PortalIndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen 

Deel | 
 

 VvF || Kulning Group A

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Miss Roxanne
-
-
avatar

PROFILEAscendant
Real Name : Avocado Plofkip <3
Posts : 1055
Points : 86
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Light & Wood
Klas: Verzorging van Fabeldieren
Partner:

BerichtOnderwerp: VvF || Kulning Group A   do apr 20 2017, 00:15

Ondanks het warme lente zonnetje waaide er een koud briesje over het veld die met haar lange zwarte lokken speelde. De verzorging van fabeldieren lerares was blij dat ze een jasje had aangetrokken in plaats van haar bodywarmer. Haar armen zouden geheid de kou gevoeld hebben. Met een vlug gebaar bond ze haar haar in een lange staart terwijl ze over het open veld keek. Het deed haar goed om weer buiten te zijn. De frisse lucht. Het licht, de geluiden. Het bracht haar meer tot rust. Ze keek voor het eerst in dagen weer uit naar een les. Ze keek uit naar het werken met de dieren én de leerlingen. Hen een oeroude vaardigheid bijbrengen die tegenwoordig aan het randje van uitsterven stond. Roxanne had zelf het geluk dat ze het heeft aan kunnen leren dankzij een zeldzame lerares. Miss Rosa had haar zoveel geholpen jaren geleden. Zelfs Richard... nee. Hou je gedachtes vrij van verdriet vandaag. Voor een moment vond haar blik de grond en staarde ze neer op een bloem waar een lieveheersbeestje op kroop om vervolgens weg te vliegen op de wind. Ze haalde diep adem en keek op. Ah.. daar is de eerste leerling al. Ze zette een glimlach op. "Goede morgen"

@Olivia Williams @Vash @Penny

Deze les zit nog niet vol. Heb je interesse in deze les meld je dan snel aan. Heb je liever een privé les, kan dat ook. Klik hier om je aan te melden


Laatst aangepast door Miss Roxanne op zo apr 23 2017, 00:34; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken Online
Olivia
-
-
avatar

PROFILEAscendant
Real Name : Béatrice
Posts : 566
Points : 78
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Vuur
Klas: Miss Roxanne
Partner: I'm not ready to love, 'cause I'm not fully healed

BerichtOnderwerp: Re: VvF || Kulning Group A   do apr 20 2017, 01:06

Iets kouds en nat op haar wang wekt haar uit een diepe slaap en ze moet al niet meer bedenken waar de aanraking vandaan komt. Met een zwaai van haar arm drukt ze haar trouwe viervoeter dichter bij zich. Hij geeft haar nog een tik met zijn natte neus en een kleine lik als groet. Hierbij moet ze even lachen en de zonnestralen die in de kamer vallen maken haar duidelijk dat ze moet opstaan. Hoe graag ze ook wilt nagenieten van de goede nachtrust die ze tegenwoordig bijna elke nacht heeft (gelukkig!) en haar hoofd wilt begraven in de lange haren van haar Duitse herder, maar ... Nieuwe dieren! Voorzichtig stapt ze uit het bed en kleed ze zich aan. Ze neemt haar nieuw leren vestje van de stoel en zwaait die over haar schouders. Het is misschien een tweedehands jasje, maar toch is ze blij dat ze deze heeft in plaats van een dikke winterjas of helemaal niks. De zwaaiende bomen tonen haar aan dat er toch een wind is buiten en sinds dat het nog maar het begin is van de lente, weet ze dat het nog niet al te warm zal zijn. Met dus gewoon een rolkraag pull en broek zal ze verstijven van de koud en ze is al iemand die heel snel koud heeft. Nog even pakt ze Siegmund nog eens vast en geeft hem een kus tussen zijn oren. Als ze wegstapt ziet ze hoe hij zijn ogen nog sluit voor zij de deur sluit. Ook al is het buiten te doen, ze heeft toch nog altijd haar schrijfmateriaal bij in haar rugzakje. Wie weet kan ze daarna ergens gaan zitten en alles opschrijven wat ze heeft onthouden. Vash gaat er ook zijn, dus dan kan kunnen ze samen alles proberen te herinneren en zal hij haar schriftje wel mogen gebruiken als hij dat wilt.
De wind waait haar rode haren die alsmaar langer worden naar achter en in haar nek kietelen. Met opgeheven hoofd en ogen zo blauw als de onbewolkte lucht loopt ze naar de afspraak plaats. Meteen ziet ze de docent voor Verzorging van Fabeldieren voorlopig nog alleen staan. "Een goede morgen Miss Roxanne. U hebt er een prachtige dag uitgekozen," groet ze haar met een grote glimlach die niets anders dan geluk en ongeduld uitstralen. Natuurlijk kan de docent niet van op voorhand weten wat weer het zou worden, maar haar enthousiasme zorgt er soms voor dat ze soms iets onbenulligs zegt. Miss Roxanne, waarvan haar atmosfeer al minder zwaar is dan de vorige les, zal hopelijk wel begrijpen wat ze hiermee bedoelt.

_________________
Siegmund:
 

Stamps:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken https://www.facebook.com/beatrice.guill
Vash
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Rilana
Posts : 133
Points : 11
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Aarde en Duister
Klas:
Partner: Not jet

BerichtOnderwerp: Re: VvF || Kulning Group A   vr apr 21 2017, 00:43

Nimh was een echte dondersteen. Ze had gisteren nog zijn hele kamer waar ze maar bij kon over hoop gehaald. Natuurlijk was ze nog in de leer en kon Vash moeilijk boos op haar blijven wanneer ze haar puppy ogen tegen hem opzetten, maar hij zou toch wat tips gaan vragen aan Olivia. Het was helemaal nieuw voor hem al hield Vash wel van alle dieren die hij ooit gezien had of ervan gehoord, maar tja. Voor alle zekerheid had Vash zijn kamer zo opgeruimd dat Nimh nergens meer bij zou kunnen. Maar ze zou vast wel iets vinden wat de jonge man nog over het hoofd had gezien. ' Zo boef, ik moet nog even naar de les en dan ben ik weer terug om je uit te laten en met je te spelen.' zei Vash en hij aaide haar bruine koppie even voor hij zijn tas pakte en die over zijn schouder gooide. Nimh vond het wel welletjes. Ze wilde niet achter blijven, niet weer alleen op de kamer van haar baasje. Ze glipte snel met Vash mee toen hij dacht de deur achter zich te kunnen sluiten. Daarna liep hij met grote passen zijn etage af richting de trappen. Nimh kon al goed traplopen dat had haar baasje haar wel al geleerd. Hoewel het voor haar traag ging kwam de pup toch beneden aan en stoof tussen duizenden voeten door achter de lange rode jas van Vash aan. Zijn karakteristieke jas was van ver al te zien. Rood en het hing bijna tot op de grond met een hoge kraag die de Erdse magiër dicht kon maken. De kraag was meer tegen zandstormen, maar ook effectief tegen sneeuwbuien. Niet dat er nu nog sneeuw zou vallen. De lente maakte kotermetten met de sneeuw en dat voelde wel prettig al waren de dagen nog fris. Vash liep rustig in zijn normale tempo verder, zich niet direct bewust van de aanwezigheid van zijn huisdier. Echter toen ze Olivia in het oog kreeg die samen met Miss Roxanne op het grasveld stond schoot de pup langs hem heen en heel even was er verbazing op zijn gezicht te lezen tot een lichte schok door hem heen schoot. Ai! Wat zou Miss Roxanne zeggen dat zijn puppy mee was geglipt? 'Nimh, Nimh kom hier!' riep Vash. Hoewel de pup eerst het tweetal vrolijk begroeten door tegen hun benen op te springen en vrolijk te keffen waarna ze weer naar haar baasje toe rende. Hij boog zich en pakte haar een beetje boos kijkend op. 'Ik had nog gezegd dat je op mijn kamer moest blijven!' mopperde hij en Vash probeerde streng te klinken, maar het lukte van geen meter. Hoewel Nimh haar oortjes liet hangen kwispelde ze er vrolijk op los alsof het haar helemaal niet speet. 'Sorry, Miss Roxanne. Ze moet tussen de deur door geglipt zijn toen ik die dicht deed.' verontschuldigde Vash zich en zetten zijn tas neer. Wat moest hij nu doen? Hm... Vash keek even rond en maakte een zacht hand gebaar waarna er een vierkant hol stuk omhoog rees van steen. Zo kon Nimh hen niet voor de voeten lopen tot hij een andere plek voor de kleine ondeugd had kunnen vinden.

XD

_________________


Vash dierlijkevorm:
 


Theme * Voice* Need some Help?
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Penny
-
-
avatar

PROFILEAscendant
Real Name : Ca(t)ctus
Posts : 251
Points : 116
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Light x Water
Klas: Master Shong
Partner: She laughs a little, but never smiles.

BerichtOnderwerp: Re: VvF || Kulning Group A   za apr 22 2017, 20:17

De wind maakte het wat fris, maar over het algemeen was dit geen slechte dag om buiten les te hebben. Penny trok de rist van haar jack nog wat verder dicht en stak haar handen in de zakken. Het was een sportjack van wit met donkerblauwe boorden en accenten. Het was een van de fijnste jassen die ze had. Haar maag rammelde nog een beetje aangezien ze wat haast had moeten maken vanochtend. Ze had haar wekker iets te laat gezet en was er vervolgens ook nog eens door heen geslapen. Dus dat betekende geen ontbijt. Ze had nog wel snel een paar crackers kunnen eten, maar dat zou niet genoeg zijn. Als het echt te erg werd en de anderen ook op zouden merken dat haar maag als een stervende walvis zou klinken, dan had ze nog een appel onderin haar tas zitten. Die was misschien was beurs, maar het kon er mee door.
Penny blikte in de verte en kwam voor de tweede keer deze week tot de conclusie dat ze de laatste was voor de les. Ze had het inschrijvingsformulier bekeken en had gezien dat er nog twee andere leerlingen waren die zich hadden aangemeld. Het waren dezelfden als vorige keer. En daar had het meisje geen problemen mee. Ze stak haar hand op als wijze van begroeting toen ze het groepje naderde. 'Goeiemorgen. Penny present!' Sprak ze met een brede glimlach, waarna haar hand nog snel even door haar ogen wreef om de slaap er echt goed uit te krijgen. Ze wilde actief en productief over komen deze les, tot nu toe genoot ze van alle lessen die ze had gehad en daar wilde ze geen verandering in brengen.

_________________
- Theme - Character - Voice -

It's been a long time living this way, worrying what people say
Feeling like I don't fit in, but I won't give up, no I won't give in
Stampies!:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Miss Roxanne
-
-
avatar

PROFILEAscendant
Real Name : Avocado Plofkip <3
Posts : 1055
Points : 86
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Light & Wood
Klas: Verzorging van Fabeldieren
Partner:

BerichtOnderwerp: Re: VvF || Kulning Group A   zo okt 08 2017, 21:06

Met een begroetende glimlach knikt de vrouw met het raven zwarte haar instemmend op de vrolijke opmerking van Olivia. De eerste leerling van deze les. "Je zou haast denken dat het toeval was," grapt ze grinnikend naar de jonge roodharige. Ze weet niet hoe het komt, maar Olivia weet altijd een fijne sfeer mee te brengen naar een les. Toevallig genoeg zou ze vandaag dezelfde groep les geven als die van een paar lessen geleden. Gelukkig geen van alle echte herrie schoppers... of nouja...

Plots werden zowel Roxanne als Olivia luidruchtig en enthousiast begroet door een klein keffend ding dat tegen haar benen aan sprong. Verrast van de plotse commotie keek de lerares om en volgde de pup met haar ogen. Ze schudde even afkeurend met haar hoofd, maar kon het toch niet laten. Een kleine grijns brak door op haar gezicht, terwijl Vash bij hen kwam staan. Toch kreeg ze het voor elkaar om hem even streng aan te kijken. "Wist je dat ik tijdens deze les geen huisdieren wil?" Ze liet even haar blauwe ogen op de bruine pup vallen en keek toen weer vragend op naar haar eigenaar. "Voor nu is het niet zo'n probleem, maar ik wil je toch vragen haar zo dadelijk terug te brengen naar je kamer of even bij iemand anders onder te brengen. Ze is nog best wel klein en als er hier straks een hoop nerveuze unilama's rond stampen kan ik geen garantie geven dat ze veilig is."

Roxanne had haar ogen nog op Vash gevestigd toen de derde leerling zich bij de groep voegde. "Ah goedemorgen Penny, welkom. Ik hoop dat jullie een beetje goed hebben geslapen allemaal? Is iedereen de dag begonnen met een warm kopje thee om de stembanden te smeren?" Haar blik ging van Penny naar de andere twee en terug. Ze gaven weer een enthousiaste indruk en dat deed Roxanne goed. "Vandaag gaan we ons bezig houden met de kunst van Kulning. Een oeroude manier van hoeden. Over het algemeen wordt dit door vrouwen gedaan, maar er zijn ook mannelijke kulners." ze liet even haar blik naar Vash gaan en glimlachte kort. "De reden dat dit over het algemeen door vrouwen werd gedaan is omdat het gedaan wordt met hoge klanken. Kulning is een speciale manier van roepen. Het wordt voornamelijk gebruikt bij vee en wat er precies gebeurt is het volgende; wanneer een herder door een vallei roept zal zijn of haar geluid over de velden klinken en tegen de bergen echoën. De dieren die geroepen worden dragen bellen rond hun nek. Deze bellen zijn zo gemaakt dat de echo van de roep die bellen laat klinken en zo reageren en antwoorden op de roep. Het geluid van deze bellen geeft aan dat de kudde zich weer terug begeven van de bergweides, terug naar hun boerderij." Roxanne liet even haar blik rond de groep gaan of iedereen het nog steeds begreep. "Vaak is dit van generatie op generatie aan geleerd bij de dieren, om naar huis te komen bij zo'n roep. En je kunt je voorstellen dat deze manier van hoeden in bergachtige gebieden is ontstaan.
Het komt van oudsher uit de Cassiaanse culturen. Maar er zijn ook andere versies van gezien op Puffoon en zelfs op Razen hebben ze hun eigen manier van Kulning. Deze manier is jammer genoeg bijna uitgestorven. Er zijn nog maar weinig mensen die dit krijgen te leren en daarom leek het mij een uitstekende uitdaging om het ook onder de leerlingen van SSA bij te brengen.
Nou komt het toevallig goed uit dat onze Unilama's dit ook geleerd hebben,
dus ze weten dat ze geroepen worden als we zo gaan oefenen. Jullie moeten dan ook niet schrikken als er opeens een kudde unilama's achter jullie staan."
grinnikte Roxanne even. Terug denkend aan de eerste keer dat ze het zelf mee maakte. "Ik zal het zo dadelijk eerst een keer voor doen en daarna zal ik me meer verdiepen in de techniek. Zijn er tot nu toe vragen? Zo niet, dan wil ik het volgende doen." Ze wende zich weer tot Vash. "Jouw wil ik vragen om je puppy weer terug naar het kasteel te brengen,
het liefst zo vlug mogelijk."
Ze wende zich vervolgens op de dames, "En jullie wil ik vragen om even met mij mee te lopen naar de stallen. Dan halen we even het een en andere op voor als de Unilama's zo hier zijn." Roxanne begon vast te lopen richting de stal. "Vash, als jij over een minuut of 10 ook bij de stallen bent dan kunnen jullie alle drie helpen dragen. Kom maar mee meiden."

@Penny, @Olivia, @Vash
ooc; sorry voor de late reactie
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken Online
Olivia
-
-
avatar

PROFILEAscendant
Real Name : Béatrice
Posts : 566
Points : 78
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Vuur
Klas: Miss Roxanne
Partner: I'm not ready to love, 'cause I'm not fully healed

BerichtOnderwerp: Re: VvF || Kulning Group A   do okt 19 2017, 16:28

Olivia's opgewekte groet wordt warm onthaalt, wat haar grijns verrukt vergroot. Nagrinnikkend gaat ze naast de docent staan, maar wordt zelf ook verrast door het klein diertje aan hun voeten: Nimh. De kleine pup die Vash sinds kort onder zijn vleugels heeft genomen. Als ze weet opkijkt, ziet ze de lopende eigenaar, helemaal in paniek van het op hol geslagen beestje. Olivia kan zich, net als de vrouw naast haar, geen grijns onderdrukken. Het fenomeen van de nog niet afgetrainde dieren. Iets dat elke diereneigenaar wel heeft meegemaakt. Gelukkig voor haar was het snel duidelijk voor Siegmund wie de touwtjes in handen heeft, maar soms vergeet hij toch dat hij een grote puppy is, met alle gevolgen van dien. Wanneer Miss Roxanne hem een berisping probeert te geven, geeft ze Vash een begroetende blik. Al kan ze wel horen dat het meer om de veiligheid van het beestje te maken heeft. Zelf heeft ze geen idee van wat deze wezens moeten voorstellen, alleen van de foto die ze in één van de boeken heeft gevonden. 
De derde, of vierde met Miss Roxanne bijgerekend, herkent ze ook weer als Penny, die er met de vorige les bij was. Olivia heft haar hand begroetend naar de roosharige meid als stille groet. Ah, het is dus weer hetzelfde clubje. Ze vestigd haar blik dan weer naar de docent, maar bedenkt zich dat ze eigenlijk nooit veel thee heeft uitgeprobeerd. Dat wat ze dan wel heeft geprobeerd was haar te bitter. In haar gedachten slaagt ze alle informatie op, in de hoop dat ze tegen einde van de les alles zo goed mogelijk kan opschrijven. Laten we hopen dat Olivia niet al te slecht klinkt, sinds ze nooit echt lessen heeft gevolgd in stemgebruik. Popelend luisterd ze verder, maar een verontrustende vraag vormt zich toch wel in haar gedachten. Bij de grinnikende opmerking veranderd haar uitstraling, die onbessefend wat fronsend oogde, weer naar die popeling. 
Na de korte bevelen kijkt ze nog om naar Vash en Nimh, even een begrijpende blik, voor ze achter de docent loopt. Die ene vraag blijft toch wel in haar gedachten spoken. "Miss Roxanne, mag ik toch iets vragen?" Begint ze als ze naast haar staat. "De reden dat deze roep is uitgestorven. Komt dat omdat deze wezens bedreigd zijn of is het gewoon omdat ze niet meer in gevangenschap worden gehouden zoals vroeger?" Of nog verschillende redenen die in haar gedachten oppoppen, maar deze zal de meeste andere redenen wel samenvatten. Laten we hopen dat ze niet met uitsterven bedreigd zijn, want het zou toch maar een zonde zijn als ze ooit verdwijnen. 

Ooc: is even met de gsm getypt, hopelijk kloppen mijn zinnen en woorden

_________________
Siegmund:
 

Stamps:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken https://www.facebook.com/beatrice.guill
Vash
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Rilana
Posts : 133
Points : 11
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Aarde en Duister
Klas:
Partner: Not jet

BerichtOnderwerp: Re: VvF || Kulning Group A   vr okt 20 2017, 20:41

De vrolijkheid hoe Nimh de twee vrouwelijke mensen begroeten werd hartelijk ontvangen door een grijns of een glimlach. Vash kon het nog niet helemaal plaatsten aangezien hij druk bezig was om de pup op te pakken. Ze was zo vrolijk dat ze niet stil in zijn handen kon blijven zitten waardoor de lange jongeman haar even in een zandstenen kooi plaatsten tot latere orde. 'Natuurlijk Miss Roxanne.' antwoorden hij en keek even streng richting de pup die door die blik niet langer meer uit haar gevangenis probeerde te komen. Hoewel Vash het nooit lang vol hield om streng en serieus te doen zoals sommige mensen dat wel gewoon lukte draaide hij zijn blik weer terug en luisterde naar de rest van wat de juf te zeggen had nadat Penny er bij was gekomen. Met een vrolijke glimlach en een begroetend knikte had Vash haar kant op gemaakt. Wat Miss Roxanne vertelde was heel interessant. Hoge tonen dus... Hmmm dat moest lukken.. Nadat Miss Roxanne klaar was met het vertellen knikte Vash en hij pakte de pup op die inmiddels was gaan liggen en haar oogjes had gesloten. De kooi viel in zandkorrels uit elkaar alsof iemand een zandkasteel achtergelaten had die verviel als een oud verweerd gebouw. Met rustige toch grote passen liep Vash terug naar het kasteel. Nimh had de hele reis terug naar zijn kamer haar oogjes niet geopend. Dit was handig toen Vash zijn handen onder haar uit trok dat de pup door was blijven slapen. Daarna verliet hij zijn kamer en controleerde nog even of het hondje nog op zijn bed lag en daar lag ze nog prins heerlijk te slapen. Met snelle passen liep hij door de gangen richting de deur en zo naar de stallen. Daar zag hij de dames al druk bezig zijn toen Vash binnen kwam gelopen. Met rustigere passen kwam hij dichterbij. 'Wat kan ik mee nemen Miss?' vroeg Vash en hij stopte in hun buurt zodat de Erdse hen niet voor de voeten zou lopen.

_________________


Vash dierlijkevorm:
 


Theme * Voice* Need some Help?
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFILE
MAGICIAN

BerichtOnderwerp: Re: VvF || Kulning Group A   

Terug naar boven Ga naar beneden
 

VvF || Kulning Group A

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» Introductie'les': Group A.
» « OPEN GROUP » Students

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Starshine Academy ::  :: Grass Field-