PortalIndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen 

Deel | 
 

 Ezekiel Lygerra

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ezekiel
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : .
Posts : 35
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Fire
Klas:
Partner: -

BerichtOnderwerp: Ezekiel Lygerra   di aug 02 2016, 21:58


Theme

     
     
     
     


Naam: Ezekiel Lygerra
Bijnaam: Zeke
Leeftijd: 18 jaar
Geslacht: Man
Geaardheid: Heteroseksueel
Ouders: Ezekiel is de bastaardzoon van Antoine Valois (heer van het huis van Valois) en diens minnares Isabelle Lygerra. Dit dient echter onbekend te blijven voor de buitenwereld, zeker voor de “high society”.
Halfbroers en halfzus: Damian Valois (17 jaar), Claude Valois (14 jaar), Lucien Valois (10 jaar) & Yvan Valois (6 jaar).
Planeet van herkomst: Razen
Talen: Spaans & Frans
Magie: Vuur

Karakter: Dat zal blijken in de topics en hou ik nu nog even geheim.  ^^

Uiterlijk: Ezekiel heeft asblond haar en ijsblauwe ogen. Vaak staat er een serieuze frons op zijn voorhoofd getekend en gepaard met zijn doordringende blik vraag je je weleens af waar hij aan zou denken... Zijn huid is blank, zongebruind en hier en daar wat gehavend van zijn arbeid zowel binnen- als buitenshuis. Ezekiel is van nature niet bepaald "klein uitgevallen". Zo heeft hij brede schouders en is hij ongeveer 1.89 meter lang. Bovendien heeft het harde werken hem een atletisch lichaam opgeleverd. Niet dat hij daar zelf verder veel aandacht aan besteedt... Het meest bijzondere aan Ezekiel's lichaam is het grote litteken in zijn rechterzij dat hij altijd slim verborgen houdt onder zijn kleding. Over zijn kleding gesproken...daar is zogezegd wel aan te zien dat hij niet van welgestelde komaf is. Zijn kleren zijn simpel, versleten en soms niet helemaal meer in één stuk. Om dan nog maar te zwijgen over zijn schoenen...!

Geschiedenis:
Er is bij de buitenwereld niet veel bekend over Ezekiel Lygerra. Bij de administratie van Starshine Academy staat beschreven wat zijn naam is en wat zijn planeet van herkomst is, zonder verdere vermelding van precieze afkomst en familie. Je zou kunnen zeggen dat hij op papier haast niet lijkt te bestaan. Slechts de bediendes en familieleden van het huis van Valois weten de waarheid over de mysterieuze jongeman die al vanaf jongs af aan in het enorme landhuis van de Valois-familie rondzwerft. Als men hen ernaar zou vragen, zou ieder beschaamd zijn blik afwenden en -zoekend naar een uitweg- stijf hun lippen op elkaar houden. Ezekiel is namelijk, zoals men dat zegt, “uit zonden geboren”. Noch zijn vader, noch zijn moeder zaten op zijn komst te wachten. Het was slechts het naargeestige gevolg van hun kortstondige affaire. Antoine Valois, Ezekiel’s vader, was namelijk al op jonge leeftijd getrouwd met zijn vrouw Serafine de Medici. Beiden werden min of meer gedwongen elkaar te huwen, zodat er een sterk verbond zou ontstaan tussen de rijke en machtige families Valois en De Medici. Dit weerhield Antoine er echter niet van om er, zogezegd, “op los te leven”. Zo kwam het dat hij per ongeluk een zoon verwekte bij zijn minnares, een beeldschone bediende genaamd Isabelle Lygerra. Hun zoon was tevens Antoine's eerste kind en daardoor in feite zijn erfgenaam. Om de familie schande te besparen moest Ezekiel’s bestaan daarom een geheim blijven voor de buitenwereld en werd hij niet erkend als zoon van Antoine Valois. Gelukkig volgde er al snel een zoon van Antoine en Serafine en leek men binnen het Valois-huishouden langzaamaan Ezekiel’s bestaan te vergeten.
Ondanks dat Ezekiel zijn bastaardzoon was, gaf Antoine wel degelijk om hem. Daarom liet hij toe dat Ezekiel en Isabelle zouden verblijven in de buurt van het landhuis, bij de bediendes.
Ook Serafine gedoogde hun aanwezigheid in het landhuis. Men zegt dat zij dit deed omdat zij hierdoor altijd een laatste pressiemiddel had bij Antoine, als zij iets van Antoine gedaan wilde krijgen. Niet dat iemand dit ooit hardop durfde te beweren uiteraard.
Zo groeide Ezekiel op als dienaar van zijn eigen familie. Het was voor hem de enige manier om nog zo dicht mogelijk en zo veilig mogelijk bij zijn vader en halfbroers en halfzus in de buurt te blijven. Wel zorgde hij ervoor zo ver mogelijk bij Antoine's vrouw uit de buurt te blijven, omdat hij anders haar uitlaatklep was voor haar voortdurende jaloezie en haat over de "losse levenswijze" van haar echtgenoot.

In de ogen van de andere bediendes was het een vreemd idee dat Ezekiel zijn eigen familie moest dienen, maar Ezekiel wist niet beter. In feite gaf hij zoveel om zijn halfbroers en halfzus dat hij hen graag hielp en bijstond waar hij maar kon, al wist hij dat hij nooit hun gelijke zou zijn. Zo mocht hij hen wel drinken brengen, maar niet met hen spelen. Het kon niet anders.

Hoe ouder Ezekiel werd, hoe meer zijn moeder hem op het hart drukte om zijn eigen weg te gaan en niet meer in dienst te blijven van de Valois-familie, ook al zou dat betekenen dat hij niet meer bij zijn familie kon zijn. Ze zei hem iets te gaan doen met zijn intelligentie en vaardigheden van Vuurmagie. Hij verspeelde zijn eigen leven en talenten door slechts een bediende te blijven. Ezekiel weigerde uit loyaliteit naar zijn jongere halfbroers en halfzus. Hij bleef immers ergens hun grote broer...
Ook Antoine merkte deze standvastige trouw van Ezekiel richting zijn halfbroers en halfzus op en kwam zo op een dag op een "gunstig idee": Damian was inmiddels oud genoeg om naar Starshine Academy te gaan, net zoals traditie was in de Valois-familie. Zijn moeder Isabelle had echter meerdere malen aangegeven niet met zijn vertrek in te stemmen, aangezien het huis van Valois vele vijanden kenden vanwege hun macht, status en rijkdom. Zeker de laatste tijd was het onrustig tussen verschillende families uit de “high society”. Door Damian, als erfgenaam van het huis van Valois, alleen naar Starshine Academy te laten gaan, zou hij kwetsbaarder zijn voor bedreigingen.
Antoine had daarom het idee gekregen om Ezekiel mee te sturen als Damian’s persoonlijke lijfwacht, niet alleen omdat Ezekiel daar vanwege zijn trouw aan de familie geschikt voor zou zijn, maar ook omdat hij bovendien de juiste leeftijd had om student te worden bij Starshine Academy, waardoor hij dicht in Damian’s buurt zou kunnen blijven zonder dat het al te veel zou opvallen.

Ezekiel had gemengde gevoelens bij deze nieuwe taak. Al wilde hij klaarstaan voor zijn halfbroer, een "lijfwacht" zijn voor iemand was nieuw voor hem en bovendien zou hij niet weten hoe hij zich moest gedragen op die, voor hem onbekende, school waar ze naartoe zouden gaan. Nee, het was niet bepaald wat hij voor ogen had gehad, maar Ezekiel wist dat hij zijn vader niet kon weigeren na alles wat hij voor hem en zijn moeder had gedaan. En dus ging Ezekiel op weg naar Starshine Academy.

Om enig verband tussen hem en zijn halfbroer uit te sluiten voor de buitenwereld, ging Ezekiel een maand eerder naar Starshine Academy, ook om alvast alles te verkennen voor als zijn halfbroer zou komen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 

Ezekiel Lygerra

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» Ezekiel Williamson

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Starshine Academy ::  ::  :: Fire Magicians-