Penjaga is Indonesisch voor bewaker]

° Lartha Darijauh; Zus, 16j, Erd
° Gueva Darijauh; Zus, 17j, Erd
Spoiler:
 


° Cocok Cinta; Verloofde, 22j, Erd
[Cocok is Indonesisch voor geschikt, Cinta is Indonesisch voor liefde. Suitable love.]
Spoiler:
 

Geschiedenis ::
Een van de tradities in de Rumah stam bij het volwassen worden van een kind, is dat ze een kleine schat krijgen die hun ouders bijeen hebben gespaard. Deze schat mogen ze naar wens investeren zonder inspraak van hun ouders.
Cahaya koos ervoor om met dit bedrag zich bij wijze van uitwisseling in te schrijven in Starshine Academy. In haar stam is de lokale scholing met nauwe blik en vooral gefocust op eigen cultuur en geschiedenis. Cahaya wilde haar blik
verbreden.-DON'T SHOOT ME HET IS NOG NIET AF. ER KOMT MEER. OVERAL MEER.-

Sfeerschepping ::
Spoiler:
 


Alle art is gemaakt door de verschrikkelijk getalenteerde Phobos op DA. <3

_________________
°
Light from afar.

Soundtrack: x x
°
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 

Cahaya Darijauh, CONCEPTUEEL

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Starshine Academy ::  ::  :: Earth Magicians-