PortalIndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen 

Deel | 
 

 Nature is the source of all life

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Calis
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Melle
Posts : 19
Points : 0
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Forest/Water
Klas:
Partner:

BerichtOnderwerp: Nature is the source of all life   za 13 mei 2017 - 21:07

Ondanks dat het lente was, was vandaag milde dag. De zon scheen, maar het was toch nog net niet warm genoeg om zonder een jack aan te lopen. Calis vond de lente altijd een fascinerend seizoen. De hele circle of live voor moeder natuur begon weer opnieuw. Dieren werden geboren. De vogels die floten. De bomen die weer bladeren droegen. Mensen zeggen altijd dat bomen saaie dingen zijn die niets doen..maar als je je erin verdiepte, dan zou blijken dat bomen heel efficiënte, en ook wel slimme wezens waren. Ja..bomen waren heel fascinerend..
Hij deed zijn jack nog eens goed om, en liep toen in de richting van de kassen. Toen hij hoorde dat ze hier op zijn nieuwe school kassen hadden, wou hij hier natuurlijk graag een kijkje nemen. Hij was altijd in voor nieuwe soorten.
Toen hij eenmaal bij de kassen keek hij eerst door de grote ramen. Echter, kon hij weinig zien omdat het beslagen was. Dus, besloot hij maar gelijk naar binnen te gaan. Eenmaal binnen, trok hij gelijk zijn jack uit. Hier binnen was het namelijk stukken warmer dan buiten. Hij keek even om zich heen. Hij zag overal kleurige bloemen staan. Hij herkende hier en daar wat planten van thuis. Andere planten herkende hij enkel uit de boeken van zijn vader. Hij liep verder. Een geïrriteerde zucht verliet zijn lippen terwijl hij om zich heen keek. Precies wat hij had verwacht. Niet op soort ingedeeld. Er stonden een hele hoop soorten bij elkaar die niet bij elkaar in hun habitat thuis hoorde...zo stond een Greniaanse Duizendknop naast een Raziaanse Prachtlinde. Die twee groeide in compleet verschillende habitats. Hij moest er echt achter komen wie er verantwoordelijk was voor de indeling van de kassen. Dit was namelijk niet alleen slecht voor de soorten, maar ook voor de leerlingen. Deze kregen namelijk verkeerde informatie binnen. Toen trok een bepaalde bloem zijn aandacht. Deze was blauw, met een Paarse omlijning. Hij liep naar deze toe, en bestudeerde deze. Vreemd. Hij herkende deze niet..Hij pakte uit zijn zak zijn loepje, en bestudeerde deze goed. "Vijf bloembladeren..drie meeldraden...geen schermbladeren..wel een vruchtbeginsel aan de onderkant...hmn.." Hij zei altijd voor zichzelf wat hij zag. Dit deed hij om de details nog eens goed voor zichzelf op te nemen. Toen pakte hij zijn notitieblok en pen, en schreef het voor zichzelf op. Daarna begon hij met een lichte schets van de bloem. Waarbij hij streepjes zette naar verschillende kenmerken. Stom dat ze geen bordjes erbij hebben gezet. Doordat hij zo erg bezig was, had hij niet in de gaten dat er een andere persoon de kas was binnen gekomen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Ricah
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Tali
Posts : 21
Points : 0
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Wood
Klas:
Partner:

BerichtOnderwerp: Re: Nature is the source of all life   vr 2 jun 2017 - 20:54Ricah moest nog altijd wat gewend worden aan het leven hier. Nieuwe regels, nieuwe plaatsen, nieuwe mensen, nieuwe leraren, nieuwe lessen,... Alles kwam als een gigantische storm op haar af, alles tegelijk en in immense hoeveelheden. Aanpassing zou wel komen, vroeg of laat; alleen misschien iets langzamer dan de snelheid waaraan zaken binnenkwamen.
In haar vrije tijd probeerde ze zo veel mogelijk het domein te verkennen. Het begon hoog tijd te worden dat ze haar weg vanbuiten kon; helaas was dingen vanbuiten kunnen nu niet bepaald haar sterkste kant. Ze wist de leslokalen, slaapzalen en het grasveld ongeveer zijn; ze was ook al elders geweest, maar waar exact kon ze zich niet herinneren. Vandaag had ze echter een gesprek opgevangen van twee leerlingen die het hadden over de kassen - iets dat uiteraard haar aandacht getrokken had. Na zich snel te informeren bij een leerkracht woudmagie, was ze nu haar best aan het doen om deze te vinden. De instructies had ze achteraf snel op een stukje perkament gekrabbeld en probeerde ze nu onderweg te ontcijferen. Uiteraard waren enkele details van de wegbeschrijving al verdwenen uit haar herinneringen toen ze eindelijk een stukje perkament vast had, maar de grote lijnen stonden erop. Na de laatste les had ze haar boeken in de slaapzaal gegooid en was ze met enkel haar plantenboeken en een notitieboekje in een stoffen tas vertrokken naar de kassen waar ze over gehoord had.
Buiten scheen een licht zonnetje; ze droeg een beige jurk met een licht, zwart vestje. Hier was het nog vrij koud, maar naar ervaring was het altijd enorm warm in serres en zou dat zwarte vestje straks waarschijnlijk weggestoken worden.

Na wat zoeken, zag ze wat waarschijnlijk de kassen zouden zijn, voor zich. Grote, beslagen ramen met daarachter de vervaagde contouren van groene bladeren en kleurrijke bloemen. Na haar jaren tussen de stenen op Erd en de onaangename laatste ervaring op Gren, kon ze alle tijd tussen de planten gebruiken. Bladeren aanraken, bloemen verzamelen, tekenen, determineren over welke soort het ging,... Ze had zo veel zin om haar eigen verzameling plantjes weer aan te leggen en te verzorgen, maar had nog niet nagevraagd of dit toegelaten was op de slaapzalen. De etage voor woudmagiërs stond alleszins al vol met planten, dus veel problemen zag ze er niet echt in.

Ricah trok de deur van de serre open en werd verwelkomd door de intense geur van allerlei bloemen tegelijk. Het was reeds bekend gevoel, dat ze zelf al als aangenaam beschouwde. Ze gooide een snelle blik over de kassen; het was er niet zo druk, slechts een paar leerlingen die de planten aan het bestuderen waren. Achterin hoorde ze gedempt gegiechel van een groepje studenten dat zich hier waarschijnlijk probeerde te vermaken. Haar aandacht ging echter snel van de andere aanwezige studenten naar de planten. Ze begon in haar boek te bladeren. Al snel merkte ze dat de planten hier niet gesorteerd stonden op planeet; haar boek wel. Ze zuchtte kort en boog zich over een bak. Het merendeel van de planten was herkenbaar: typische weelderige Grenaanse planten en bloemen, die ze waarschijnlijk zelf nog gekweekt had. Het zien van de verschillende planten deed haar zin om weer zelf te beginnen met een tuintje.
Na het observeren van de eerste bak, besloot ze verder te gaan naar de volgende en draaide ze zich om. Een verdwaalde gieter op de grond besliste hier echter anders over -  daar was weer haar verdomde onhandigheid. Haar boek vloog uit haar handen terwijl ze met haar knieën op de grond viel. Zucht. Op haar beige kleedje zat nu een aardevlek, en misschien nog erger: haar boek was recht tegen de benen van een blauwharige jongeman gevlogen, die druk bezig was met het inspecteren van een bloem. Ze krabbelde snel recht. “Ehm. Sorry.” Ze raapte het boek op en keek naar de bloem die hij aan het bestuderen was. Deze kwam haar bekend voor. Ze staarde ernaar en haar liefde voor bloemen won het even van haar verlegenheid. “Is dat niet die ene bloem, ehm, origineel van Cassia of Puffoon? Ik denk dat dit de Grenaanse variant is. Wacht.” Ze bladerde snel door haar boek, zocht de juiste bladzijde en gaf het boek snel aan hem door. Hier vind je waarschijnlijk wel iets?


@Calis ! Sorry ik moet nog altijd wat into Ricah's character en rpg in generally komen :^)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 

Nature is the source of all life

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» Vervolg: How to save a life[Tallstar's dood]
» The Rain gives Life and dead
» Feel the rhythm of life~
» Death is unstoppable. One must face it as a fact of life ✝
» The dawn of new life

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Starshine Academy ::  :: Greenhouses-