PortalIndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen 

Deel | 
 

 De Algemene Regels

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Master Savador
 
 
avatar

PROFILEAscendant
Real Name : Saf
Posts : 14625
Points : 0
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Dark // Fire
Klas: Teacher FireMagic
Partner: ♛ Seven Devils all around you

BerichtOnderwerp: De Algemene Regels   za apr 21 2012, 10:37


RPG Regels

Anime;
Je bent verplicht om animeplaatjes te gebruiken voor je karakter. Afbeeldingen van realistische mensen zijn niet toegestaan.

Berichten;
Je posts moeten minimaal uit vier regels bestaan. Alles wat in de RPG korter is valt onder spam. Ook het dubbelposten is verboden.

Accounts;
Meerdere accounts mogen, zolang je het niet gaat overdrijven. Wanneer je een teveel hebt aan dubbelaccounts, zullen we je verzoeken om iets te minderen.

Huisdieren;
Iedereen op Starshine Academy mag een huisdier nemen, op de Adviseurs na. Huisdieren mogen niet groter zijn dan vier meter. Verder is aan huisdieren alles toegestaan wat je kunt bedenken, zolang je het wel in de toom kunt houden. Draken en andere mythische wezens zijn toegestaan.

Dood is dood;
Wanneer je besluit je karakter te laten sterven, zal deze de rang 'gestorven' krijgen. Je kunt hier dan verder niet meer mee in de RPG posten, dus denk hier goed over na!

Magiesoort;
Je mag maximaal twee magiesoorten voor je karakter hebben. Je hebt al snel de kans dat je karakter anders te overpowered wordt, en dat is niet de bedoeling.

Positie;
Je komt op de school aan als leerling, leraar, stagiaire, Legendarische Magician of Adviseur, en niets anders. Om een aanvraag op de laatste drie van die rangen te doen, kun je even kijken bij Informatie. Als een rang vol zit kom je er niet meer bij, tenzij een account met eenzelfde rang inactief is.

In afwachting op een rang;
Het is niet de bedoeling om het account al aan te maken voor de betreffende rang waar je een aanvraag op hebt gedaan. Het team moet een aanvraag eerst beoordelen voordat er besloten kan worden of de leraar/stagiaire/Adviseur/Legendarische Magiër op de school kan 'arriveren'. Pas als je een PB hebt ontvangen dat je rang is goedgekeurd mag je hem aanmaken en kun je met hem aan de slag.

Interactie;
Legendarische Magiërs en leraren krijgen meer inspraak over Adviseurs en stagiaires die ze krijgen toegewezen om te zien of deze wel genoeg bij de Legendarische Magïer of leraar past om mee samen te kunnen werken. Dat betekent dat we Legendarische Magiërs en leraren een PB sturen met de aanvraag voor de desbetreffende Adviseurs- of stagiairerang, zodat ze feedback kunnen geven - maar voornamelijk om te zien of het karakter geschikt is om meer contact te creëren tussen deze twee rangen, die eigenlijk al zijn voorbestemd om elkaar te begunstigen. Legendarische Magiërs moeten uiteindelijk wel goed met Adviseurs samen kunnen werken, en hetzelfde geldt voor leraren en stagiaires!

Kracht;
Houd er rekening mee dat een leerling geen leraar aankan, en een leraar ook niet overkrachtig is. De enige accounts die uitblinken in kracht en vaardigheid zijn de Legendarische Magicians.

Leerlingen en krachten;
Soms komt het voor dat een leerling die les komt volgen op Starshine Academy eigenlijk veel te sterk is. Dat noemen wij in RPG-term overpowered.
Het is niet onwaarschijnlijk dat één van de beheerders de eigenaar van dit karakter hierover zal aanspreken. Het is niet de bedoeling dat je - als je als leerling op de school aankomt - beschikt over de mogelijkheid om hemel en aarde te bewegen, bij wijze van spreke. De kracht en magische vaardigheden per rang loopt op in een bepaalde volgorde, waar iedereen zich ook aan dient te houden. Deze gaat als volgt:

Legendarische Magiër
Adviseur
Leraar
Stagiaire
Leerling

Je ziet dat de leerling helemaal onderaan staat. Zij zijn het zwakst in kracht en vaardigheden, want zij komen natuurlijk op de school aan om hier juist les in te krijgen. Ze moeten het allemaal nog leren. Het is dus aannemelijk dat een leerling in vele gevallen niet krachtiger kan zijn dan een stagiaire, een stagiaire niet krachtiger dan een leraar, een leraar niet krachtiger dan een Adviseur en een Adviseur niet krachtiger dan een Legendarische Magiër. Boven de Legendarische Magiërs is niemand sterker, behalve dan misschien de magie zelf.

Leerlingen mogen niet:
- onsterfelijk zijn/het eeuwige leven hebben
- over krachtige spreuken beschikken (denk hierbij bijvoorbeeld aan hele tsunami's veroorzaken/bloedsturen/levenskracht zodanig uit je slachtoffers kunnen zuigen dat je karakter nauwelijks ook maar moeite hoeft te doen)

Ook als een klein aspect dat naar onze mening te overpowered is, maar bij bijvoorbeeld de vloek hoort die op je karakter rust, keuren wij dit niet goed.
Hoe krachtiger wij je leerlingkarakter vinden, hoe meer zwaktes je hem of haar mogelijk zal moeten geven. Let hier dus op.
Vinden we hem of haar helemaal te krachtig, dan zal je vriendelijk worden verzocht om dit aan te passen. Desnoods kun je kijken of er nog rangen open staan voor Adviseurs of stagiaires en er een gok op wagen om hier met je karakter een aanvraag op te doen. Niet geschoten is altijd mis. Let hierbij wel op: maar enkel als je nog niet met dat betreffende karakter als leerling in de RPG hebt gepost!


Speciale omstandigheden;
Wanneer je per se met je karakter een 'overpowered' element wil spelen, zoals een opgesloten demon of een zeer krachtige vervloeking, zul je hiervoor eerst toestemming moeten vragen. Om dat te bereiken kun je een berichtje aan één van de teamleden sturen, met daarin de uitleg van wat het precies in gaat houden en wat de voor/nadelen zijn. Je hoeft niet het hele karakter uitgewerkt te hebben, maar wel moet duidelijk zijn hoe de speciale power in elkaar zit. Er wordt dan gekeken of dit gebalanceerd genoeg is en of het toegestaan wordt. Dit hoor je zo snel mogelijk.

Toestemming vragen is bijvoorbeeld nodig voor:
-Een karakter dat kan shapeshiften in andere mensen.
-Een karakter dat een giftige aanraking heeft.
-Een karakter dat een demon in zich heeft.


En onthoud, het is beter om voor de zekerheid een berichtje te sturen met de vraag of iets toegestaan is dan allemaal moeite voor niets te doen.


Leeftijd;
Starshine Academy heeft qua klassen en vakken hetzelfde systeem als op een middelbare school. Dat houdt dus in dat die leeftijden ook gevolgd worden:
1e klas: 12-13 jaar
2e klas: 13-14 jaar
3e klas: 14-15 jaar
4e klas: 15-16 jaar
5e klas: 16-17 jaar
6e klas: 17-18 jaar
Natuurlijk valt er over leeftijden te praten. Je mag in de zesde klas ook negentien jaar zijn als je bijvoorbeeld een keer bent blijven zitten. Ook kan het zijn dat je met je elfde al hier op school zit als je karakter hoogbegaafd is.


Dierlijke Vorm;
Iedereen op Starshine Academy kan zich een dierlijke vorm aannemen. Welk dier je in die vorm bent is geheel je eigen keuze, maar is meestal een wezen dat je karakteristieken symboliseert.

Tijd;
Modernisatie is nauwelijks in het sterrenstelsel van Kovomaka te vinden. Op SSA leeft iedereen in de eeuw van nu, maar qua gebruik van materiaal en vervoer lijkt de tijd te blijven zijn hangen in de middeleeuwen. Men schrijft er met veer en inkt op perkament, licht komt meestal van een kaars of van de haard, en op het land wordt er gebruik gemaakt van paarden en koetsen. Er zijn wel shuttles die je van en naar één van de zeven planeten kunnen brengen en schaarse andere moderne snufjes. Maar enkel de rijkere kinderen kunnen zich iets verschaffen van een mp3-speler of iets dergelijks.

Planeten;
Er zijn zeven hoofdplaneten in Kovomaka waarop de elementen zijn ontstaan. Het is dus niet de bedoeling dat je ze zelf verzint, maar kiest uit één van de zeven. Meer informatie over deze planeten kun je in dit topic vinden.


We verwachten van iedereen dat deze regels nageleefd worden. Gebeurt dit niet, dan zullen er waarschuwingen en uiteindelijk een (tijdelijke) ban volgen.

Met vriendelijke groet,


Het Team

_________________Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://staracademyrpg.deviantart.com/
 

De Algemene Regels

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» Algemene onzin
» Algemene Onzin Topic
» Algemene Onzin Topic
» Algemene Onzin Topic
» Algemene Onzin Topic

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Starshine Academy ::  ::  :: Regels-