PortalIndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen 

Deel | 
 

 [GYM] Houdgrepen

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Master Ivan

avatar

PROFILEAscendant
Real Name : Miss DiNozzo
Posts : 163
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Light
Klas: Never had class since I was 23
Partner: A couple of supple and simple delights, can bring out the smile to every straight man~

BerichtOnderwerp: [GYM] Houdgrepen   ma dec 15 2014, 15:25

Master Ivan had vandaag maar een leerling om te onderwijzen vandaag, een privéles zou je het kunnen noemen en eerlijk gezegd vond hij dit niet zo geweldig erg, alleen was de vraag hoe hij dit zou doen sinds houdgrepen nu niet bepaald  mogelijk alleen te oefenen waren en als hij dat met deze studente zou moeten doen, zou dit misschien verkeerd kunnen aflopen. Ivan kende zijn eigen kracht niet bepaald als het op houdgrepen aankwam, maar daar ging hij zich later zorgen over maken, vandaag was de essentie van de les houdgrepen en hoe eruit te raken. Simpele technieken die niet veel ervaring met het vak vereisten, het enigste wat je moest hebben was een beetje kracht en wat vindingrijkheid; want uit elke houdgreep kon je uit raken, hoe stevig deze ook wordt aangeklemt.

De leerlingen die hij vandaag verwachtte was een zekere Elveria Roode en Celie, verrassend hoe meisjes geïnteresseerd konden zijn in meer dan make-up, nagellak en roddels. Zelf had hij wel medemensen gehad in zijn club die ook vrouwelijk waren en hem eerst compleet in de pan hakten, dus eigenlijk kon hij het niet speciaal noemen.  Een grijns sierde zijn gezicht toen hij even zijn gedachten doorliep, hoe hij maar niet van die ene vrouw kon winnen tijdens een potje sparren, ah, zo schaamtelijk.
Uiteindelijk ging de bel en wist Ivan meteen dat hij de matten moest leggen, dit deed hij ook, de leerlingen zouden elk moment kunnen arriveren.

[Elveria Roode/Celia]

_________________


Laatst aangepast door Master Ivan op zo jan 18 2015, 13:06; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Celia
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Ayelinn
Posts : 538
Points : 5
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Vuur en Duister
Klas: Master Geralt
Partner: The world is full of lovers, we don't need any more

BerichtOnderwerp: Re: [GYM] Houdgrepen   wo jan 14 2015, 20:27

''They didn't take away our Lives,
they took away the things that made us feel Alive...
Now it's time to take them back!''


Met strakke bewegingen sloeg ze het zwarte lint strak om haar bij elkaar gehouden witte haar heen. Ze bond het strak samen en trok de staart nog even aan. Ze maakte haar schoenen opnieuw vast en trok haar handschoenen aan. Het waren lange handschoenen die tot onder haar ellebogen reikte. Er zaten geen vingers en duimen in, alleen een stukje stof tussen haar duim en wijsvinger. Het was voornamelijk om haar tatoeage te verbergen. Niet iedereen hoefde het nummer op haar arm te zien. Ze veegde de pluisjes van haar lange zwarte broek, trok haar witte top recht en controleerde of alles vast zat om daarna de kleedkamer te verlaten. Het leek tijden geleden sinds ze voor de laatste keer een gymles had gevolgd. Ze had er eigenlijk wel zin in. Dit was iets waar ze in uitblonk. En extra training was nog weggelegd.  

Toen ze de zaal binnen kwam zag ze een man, de leraar, al matten klaar leggen voor de les van die dag. Ze liep op hem af met stevige pas. Recht op haar doel af, haar ogen strak op hem gericht. 'Goeden dag meneer. Celia Cartagos,' meldde ze zichzelf bij hem. 'Ik ga een paar rondjes inrennen,' vervolgde ze. Voor zover ze begrepen had was ze niet de enige vandaag. Er zou nog een andere leerling komen. Dus zolang die er niet was had zij nog wel even de tijd om haar spieren warm te laten worden en even in te rennen voordat ze zichzelf aan het werk zou zetten. Op een lekker tempo  begon ze een omtrek van de zaal te rennen. Ze haalde rustig adem door haar neus om het door haar mond weer uit te ademen. Ze voelde hoe haar bloed begon te stromen en de adrenaline zich door haar lijf rond begon te pompen.

Red like roses, fills my head with dreams and finds me.
Always closer, to the emptiness and sadness,
That has come to take the place of you.

_________________
Ronodan || Miss Oriël || Aloiysius || Celia || Mordecai || Hunter

From Shadows, we'll Descend upon the world. Take Back what you Stole.
From Shadows, we'll Reclaim our destiny. Set our future Free. And we'll Rise.

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Master Ivan

avatar

PROFILEAscendant
Real Name : Miss DiNozzo
Posts : 163
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Light
Klas: Never had class since I was 23
Partner: A couple of supple and simple delights, can bring out the smile to every straight man~

BerichtOnderwerp: Re: [GYM] Houdgrepen   zo jan 18 2015, 13:40

Ivan’s gedachten waren afgedwaald toen hij de taak op zich nam om te matten neer te leggen voor de les. Vandaag had hij twee vrouwelijke leerlingen die hij verwachtte en meteen moest hij terugdenken dat hij verloren had bij een potje sparren van een dame dan nog wel, best wel beschamend als de beschaving de mannen altijd aan de top zette bij gevechtsport.
Maar nu moest hij zich focussen op de les, want het was bijna tijd en de eerste leerlinge was gearriveerd. 'Goeden dag meneer. Celia Cartagos,' meldde ze zichzelf bij hem. 'Ik ga een paar rondjes inrennen,' vervolgde ze.
“Goede dag Celia, ik zet je even op aanwezig en zeker! Zorg dat je goed opgewarmd bent,” zei hij terwijl hij haar een stralende glimlach schonk. Het enigste wat Ivan nog deed was de laatste mat leggen en dan begon hij zelf zich op te warmen, want hij had het nodig. Hij begon met simpele strekbewegingen voor zijn ledematen en dan begon hij zelf een paar rondjes te lopen.

Eenmaal hij klaar was keek hij naar Celia, “Als je klaar bent mag je naar mij komen op de mat,” zei hij en toen ze dat deed ging hij op de mat staan, deze groetend zoals je altijd deed bij gevechtsport, was een soort van respect voor het materiaal dat hij toonde sinds ze er alletwee de oefeningen op gingen doen. “Oké, je medeleerlinge is te laat, maar laten we alvast starten. Houdgrepen zijn technieken waarmee je je tegenstander onder controle kan houden op de grond. Wanneer je iemand op de grond hebt geworpen met een beenworp of een andere staande techniek, kan je doorgaan op de grond om zo je tegenstander klem te zetten en dus zo complete macht over deze tegenstander te hebben. Er zijn er verschillende, maar laten we het vandaag op een paar simpele grepen houden,” zei hij terwijl hij een kopie van zichzelf maakte door middel van zijn lichtmagie, die hij zou gebruiken als voorbeeld.

De volgende handelingen van Ivan gingen snel en met een simpele heupworp had hij zijn kopie op de grond gekregen. Hij zat tegen de zij van zijn kopie en zijn benen waren ver uit elkaar. Ook blokkeerde hij de rechterarm door er krachtig aan te trekken, zodat de kopie zijn rechterschouder de grond niet raakte. Ivan sloeg vervolgend zijn arm om de nek, zette niet al te veel kracht om zich dan te buigen en met zijn lichaam zich te draaien zodat hij de kopie in een perfecte houdgreep, hij zat niet te ver en ook niet op het lichaam van de kopie. De bewegingen die hij daarnet had gedaan, waren niet snel gedaan, traag genoeg dat ze zonder enige problemen zou kunnen volgen en mocht ze wat vergeten, zou hij het uitleggen voor haar tijdens de oefening.  “Ga niet te ver van me af te zitten en ook niet op me, ander kan je me niet in bedwang houden met je rechterarm, als je op me gaat zitten, dan kan ik je gewoon simpelweg van me afgooien,” zei hij terwijl hij zijn kopie liet verdwijnen en hij nu op zijn rug ging liggen voor Celia. “Probeer jij het nu eens,” zei hij met een glimlach.

(Elveria is nu te laat maar ze is nog wel welkom in de les :3)

Houdgreep 1 gifje:
 

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Celia
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Ayelinn
Posts : 538
Points : 5
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Vuur en Duister
Klas: Master Geralt
Partner: The world is full of lovers, we don't need any more

BerichtOnderwerp: Re: [GYM] Houdgrepen   ma maa 16 2015, 16:03

''They didn't take away our Lives,
they took away the things that made us feel Alive...
Now it's time to take them back!''


Ze begon op een rustig tempo te lopen. Haar benen te laten wennen aan de plotselinge beweging en haar longen de kans geven om de impuls van het brein door te krijgen dat er straks extra zuurstof moest komen om het lichaam aan te sturen. Daarna begon ze haar pas langzaam te verhogen tot ze uiteindelijk een lekker ren tempo had gevonden. Haar ogen waren strak voor haar gericht, haar gezicht ontspannen zonder enige emotie zichtbaar. Ze was gefocust op wat ze moest doen. Ze was zich wel bewust van de omgeving om haar heen, maar ze besteedde er geen aandacht aan tenzij het haar aandacht nodig had. Ze begon pas vaart te minderen toen de leraar zei dat hij wilde beginnen. Ze ging terug naar looppas en vandaar naar wandelen. In datzelfde wandel tempo liep ze naar Master Ivan. Pas bij hem bleef ze stil staan. Ze luisterde zwijgend naar zijn uitleg waarna hij een dubbelganger maakte om, waarschijnlijk, de oefening van de greep op voor te doen.

Haar ogen volgde de bewegingen van haar leraar en zijn dubbelganger. Dit herkende ze wel. Het leek in elk geval veel op wat zij had geleerd. met als enige uitzondering dat zij leerde om te doden, niet om te stoppen. En dat was in dit geval wel de bedoeling. Ze moest hem alleen stoppen zodat hij geen kant op kon. Celia zakte naast de man op één knie. Een moment nam ze rust om haar ademhaling te reguleren. Daarna greep ze de man vast. Een van zijn handen klemde ze vast onder haar eigen arm terwijl ze haar bovenlichaam draaide en hem klem zette met haar andere arm. Een exacte replica van de greep die hij zojuist had voor gedaan met als enige verschil dat Celia haar spieren tegen moest houden om niet meer kracht dan dit te zetten.

I know you didn't plan this. You had to do what's right.
But in the middel of the madness, I'm the one who you left to win this fight

_________________
Ronodan || Miss Oriël || Aloiysius || Celia || Mordecai || Hunter

From Shadows, we'll Descend upon the world. Take Back what you Stole.
From Shadows, we'll Reclaim our destiny. Set our future Free. And we'll Rise.

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Master Ivan

avatar

PROFILEAscendant
Real Name : Miss DiNozzo
Posts : 163
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Light
Klas: Never had class since I was 23
Partner: A couple of supple and simple delights, can bring out the smile to every straight man~

BerichtOnderwerp: Re: [GYM] Houdgrepen   vr maa 20 2015, 17:03

De man vond het ongelooflijk dat hij maar les moest geven aan één studente, er waren er toch twee opgeschreven? Hm... ze was vast te laat of ziek. Ivan kon niet echt weten wat er aan de hand was met Elveria, maar dan nog, lessen waren belangrijk, heel belangrijk. Zelfs gymles was belangrijk, want Ivan liet hen allemaal coole kunstjes zien en leren. Toen Celia begon met haar toertjes te lopen als opwarming, was hij zichzelf aan het klaarmaken voor de echte les. Het was hem opgevallen hoe Celia totaal geen emotie toonde, misschien was dat gewoon haar trekje, maar toch kon hij het niet laten zich er zorgen over te maken.
Eenmaal ze klaar was, begon hij met het uitleggen en voordoen van de greep. Eenmaal dat klaar was, mocht zij het uitproberen op hem, hij zou wel aangeven wanneer de klem te strak zat. Celia deed de klem helemaal zoals hij het uitgelegd had en hij werpte zijn blik op haar. “Je hebt dit eerder gedaan.”
Dat was overduidelijk te merken dat zij geen beginner was. Hij begon te spartelen, zoekend naar gaatjes in haar klemgreep zonder kracht te zetten en merkte dat haar techniek perfect was. “Ah, ik merk geen gaatjes in de houdgreep, goed gedaan.” Hij meende het, de meeste mensen zouden nu al onder Ivan liggen. Zijn blik ging naar Celia en zodra ze los liet stond hij op en ging hij verder, naar de volgende houdgreep. “Dit is een houdgreep aan de zijkant en met 4 steunpunten, je doet je linkerhand onder zijn hals door en pakt de revers. De rechterhand steek je tussen zijn benen door en daarmee pak je het shirt. De knieën goed uit elkaar tegen het lichaam van de tegenstander en de kin op zijn borst. Je mag ook het been wat het dichtste bij het hoofd ligt intrekken, met je knie tegen zijn schouder aan,” legde hij uit en hij deed het weer voor met een kloon van hem. Hij ging tegen de zij van de kloon zitten en stak zijn arm tussen de benen om dan de stof van het shirt vast te nemen, vervolgens ging hij met zijn andere arm onder de nek door om dan op de kloon te gaan liggen en hem haast dubbel te plooien, zijn benen gespreid. De kloon verdween eenmaal hij klaar was en hij keek even naar de klok, het was bijna tijd. “Dit zal de laatste greep worden vrees ik,” zei hij terwijl in zijn witte haren krabte. Hij ging weer voor Celia liggen, dat ze het zelf kon oefenen.

Houdgreep gifje:
 

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Celia
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Ayelinn
Posts : 538
Points : 5
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Vuur en Duister
Klas: Master Geralt
Partner: The world is full of lovers, we don't need any more

BerichtOnderwerp: Re: [GYM] Houdgrepen   di apr 14 2015, 00:36

''They didn't take away our Lives,
they took away the things that made us feel Alive...
Now it's time to take them back!''


Haar ogen gleden even naar die van de leraar toen hij een opmerking maakte terwijl ze hem in de houdgreep hield. 'Ik heb eerder wel eens een paar lessen gehad in houdgrepen,' gaf ze eerlijk toe. Nou ja, eerlijk. Een paar lessen was misschien wel heel lief gezegd. Ondertussen was de leraar begonnen met zich proberen los te wrikken maar het wilde hem niet lukken om uit Celia's ijzeren greep te ontsnappen. Nu was dit nog makkelijk. Er waren ook enkele moeilijkere grepen waar ze nu nog steeds wat moeite mee had. Ze knikte even op zijn goedkeurende woorden, maar liet de man daarna weer los zodat ze verder konden met de les. Ze nam wederom een neutrale houding aan terwijl Master Ivan de volgende greep liet zien. Haar ogen namen de nieuwe informatie van deze greep op als een spons. Ze moest eerlijk bekennen, deze kende ze niet. Maar ze had wel eens eerder grepen gedaan die hierop leken. Dus hopelijk, met de kennis van die andere grepen, kon ze deze ook uitvoeren. Ook haar blik ging naar de klok toen Master Ivan mededeelde dat dit de laatste greep van vandaag was. Het was al bijna tijd. Wat kon een les ook snel gaan soms. Celia had niet echt het gevoel dat ze veel gedaan had. Toch zat ze hier al bijna een volledig lesuur. Ze richtte haar aandacht weer op Master Ivan en ging op haar knieën naast hem zitten. Ze ademde even diep in en weer uit. Daarna waren haar handelingen snel. Net zoals haar was voorgedaan ging haar linkerhand onder de hals door en haar rechterhand tussen de benen om Master Ivan's shirt vast te grijpen. Met nog geen vijf minuten had ze de man opnieuw in een houdgreep al was deze iets minder perfect dan de vorige. Haar knieën hadden misschien iets meer uit elkaar gemogen, en haar knie drukte ook niet al te hard tegen zijn schouder. Maar ze was dan ook nog een beetje zoekende geweest. Ze hield hem in elk geval weer stevig vast.

I know you didn't plan this. You had to do what's right.
But in the middel of this madness, I'm the one who you left to win this fight

_________________
Ronodan || Miss Oriël || Aloiysius || Celia || Mordecai || Hunter

From Shadows, we'll Descend upon the world. Take Back what you Stole.
From Shadows, we'll Reclaim our destiny. Set our future Free. And we'll Rise.

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFILE
MAGICIAN

BerichtOnderwerp: Re: [GYM] Houdgrepen   

Terug naar boven Ga naar beneden
 

[GYM] Houdgrepen

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Starshine Academy ::  :: Gymnasium-