PortalIndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen 

Deel | 
 

 Check-up }{ Julius Tschaikovsky

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Yvaine
-
-
avatar

PROFILEAscendant
Real Name : Strowberry
Posts : 300
Points : 0
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Dark/Water & Light
Klas: -
Partner: If there's a prize for rotten judgment I guess I've already won that No man is worth the aggravation That's ancient history, been there, done that

BerichtOnderwerp: Check-up }{ Julius Tschaikovsky   ma okt 19 2015, 04:41

Yvaine rekte zich lichtelijk vermoeid uit in haar bureau stoel. De regen was inmiddels aangewakkerd tot een hevige stortbui en roffelde fel tegen het raam. Morphine, haar sealpoint siamees, lag doezelend in de vensterbank op het zachte kussen, dat speciaal voor de kat daar was neer gelegd. Ze had nog één patiënt te gaan voor vandaag. Morgen zou ze verder gaan met de rest en als het goed is wist elke leraar en stagiaire dat ook. Ze had het immers duidelijk aangegeven op de notificatie in de lerarenkamer. Julius Tschaikovsky, oh great, weer zo’n fijne naam om uit te spreken. Leraar aardmagie. Er kwam een lichte tegenzin bovendrijven. Haar ervaring met Erdse magiërs kon je gerust een anticlimax noemen. Veel van de mechanische gebruiksvoorwerpen in de medische wereld waren uitgevonden door Erdse artsen, wat haar verwachtingen voor dit volk flink op had gekrikt. Maar die verwachting werd jammer genoeg letterlijk in de grond geboord toen Yvaine enkele jaren terug daar een toevluchtsoord had gewaand. De vrouwen in de Erdse penitentiaire inrichting hadden dat natuurlijk nog verslechterd met hun ongemanierde gedrag. Dus nee, Yvaine had het niet zo op dat moddervolkje. Gelukkig was Meneer blahdieblah de laatste voor vandaag. Natuurlijk mochten haar persoonlijke ervaringen geen parten spelen in de controle van een leraar en liet ze dat met enige moeite varen. Wie weet was Meneer Tsheck.. Meneer Tchaiki.. Meneer Aardmagie leraar wel hartstikke aardig. Ze was in ieder geval blij dat het algemene gezondheidsonderzoek er voor vandaag bijna op zat.

Ze opende de deur en zag, zoals verwacht, nog maar een man zitten. De rest van de stoelen, die Ryohei zo netjes langs de wand naast de kantoor deur had geplaatst, waren leeg. “Meneer Tschaikovsky neem ik aan?” vroeg ze met een enigszins geamuseerde twinkeling in haar hemelsblauwe ogen. Ze had het voor elkaar gekregen de naam direct goed uit te spreken – een persoonlijke triomf – en het zien van een aardmagiër die daar zo netjes en braaf op haar had zitten wachten? Ja, daar zag Yvaine de humor wel van in. Een glimlachje kon er dan weer niet van af. “Wilt u een kopje koffie of thee? U bent toch de laatste voor vandaag. Gezien u zo braaf heeft gewacht heeft u dat wel verdient.” Besloot Yvaine, met een lichte uitdrukking van vermaak op haar gezicht. Zover dat was te zien bij deze koele kikker van een vrouw.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
//
-
-
avatar

PROFILEAscendant
Real Name : Pom
Posts : 261
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Aarde
Klas:
Partner: This tug of war; I'll always win; even when ur right.

BerichtOnderwerp: Re: Check-up }{ Julius Tschaikovsky   zo okt 25 2015, 23:21

+

━━ forgotten sins ━━

Stoom, de geur van zeep en warm water, zijn de sensaties die Julius warm omhelst. Hij had een hele dag buiten lessen gegeven in de stortregen omdat het nu eenmaal nódig was. De leerlingen werden er chagrijnig en onhandelbaar door, wat op zijn beurt Julius' stemming ook niet ten goede deed. Hij had er misschien wel 10 strafwerk gegeven en 4 van hun mochten na de les ook nog eens terugkomen voor een stevig gesprek over hun gedrag. Julius was nu enkele maanden op Star Academy als leraar, en de leerlingen begonnen nu langzaam niet meer te spreken van de 'gespierde leraar' maar van 'die strenge leraar'. En dat is precies hoe Julius het wilde, hij stond daar niet voor zijn plezier, maar om hun hoofden met iets anders te vullen in plaats van zaagsel en stof. De warme douche is een genot na een dag in de stromende regen te hebben gestaan, neerkijkend op een stel zwoegende leerlingen die een onderdak probeerde te vormen met hun magere vormpjes van aardmagie. De hele insteek was dat de regen hun extra zou motiveren en het uiterste uit hun zouden halen, maar het tegendeel bleek voor veel leerlingen waar. De meesten gooiden na een kwartier al de handdoek in de ring en begonnen te klagen. Nadat ze dat tien minuten lang geprobeerd hadden zonder succes waren ze toch maar hun klasgenootjes gaan helpen. Er waren momenten geweest dat Julius dacht dat het beter was om er mee te stoppen maar uiteindelijk waren de trotse gezichten van 'zijn' leerlingen alle ellende waard geweest. Julius mag misschien onverantwoordelijk, kinderachtig en streng lijken, maar stiekem geeft hij er toch om hoe zijn leerlingen het er vanaf brengen.

Julius stopt met tegenzin de stroom van warm water en stapt de douche uit. Half-half droogt hij zijn lichaam af, de enkele druipers negerend. Vluchtig gooit hij een wit shirt met v-hals aan en trekt hij een grijze sportbroek over zijn billen. Hij was lui, het was bijna tijd om naar bed te gaan, en eerlijkheidshalve kon het oordeel van de schooldokter over zijn kleding hem een worst wezen. Hij vond het al vervelend genoeg dat hij moest gaan. Niet om een van die 'zielige' reden die te maken hebben met scherpe voorwerpen of naalden, maar omdat het simpelweg een verspilling van tijd is in zijn ogen. Wat dacht ze te kunnen ontdekken of betekenen? Hij had last van zijn hals en schouders, maar dat was niet ongewoon bij aard magiërs zoals hemzelf. Verder... ja, er waren die... episodes die hij leek te hebben en het slaapwandelen. Julius zucht, haalt vluchtig een handdoek door zijn bruin-rode haren en stapt de deur uit. Er geen zin in hebben is een ding, te laat komen een tweede.

De zelf gefabriceerde wachtkamer vlak voor de 'onderzoeksruimte' is leeg wanneer Julius aankomt. Was hij de laatste ofzo? Dat zal het gesprek vast en zeker niet ten goede doen. Geduldig wacht Julius af, de stemmen die zo nu en dan vanaf de andere ruimte te horen zijn in zichzelf opnemend. Waar hadden ze het over? Was het ernstig? Wat ging ze met die informatie doen? Tik-tak, tik-tak, tik-tak de tijd tikt irritant langzaam voorbij op een analoge klok enkele meters van hem vandaan, aan het plafond. Julius bijt op zijn onderlip, het wit van zijn knokkels langzaam zichtbaar wordend onder de spanning van zijn vuist. Godver- vloekt hij terwijl hij op staat en de klok van de wand rukt, de batterijen er uit pleurt en het ding weer terug hangt. Beter. Net wanneer Julius zijn kont weer op de stoel heeft laten zakken verschijnt de vorige 'patiënt'/slachtoffer in de deuropening van de schooldokter. Wat was haar naam ook alweer...? Eres? Was het niet zoiets? Lerares muziek, zover Julius informatie ging. Julius knikt laks naar haar en wacht geduldig tot de blonde dokter hem kwam ophalen, wat enkele seconden later was.

Ze verschijnt in al haar 'glorie' in de deur opening, blond en een jaar of... 30 misschien? En ze zag eruit alsof ze in geen tijden meer... Julius laat zijn gedachten af glijden en richt zich op haar woorden. Duh, zag ze iemand anders in de ruimte die verwacht werd op dit tijdstip? ''Had je nog iemand anders verwacht op dit tijdstip?'' vraagt hij haar ietwat plagerig, zijn mondhoeken omhoog gekruld. Julius komt overeind en glimlacht warmpjes naar haar, zijn handen in zijn broekzakken stoppend. Julius is al van plan om langs haar door te stappen, de kamer in, wanneer ze hem een aanbod doet. Julius grijnst en weet een kort gegrinnik niet te onderdrukken. ''Nee, tenzij je iets sterkers hebt om aan te bieden, nee bedankt.'' zegt hij speels. ''Maar ik denk niet dat een serieuze dokter zoals uzelf dat zou kunnen aanbieden, nietwaar?'' zegt hij, zijn ogen twinkelend in die van haar vastbijtend. Hij ging er zijn eigen feestje wel van maken als zij dat niet deed. Haar emotieloze gezicht ging hem er niet van weerhouden zijn eigen plezier overal in te zien, of te maken. ''En u bent dokter Yvaine Alezais, neem ik aan?'' vraagt hij, haar woorden kopiërend, een speelse grijns op zijn lippen, waarna hij zonder pardon langs haar de onderzoeks-kamer in schuift.

_________________

Even angels have their wicked schemes but I take that; to new extremes.
But I'll always be your hero even though I've lost my mind.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Yvaine
-
-
avatar

PROFILEAscendant
Real Name : Strowberry
Posts : 300
Points : 0
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Dark/Water & Light
Klas: -
Partner: If there's a prize for rotten judgment I guess I've already won that No man is worth the aggravation That's ancient history, been there, done that

BerichtOnderwerp: Re: Check-up }{ Julius Tschaikovsky   za dec 19 2015, 03:21

De aardmagiër bracht haar een tikkeltje van haar stuk. Hij was anders dan ze verwachtte. Lang, breed maar verrassend fijn in het gezicht. Niet zoals zij zich had voorgesteld bij een leraar aardmagie. Niet hoe ze überhaupt zo’n lompe ruwe aard magiër zou voorstellen. In grote tegenstelling van de aard magiërs die zij zelf had ontmoet op Erd. Daarbij was hij veel te flirtatious. Met zijn plagerige doch warme glimlach, zijn algehele laided back uitstraling en die twinkels in zijn amber kleurige ogen. Dus erg surprising was de frons niet die boven Yvaine haar hemelsblauwe ogen kwamen te staan. “Nee.” zei de vrouw scherp. “Ik verwacht niemand anders op dit tijdstip.” En ze sloeg haar armen geërged over elkaar heen. Ze had al spijt dat ze deze snotaap iets te drinken had aangeboden. Hij haakte zijn blik in haar blauwe ogen die streng terug staarde. Twinkelend en al. Toch had ze even moeite om haar gedachte erbij te houden. Het was ontiegelijk hinderlijk hoe deze man haar aan Robbie deed herinneren.  Gedecideerd draaide ze zich om en liep weg om een kop koffie voor zichzelf te halen. “Nee, Meneer Tschaikovsky. Ik bewaar geen alcoholische dranken in mijn ziekenzaal. Ik kan u wel een glaasje Ethanol aanbieden. Dat heb ik zeker wel in mijn medicijnkasten liggen.” Galmde ze door de lege ziekenzaal. En ze had niet eens haar stem verheft. Kun je nagaan. Ze kwam terug met een dampende kop koffie, er van uitgaand dat de leraar aard magie – die haar erg op haar zenuwen werkte zo aan het eind van de dag – ook op een stoel was gaan zitten, nam ze plaats in haar bureau stoel. “Doctor Alezais, if you will,” ze keek hem strak aan toen ze zijn privilege om haar voornaam te mogen gebruiken af pakte.

Ze had al een aantal perkamenten en wat papier werk klaar liggen, waaronder ook een lege archiefmap. Maar in plaats van te beginnen met de gewoonlijke vraag of hij de reden en ernst van deze test inzag dook ze meteen op het eerste puntje wat haar op was gevallen. “Meneer Tschaikovsky, drinkt u veel? Zo ja, hoeveel, wanneer en wat drinkt u precies?” Deze flierefluiter hoefde geen royal treatment te verwachten. Geen voorbereidend praatje over wat ze nou eigenlijk ging doen. Geen duidelijke punten of afspraken. Niks daarvan. Ze zou meteen radicaal in zijn leven duiken en elk puntje zoeken en vinden wat er mis was aan zijn gezondheid. Misschien zou dat die aantrekkelijke rotgrijns van zijn gezicht af laten druipen.

ooc: I had fun with this one for some reason :Y mijn excuses for the wait ^^'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
//
-
-
avatar

PROFILEAscendant
Real Name : Pom
Posts : 261
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Aarde
Klas:
Partner: This tug of war; I'll always win; even when ur right.

BerichtOnderwerp: Re: Check-up }{ Julius Tschaikovsky   ma feb 29 2016, 16:18

+

━━ forgotten sins ━━

Daar stond de dame in blond dan, in al haar pracht en praal in de deur opening. Als een sprookjesfiguur wat haar paleis was verlaten. Zou ze ook een glazen muiltje achterlaten? Haar blonde korte haren dansten zwierig om haar hartvormige gezicht heen. Ondanks haar, vast en zeker, vermoeiend en lange dag zag de dokter er toch nog verrassend fris uit. Onverwacht? Ja. Zeker na de grote hoeveelheid van verknipte persoonlijkheden die deze school leek te verschuilen van een psychiatrische instelling. Toch, in de korte tijd dat Julius daar in die wachtkamer gezeten had, had hij geen sirenes gehoord en zijn blijkbaar alle leraren vrij uit gegaan. Vreemd. Had deze 'dokter' zeker weten wel haar papieren? Was ze geen kwakzalver? Of zat ze in het complot? Julius grijnst om zijn eigen onwaarschijnlijke gedachten om vervolgens zijn handen omhoog te brengen, in onschuld bij haar snerende 'nee'. ,,Sorry, ik had niet door dat dat mogelijk een belediging zou kunnen zijn. Ik had ook beter moeten weten van een wel gerespecteerde dokter zoals u.'' zegt hij, semi-verontschuldigend; hoewel de diepere betekenis natuurlijk gericht was op het feit dat ze er uit zag alsof ze al in geen maanden wat had gekregen en dat het er waarschijnlijk ook nog niet in zat. Hij wilde nog meer zeggen maar slikt de woorden in. Als hij geen rectaal onderzoek wilde zou het verstandiger zijn als hij zijn mond wist te houden voor het komende uur; hoe amuserend hij dit gesprekje ook ging vinden.  

Haar houding vertelt Julius dat hij braaf achter haar aan moet lopen zonder al te veel sarcastische opmerkingen als hij niet een scalpel in zijn arm wilde hebben. Julius neemt plaats op een van de stoelen in de witte ruimte en slaat nu zijn eigen armen over elkaar heen, haar eigen houding imiterend. ,,Je probeert me toch niet te vergiftigen hé? Yvaine?'' vraagt hij haar speels als reactie op haar opmerking over ethanol, terwijl hij kort haar bureau en de muren van haar kantoor onderzoekt. Geen speciale dingen aan de muren noch op haar bureau. Had deze vrouw wel een persoonlijkheid? Of was ze diep vanbinnen een robot? Vraagt hij zichzelf af, zijn handen door zijn nog lichte vochtige haren halend.

Wanneer het sprookje van een dame terug komt zwieren is ze voorzien van een kop koffie in haar handen. ,,Moe?'' vraagt hij haar plots, zijn ambergele ogen in die van haar priemend. Hij laat zichzelf uit haar geïmiteerde houding glijden en neemt een meer relaxte pose aan. Hij wilde haar niet te veel de kast op jagen, uiteindelijk zou hij 'braaf' meewerken aan haar praatje. Maar een beetje plagen hier en daar was toch wel toegestaan? Ze waren tenslotte van ongeveer dezelfde rang... Het slanke sprookje neemt plaats tegenover hem en nog voordat hij wat kan zeggen komen er weer scherpe woorden van dat mes als tong gerold. ,,Miss Alezais,'' zegt hij, nadruk leggend op haar achternaam die hij als een snoepje over zijn tong laat rollen, ''noem me maar bij mijn voornaam. Geen nood voor..'' hij richt zijn ogen in die van haar, een grijns op zijn lippen ''stijve bedoelingen.''

Zonder al te veel in te gaan op zijn gieren en grappen lijkt het sprookje gewoon verder te gaan met haar verhaal. Ze besluit meteen te beginnen met wat vragen te stellen; wat diepe vragen als je het Julius vraagt. Julius' linker mondhoek glijdt omhoog en hij haalt zijn schouders op. ,,Paar flessen rode Vodka per dag?'' zegt hij met een neutraal gezicht. ,,Ahh, en ook nog die biertjes in de avond en tijdens mijn lessen. Maar laten we ook niet de rode wijn vergeten in de morgen en de absint voor het eten.'' zegt Julius, intussen al wat minder serieus indicerend dat het allemaal nergens op slaat; hoewel een zekere mate van irritatie door zijn woorden schemert. Het sprookje leek langzaam te breken, misschien was het sprookje toch niet het type om haar glazen muiltje ergens te verliezen. Nee, zij zag er meer uit alsof ze glas te oncomfortabel vond en bovendien nooit zoiets 'geks' zou doen als zichzelf in een baljurk hijsen en zichzelf laten gaan. ,,Je moet me eens een keer komen vergezellen. Je ziet er uit alsof je er wel een kan...'' Julius' stem drijft af; een hint van een grimas op zijn lippen. ,,Ohh, maar dat zou je nooit doen natuurlijk. Wat ben ik toch stom.'' zegt hij terwijl hij zijn hoofd kort schud tijdens zijn geacteerde 'voorstelling'.

Hierna is Julius even stil, zijn eigen kinderachtige gedrag analyserend. Was hij volwassen? Wist hij het wel zeker? Julius bijt op de binnenkant van zijn wang en haalt zijn ambergele ogen van Yvaine af. JA, YVAINE. Het is niet alsof je m'n gedachten kan lezen en ik gebruik en doe wat ik wil jij... jij... Ze irriteerde hem. ,,Nog meer opmerkelijke vragen?'' vraagt hij aan haar. Julius leunt naar voren, over haar bureau heen; de afstand tussen hun beiden iets verkleinend. Zijn gele ogen blijven in die van haar hangen terwijl hij zijn hand ondertussen naar haar koffie laat glijden. Zijn vingers omsluiten het staafje waarmee hij door der koffie roert. ,,je koffie wordt koud en klonterig. Yv- Miss, Alezais.'' zegt hij waarna hij weer nonchalant terug zijn stoel in leunt.

[amg sorry voor Juul. Hij is zo kinderachtig lol. c': ]

_________________

Even angels have their wicked schemes but I take that; to new extremes.
But I'll always be your hero even though I've lost my mind.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFILE
MAGICIAN

BerichtOnderwerp: Re: Check-up }{ Julius Tschaikovsky   

Terug naar boven Ga naar beneden
 

Check-up }{ Julius Tschaikovsky

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Starshine Academy ::  :: Hospital Ward-