PortalIndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen 

Deel | 
 

 Late night // savador

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Deactivated person
-
-


PROFILENovice
Real Name : Deactivated
Posts : 265
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic:
Klas:
Partner:

BerichtOnderwerp: Late night // savador   vr feb 26 2016, 13:36

Late night
"I will never go d o w n  any other way!"

Kerst… nieuwjaar en Valentijn achter de rug.. Even weer op kosten besparen terwijl hij de suiker snoepjes allemaal achter elkaar aan het opeten was. Hij was bezig met wat nakijkwerk terwijl hij tussendoor wat water dronk. Zo nu en dan was hij bezig met zijn hand ontkrampend… Het viel nog niet mee, maar zo was hij ook bezig met zijn eigen werk te maken. Een stagiair mocht wel helpen, maar moest zelf ook verslagen maken over hoe hij de les vond gaan, verbeter punten en noemde maar op.
De minuten werden uren en zo ging de dag dus ook langzaam voorbij, hij had geen lessen vandaag waardoor de concentratie van de man wat laag lag…. Steeds weer opnieuw naar de klok kijken was niets voor hem. Toen het eindelijk wél tijd was, deed hij alles snel maar zorgvuldig in de juiste plaatsen en maakte dat hij de ruimte uitkwam… Ja… Soms nog wel een student, dat waren zijn gedachten. Studenten kwamen soms nog erg overheen met hemzelf, iets wat hem dan nog wel verbaasde.
Z’n stappen waren ook maal al te rustig toen hij naar Savador zijn kantoor ging, daar zou hij rustig kloppen voordat hij iets zou doen. Of er nu wel of geen gehoord was… hij zou binnen komen en de papieren geven. “Weet dat u een Shadraan bent… en wat te graag van drank houd… Hoe denkt u erover om een drankje samen te doen?” En hij zetten een fles neer op de tafel.

words: 249 | notes: Hier dan eindelijk de topic tussen de twee :']  
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Master Savador
 
 
avatar

PROFILEAscendant
Real Name : Saf
Posts : 14625
Points : 0
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Dark // Fire
Klas: Teacher FireMagic
Partner: ♛ Seven Devils all around you

BerichtOnderwerp: Re: Late night // savador   za apr 23 2016, 03:02


In het warme licht van een kaars, wijdde een donker silhouet, dat grotendeels buiten de oranje gloed viel, aan zijn werk. Het zwarte haar viel als een gordijn langs zijn gelaat terwijl hij zijn schrijfveer ijverig over het perkament liet gaan - daarbij af en toe even zijn kille ogen laten glijdend naar een proefwerk dat hij eerder hier en daar had gecorrigeerd, om commentaar op dezelfde fouten over te nemen. De onrustig flakkerende vlam reflecteerde in de glazen van de leesbril op het puntje van zijn neus, dat hem nog strenger liet ogen dan hij gebruikelijk al was. Het was weekend, Savador was druk in de weer, en na een gok te hebben gedaan op hoe laat hij ongeveer deze stapel proefwerken afgerond zou hebben, klonk het opzoeken van zijn bed erg aantrekkelijk. Die wonderbaarlijke goedgunstigheid werd hem klaarblijkelijk niet gediend toen een of andere roodharige jandoedel - zijn stagiaire, zag hij, toen de snotter in het licht van zijn kaarsje verscheen - binnen kwam wandelen alsof hij thuis was. Hij had wel geklopt, maar de zwartharige man was te diep in zijn gedachten en te geconcentreerd bezig met het kneden van zijn slapen om er gehoor aan te geven. Voorovergebogen over zijn bureau bevroor hij, de punt van zijn schrijfveer nog rustend op het perkament en zijn kille goudgele ogen opgeslagen naar de vuurmagiër, een kort ogenblik starend naar hem vanuit zijn bovenste ooghoeken. Verontwaardigd leunde hij toen naar achteren en vervolgde zijn zwijgende staren met opgetrokken wenkbrauwen. Ondertussen werd er door de jongen een fles op zijn bureau gezet. De jongen, want het was nog geen man. Slechts een adolescent in de ontplooiing van zijn leven, en daarenboven eentje die pas kwam kijken, met zijn prille tweeëntwintig jaren. Niet minder dan drie jaar verschil met de oudste leerling die hier rondliep. Jonge knapen die op die leeftijd dachten zichzelf mannen te kunnen noemen waren de nonsensicale zakkenwassers van deze generatie. Nog geen flintertje wijsheid van de wereld waar ze zichzelf in de diepste krochten hadden geworpen, als simpele paarden met oogkleppen op. Mee met de maatschappij en de meute, omdat hen het was verteld dat dat zo hoorde. Een opleiding afgerond en nu in de loop van een stage, maar overduidelijk met een arrogantie alsof ze op de godvergeten troon van één van de Verborgen Rijken zelve zaten, de Zeven Legendarische Heren en Vrouwen voor ze in het vuil neerknielden en ze hun ach zo wonderbaarlijke talenten niet op handen en vingers konden tellen. Deze hier moest zo verzwolgen zijn door zijn eigenwaan dat hij niet wist wat het was om te moeten zwoegen. Hij verachtte ze stuk voor stuk, wetende dat hij op die leeftijd er steeds heel goed aan herinnerd werd dat hij een nul zonder enige veelzeggende waarde was. Nee, niet eens een jongen. Niet eens een mens. Wel heel goed wetend wat hij wilde, maar niet vrij om daadwerkelijk zijn vleugels uit te slaan.
Misschien had er een kleine kans bestaan dat hij enige significantie voor de jongeman, deze Lavi Bookman Mayer, had gevoeld - als Lavi Bookman Mayer hem op een wat slimmere manier benaderd had. En als hij tenminste van manieren en normen en waarden wist, en dat het niet zo goed in de smaak viel om je baas recht in het gezicht te vertellen dat hij 'wat te graag van drank houdt'. Dan het feit dat het joch wist dat hij een Shadraan was en het kennelijk zo nodig vond hem dit te vertellen: wat had dat nu weer voor betekenis? Het was alsof hij bijna in directe woorden sprak dat Shadranen de rotte zweren van het universum waren. 'Ja, ik weet dat u een criminele fascist bent zoals al die andere stinkschimmen in de lommerte, maar hier hebt u een fles wijn en mijn hoffelijkheid en ik zou hiermee graag in een goed blaadje bij u komen te staan,' was praktisch wat de hele houding van de jongeman naar hem toe uitstraalde. Pragmatisch was anders. Erg spijtig, want hij had zich een goede partij weten te vinden in zijn baas, als er vertrouwen was geweest.
Eén enkele wenkbrauw was omlaag gezakt, de ander nog hooghartig opgetrokken terwijl de blik van de Shadraanse docent vuurmagie van de fles drank naar zijn stagiaire ging, en weer terug. Uiteindelijk bewogen de smalle lippen van de man van elkaar af en kondigde de kleine ademteug - bijna een klak van zijn tong - aan dat hij op het punt stond om een goed portie sarcasme over zijn tong te laten rollen. 'Daar denk ik eigenlijk heel droefgeestig over,' Hij zat met het ene been over zijn andere geslagen, de zomen van zijn lange zwarte gewaad snobistisch om zijn schouders en bovenbenen geslagen, spelend met het dons van zijn schrijfveer, een duim tegen zijn onderlip aangedrukt en in schuine positie peinzend starend in het kaarsvlammetje, alsof hij daadwerkelijk over zijn antwoord na moest denken. 'Weet dat u een geborneerde Raziaanse bent, if my memory serves me,' vervolgde hij, met licht getuite lippen plukkend aan wat pluisjes op zijn overhemd: hij verwachtte immers niet dat de Raziaanse ook maar een flauw idee had wat 'geborneerde' betekende. '- En maar wat te graag mijn vertrekken binnen komt walsen. Hoe denkt u erover om de nodige manieren bij te schaven?' Hoewel zijn stem kil, maar kalm klonk, fezelde er ook het stiekeme sarcasme en het honen op de achtergrond door toen hij de opzet van de zinnen van de jongeman op wrange wijze gebruikte. Daar simpelweg doorheen prikken was, algemeen bekend, geen taakje dat voor iedereen was weggelegd.
_________________Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://staracademyrpg.deviantart.com/
 

Late night // savador

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» Late night stuDYING
» In the night, the stormy night away she'd fly...[&MinWoo]
» Woud spreuken opzoeken.
» Black night, Shining stars
» {Verhaallijn} One Stormy Night

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Starshine Academy ::  :: Headmaster's Office-