PortalIndexIntroductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis HpD5UwnIntroductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis 2q24v8xZoekenRegistrerenInloggen 

Deel
 

 Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Miss Grace

Miss Grace

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILEAscendant
Real Name : Shaken, not Stirred
Posts : 62
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Licht - Elektriciteit
Klas: N/A
Partner: Our storm never came.

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimeza nov 01 2014, 11:40

Het viel te verwachten dat er op een school waarin alle planetaire nationaliteiten rondliepen, er leerlingen waren die van nature geen lichtmagie bezaten. Ze had weinig ervaring met dat soort leerlingen, had altijd lesgegeven aan vol- of halfbloed Novanen: mensen met lichtmagie in hun genetische opmaak. Hier liepen echter Shadranen rond, mensen met totaal geen aanleg voor lichtmagie, mensen van Erd en Puffoon die hun magie op een totaal andere manier gebruikten.
Vandaar dat ze een beginnersboek lichtmagie had opengeslagen en haar eigen versie van een Introductie in de Lichtmagie had opgesteld, die de leerlingen in combinatie met het lesboek verstrekt door de school zouden kunnen gebruiken. Het ging haar niet zozeer om de spreuken: die kwamen vanzelf wel. Het ging om de techniek, de manier wáárop je magie in energie veranderde en gebruikte. Pas als je vat had op dat concept, kon je spreuken uitvoeren en werkelijk “toveren”.

Ze had de mazzel om ’s ochtends les te geven aan deze groep leerlingen, op het moment dat ze al een aantal lessen gehad hadden en dus wakker waren, maar nog niet genoeg geleerd hadden om te moe te zijn om er nog wat bij te leren. Zeker voor dit cluster zou dat belangrijk zijn, omdat het hier om de basis ging. Beheerste je de basis niet, dan kon je niets beginnen.
Toen de bel ging, was ze nog bezig met de lesmaterialen over de tafels verdelen. Bonnie deed dat soort dingen liever voor de les, want ze bewoog niet zo snel en had er een hekel aan om tijd te verspillen. Op elke tafel stond een gloeilampje dat op een batterij werkte, nu moest ze de bijbehorende handout nog verdelen. Daar was ze nog mee bezig toen de eerste leerlingen binnenkwamen. Maar in plaats van te reageren op opgetrokken wenkbrauwen (een leraar in een rolstoel, what?) groette ze haar leerlingen opgewekt. ‘Goedemorgen jongens, ga gerust zitten. Je boek mag voorlopig nog in je tas blijven.’

Toen ze de laatste rij had voorzien van handouts duwde ze zichzelf naar de projector, die ze met een vinkerknip aanzette. Daarna reed ze terug naar haar bureau, waar ze zich aanschoof en haar stoel op de handrem zette. Ze haalde haar bril uit haar haren (die ze in een paardenstaart had opgebonden) en keek de klas glimlachend aan.
‘Goedemorgen en welkom bij Introductie in de Lichtmagie. Ik ben Bonnie Mae Grace, Miss Grace voor jullie, en ik ben jullie lerares.’ Hopelijk voor langer dan een les, voegde ze er in gedachten aan toe. De vorige leraren hadden het niet al te lang uitgehouden, had ze het idee. ‘Het idee achter deze lessenserie is dat de leerlingen die minder aanleg hebben voor lichtmagie de mogelijkheid krijgen om dit bij te spijkeren, in plaats van hen meteen in het diepe te gooien bij gewone lessen lichtmagie.’ Ze had inmiddels via haar tekentablet aangesloten op de laptop, haar naam op het geprojecteerde bord geschreven. In haar achterhoofd herinnerde ze zich dat ze Grayson een bedankje moest sturen. Het projecteren en toch kunnen schrijven was een enorme opluchting.
‘Voordat ik begin met de les van vandaag, wil ik graag van iedereen weten waar ze vandaan komen en wat jullie aangeboren magiesoorten zijn.’

Iedereen die zich heeft opgegeven voor introductie in de lichtmagie is welkom. Jullie hebben max. een week om te reageren, waarna ik weer post. Als er eerder door iedereen wordt gepost, ga ik eerder verder. Je posts hoeven niet lang te zijn, de mijne zal de volgende keer ook wat korter zijn~!

_________________
AUBREE / AVA / MISS GRACE / THOMASSO
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis BB8J5N3
Forget stardust—you are iron. Your blood is nothing but ferrous liquid. When you bleed, you reek of rust.
It is iron that fills your heart and sits in your veins. And what is iron, really, unless it’s forged?
Terug naar boven Ga naar beneden
Xavier

Xavier

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILERecruit
Real Name : teh Ruuz
Posts : 1066
Points : 5
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: wood & dark
Klas: master Savador
Partner: I'll bare my teeth and sink them into your throat;

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimeza nov 01 2014, 13:39

Dit was dan weer zo'n vak waar hij bij dacht ''waarom?''. Nee, eigenlijk meer iets in de trant van ''fuck no, I'm out''. Licht magie, de rechtstreekse tegenpool van zijn duistere magie, en zij verwachtten dat hij dat ging leren. Hij, een Shadraan in hart en nieren met een natuurlijke afkeer tegen alles wat licht en vrolijk was. Licht magie les. Een beetje spelen met lichtbolletjes en idiote lazerstralen in het rond schieten (yes, he's still raw about that).
Toen Xavier eenmaal bij de deur van het lokaal kwam, wilde hij zich gelijk weer omkeren en weglopen. Hij wilde de les niet in want hij wist dat hij er één, niks van zou opsteken en twee, hij haatte lichtmagie, hoe vaak moest hij het nou nog verdomme zeggen. Waarom stond hij hier dan, zo peinzend voor het lokaal? Misschien om nog wat op te pikken zodat hij zich goed kon verdedigen tegen zonnestralen en lampen, misschien omdat hij bij de volgende spijbelbeurt een enkelreisje naar Erd kon verwachten - er was hem immers verteld dat hij zich moest gedragen, anders moest hij weer lekker terug naar de planeet van de kiezelstenen.
Xavier zuchtte en vervloekte zijn lot.

Eenmaal in het lokaal kregen hij en de anderen een begroeting van Miss Grace. Xavier reageerde bewust niet, gunde de lerares niet eens een blik waardig, en ging met tegenzin aan een tafel zitten. Hij legde zijn boekentas op de grond en leunde zijn kin bovenop zijn hand. Zijn blik ging naar de gloeilamp op zijn tafel, lichtelijk geïrriteerd door het felle licht. Zijn ogen waren niet gemaakt voor dat licht van de lamp. Het was niet alsof zijn ogen brandden, maar het voelde zeker niet fijn om ernaar te kijken. Een beetje als buiten rondlopen op een zonnige dag, waar je ogen lichtelijk moe werden van het zonlicht. Op dit punt zou hij een zonnebril op moeten doen, maar uiteindelijk trok hij zijn zwarte sjaal van zijn nek en gooide hij het over de gloeilamp heen, zodat het licht geblokkeerd werd.
Miss Grace begon met de les. Hij luisterde naar wat ze te vertellen had, stelde zichzelf voor en was van plan om leerlingen met minder aanleg wat bij te spijkeren over lichtmagie? Dat laatste mocht ze lekker laten zitten van hem. Hij speelde nog liever met dode planten.
De roodharige vroeg vervolgens naar waar ze vandaan kwamen en wat hun magiesoorten waren. Heel even twijfelde Xavier over welke planeet hij moest noemen, maar uiteindelijk richtte hij zich op de docente met een enigszins koele slash verveelde blik. 'Erd, mijn aangeboren magiesoorten zijn duister en woud.' Daarna leunde hij wat achterover en gingen zijn ogen naar de projectie, niet bepaald oplettend.

450 woorden. SORRY MOMMY.

_________________
Voice | Character | Theme
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis 2mhj7g1
We’re not cynics, we just don’t believe a word you say
We’re not critics, we just hate it all anyway
Terug naar boven Ga naar beneden
Aislin
.
.
Aislin

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILENovice
Real Name : A-Non
Posts : 152
Points : 25
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Luchtmagie
Klas: Miss Eres
Partner: I'm your Kittygirl and your Back is like my Scratching post~

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimeza nov 01 2014, 14:56

Is it something that she might've just missed
Is it something that she can hit with her fists?
Light the fuse
and if you're ready come on
-----

Ze zat erin hoor; de nooby classes! Whoohoo! Allemaal instappen in de noobtrein! Choo-choo! Maar eigenlijk vond Aislin het helemaal niet zo erg. Ze had stiekem wel een beetje zin in die lesjes. Ten eerste kregen ze de lessen van een nieuwe leerkracht, dus die kon ze lekker uit gaan testen. Ten tweede waren beginnerslessen meestal best makkelijk, of je ergens nou ervaring in had of niet. Dus een lesje gewoon een beetje chill achterover zitten terwijl ze de nieuwe lerares haar knoppen uit zou testen sprak haar zeker wel aan. En misschien kwam ze er nog wijzer uit ook. Dubbele bonus!
Fluitend scharrelde Aislin door de drukke gangen tijdens de leswisseling en baande ze zich door de zee van leerlingen. Haar deuntje was door al het geroesmoes niet eens verstaanbaar, waardoor ze zelf ook in de war raakte en verkeerde tonen aansloeg. Maar goed ook dat niemand anders het kon horen, want het klonk vals als kraaiengezang.

Aangekomen bij het lokaal zochten Aislin haar ogen direct naar de nooby-leerkracht, klaar om hem –of haar direct te pijlen en te beoordelen. En toen haar ogen haar hadden gevonden schoten direct allemaal gedachten door haar hoofd. Oh good lord, ze zat in een rolstoel! De mogelijkheden die daarin vasthingen! Ze zag het al direct voor zich; scheuren door de gangen met Miss Whatshername, zij achterop, terwijl ze met luchtmagie de hele zaak op topsnelheid door de gangen liet racen. Waaaaaah, deze moest ze te vriend houden, wilde ze dat dat ooit zou gaan gebeuren!
“Mogge, Miss!” Opgewekt schoot Aislin het lokaal door, zocht ze een plekje uit en liet ze haar tas met een klap op de grond vallen. Boeken bleven in de tassen? Geen probleem! Ze wist niet eens zeker over ze überhaupt wel een boek mee had, dus dat kwam prima uit.
De les begon, waarbij de lerares –Miss Grace, doe maar chique- fancy hulpmiddeltjes gebruikte. Doe maar duur hoor. Maar voordat ze écht met de les zouden beginnen werd er een rondje voorstellen gedaan. Meh, dat was dan weer minder. Kleuterschool-achtig. Maar ja, één keertje zo een rondje en dan zouden ze er weer vanaf zijn. “Aislin Guldborg komt van de plattelanden van Puffoon, waar ze is gezegend met de krachten van luchtmagie!” zei ze als een slechte verteller, overdramatisch alsof ze de eerste zinnen uit een boek aan het voorlezen was. Wat voor een eerste indruk zou dat achterlaten.


---
She's my riot girl
She's no minor threat
She's been bruised and bled
She's hanging on by a thread

_________________
~There's Nothing Superficial or Artificial, you get just What you See~
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis 214nvqt
||.VOICE.|| . ||.THEME.|| . ||.CHARACTER.||
Terug naar boven Ga naar beneden
Kaoru
.
.
Kaoru

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILERecruit
Real Name : Angie♫
Posts : 149
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: ♦Air~
Klas: Miss Nannete ♦ 5th
Partner: I love everything you hate about yourself ♦

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimeza nov 01 2014, 22:10

Opgewekt liep de jongen door de gangen. Zijn tas die voor het eerst eens vol zat met boeken, had hij om één schouder gedaan en zijn andere hand zat in zijn broekzak. Eigenlijk was dit zijn eerste (magie)les die hij op Starshine Academy volgde. En dat terwijl hij niet eens licht als magiesoort had; een beetje raar was het wel. Maar hij wilde (en moest gewoon) meer kunnen op magie- en spreukengebied en om er een beetje vaart achter te zetten had hij besloten zich ook voor wat lesjes lichtmagie op te geven. Hij was tenslotte een Novaan, misschien bleek hij toch wel wat te kunnen? Je wist het maar nooit. En anders was het vast wel een leuke ervaring, als de klas een beetje gezellig was.

Ah, daar was het lokaal. ”Goedemorgen, miss!” begroette hij de lerares opgewekt terug toen hij het lokaal binnenliep. Natuurlijk viel het meteen op dat de vrouw in een rolstoel zat en Kaoru kon het niet helpen en vroeg zich meteen af hoe ze dat dan deed op een school met zoveel trappen. Het lokaal zag er in ieder geval erg gezellig uit, met al die lichtjes. De jongen keek naar de leerlingen die er al waren en herkende alleen Aislin. Geen idee wie die andere jongen was. ”Hoi Ais!” groette hij zijn teamgenote en nam plaats aan een tafeltje naast haar. ”Ben ik in ieder geval niet de enige die wat aan zit te klooien,” grapte hij lachend, maar niet spottend. Hij vond het echt leuk dat ze er ook was.

Toen trok de lerares zijn aandacht weer, die bezig was met de voorbereidingen voor de les. Ze was tenminste wel handig met haar rolstoel en manoeuvreerde gemakkelijk tussen de tafels door. Wat zou de reden zijn dat ze in een rolstoel zat? De vrouw was nu klaar voor de les en introduceerde zichzelf. Bonnie, wat een leuke naam en ‘Miss Grace’ had ook wel wat. De nieuwe lerares vertelde verder over de bedoelingen van deze lessen en toverde wat met geavanceerde technologie haar naam op het bord. Toen vroeg miss Grace naar de afkomst van de klas. De onbekende jongen antwoordde als eerst en vertelde dat hij de magiesoorten woud en duister beheerste. Helaas zei hij zijn naam niet, dus wist Kaoru nog niet wie ‘ie was. Daarna gaf Aislin antwoord. Haar magiesoort kende hij natuurlijk al, maar haar achternaam –niet dat hij die onthouden zou- en haar afkomst waren nieuw voor hem. Vervolgens was het zijn beurt, ”Hallo, ik ben Kaoru Hihara. Kom van Nova maar heb magiesoort lucht,” lachte hij vriendelijk. Waarom hij niet ‘beheers’ zei in plaats van ‘heb’? Omdat hij luchtmagie simpelweg ook niet beheerste.

_________________
©Emma :3
The people I've met are the wonders in my world.
♦As animal~:
 

Terug naar boven Ga naar beneden
Jason
.
.
Jason

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILERecruit
Real Name : Jason
Posts : 118
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Nova - Light [and a lil' biddle Air]
Klas: -
Partner: ~Punch The Lights Out, Hit The Pavement: That's What I Call Entertainment ღ

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimezo nov 02 2014, 11:31

Zo, hij leefde ook weer. Jason gaapte even toen hij uit de vorige les gelopen kwam, schudde zijn hoofd. Goed. Hij was nog best wakker, dit moest lukken! De jongen haalde een hand door zijn toch al verwarde haren en begaf zich naar het lokaal Lichtmagie. Waarom hij de beginnerslessen ging volgen terwijl hij toch Lichtmagie bezat? Tja, het was niet alsof er veel lessen waren geweest sinds hij hier was. Plus, een beetje opfrissen kon geen kwaad. De jongen kon wel wat, had zelf best wel wat geoefend; hij wist alleen niet de juiste theorie, de juiste spreuken. Daarom had hij ervoor gekozen zich in te schrijven voor een wat rustigere introductieles en voor een échte les, wat meer op zijn niveau was. Hij had niet per se veel behoefte aan bijspijkeren, maar hij wilde wel graag weten wat de lerares verstond onder 'beginner'. Wie weet was hij dat wel.

Hoe dan ook, deze lessen zouden geen probleem moeten zijn voor hem. Misschien kon hij zelfs nog wat voordoen voor de rest, als hij het al kon. En hop, daar was het lokaal. Naar binnen en een plekje zoeken. De andere mensen zaten er al; niet zoveel mensen waren er voor deze les. Ach ja, misschien waren er niet veel noobs. 'Goedemorgen, Miss,' groette hij haar met een brede glimlach. Hij was niet zo van de al te stijve, nette groeten en gedragingen, maar aardig was hij wel. Het lach niet in Jason's natuur om gemeen te zijn, maar suikerzoet was hij nu ook weer niet. Het was meer dat hij over de meeste dingen vrij onverschillig was, maar dat als hij een keuze moest maken, hij toch voor het positievere koos.
Oh, boek mocht nog in de tas blijven? Prima. Jason keek even rond; hij kende niemand. Daarom besloot hij maar schuin voor het meisje met het zwarte haar en de soort van blonde jongen te gaan zitten. 'Hoi, ik ben Jason,' groette hij zijn mede klasgenoten rustig. Moest toch ergens beginnen?

De lerares stelde zich voor, Miss Grace. Arm mens, zat in een rolstoel. Niet dat daar veel aan te doen was, maar het leek hem dat dat het leven niet gemakkelijker maakte. Hoe dan ook, ze zag er niet ontevreden uit. Ze leek hem een aardig mens. Okay, hij had goed gegokt dat dit de bijspijkerlessen waren. Mooi! Dan wist hij zeker dat het ging lukken, zonder al teveel moeite. Iedereen stelde zich voor en geen van allen had lichtmagie. Wow! Dus, jongen zonder naam, Aislin en Kaoru. Dan kon hij nu ook wel wat zeggen. 'Ik ben Jason Rasmussen en ik ben een Novaan en Lichtmagiër. Verder nog een heel klein beetje Lucht, maar dat is verwaarloosbaar,' vertelde hij. Okay. Was dit iedereen? Hij was wel benieuwd naar de les vandaag!

_________________
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Jason2
Terug naar boven Ga naar beneden
Miss Grace

Miss Grace

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILEAscendant
Real Name : Shaken, not Stirred
Posts : 62
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Licht - Elektriciteit
Klas: N/A
Partner: Our storm never came.

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimezo nov 02 2014, 15:28

Een jongen met duistere en woudmagie, twee leerlingen met luchtmagie (waarvan er een van Nova kwam) en een gewone lichtmagiër. Dat laatste verbaasde haar ietwat – ze had duidelijk aangegeven dat het hier om de basis van de lichtmagie ging, de mindset waarmee men lichtmagie beoefende. Maar ja, als de jongen het graag wilde, dan ging ze het hem niet verbieden.
‘Goed. Woud, lucht en duistere magie dus. Dan kan ik de uitleg voor aard- en vuurmagie laten en hebben we wat meer tijd voor de praktijk – fijn.’

De roodharige vrouw haalde diep adem. Het grootste deel van deze les zou uitleg zijn, vermoedde ze. ‘De basis voor elke magie is, in zekere zin, energie. Met behulp van onze magie zetten we onze energie om resultaat. Dit resultaat varieert per magiesoort: bij luchtmagie is is deze actie verplaatsen of bewegen van lucht. Meestal wordt dit resultaat verkregen door een beweging te maken en die kracht bij te zetten door magie, wat leidt tot de sterke windstoten die Kaoru en Aislin ongetwijfeld kunnen produceren.’
‘Bij woudmagie “verplaatsen” de gebruikers hun energie als het ware in een plant of dier, wat groei of beweging tot resultaat heeft. Aangezien het hier om een constante stroom energie gaat, is het voor woudmagiërs vaak gemakkelijker om de lichtmagie aan te leren, die ook met constante energiestromen werkt.’
‘Als laatste hebben we dan duistere magie. Duistere magiërs werken, in tegenstelling tot de rest van de zeven magiesoorten, met de afwezigheid van energie. Hoewel er vele spectra van de duistere magie zijn, ligt de basis in het onttrekken van energie aan een bepaalde plaats of persoon: dit is bijvoorbeeld hoe duistere magiërs schaduw creëren.’

Ze had een paar steekwoorden opgeschreven bij elke magiesoort, hoewel alles ook in het boekje wat de leerlingen op hun tafel hadden liggen.
‘Ik begrijp dat dit een hele hoop uitleg is die nergens toe lijkt te leiden, maar de reden dat ik dit allemaal vertel is omdat de mindset bij lichtmagie anders is dan die bij jullie natuurlijke magie, en het is belangrijk om te weten wat die mindset nu ongeveer is. Lichtmagie is niets meer en niets minder dan een constante toevoer van energie, in plaats van korte stoten zoals bij luchtmagie of het wegstromen bij duistere magie.’
‘De basis van lichtmagie ligt bij het creëren van licht en die creatie ligt, zoals bij elke magie, bij de visualisatie van het gewenste resultaat. Hoewel dit kinderachtig klinkt, is het bij lichtmagie van uiterst belang om het resultaat voor je te zien. Je kan zoveel spreuken zeggen als je wilt, zoveel energie toevoeren als je wilt, maar zonder een resultaat voor ogen kom je praktisch nergens.’

Ze draaide haar hand zodat de palm van haar hand naar het plafond gericht waren en vormde een klein lichtbolletje. Bonnie vertraagde het proces expres, zodat de leerlingen konden zien hoe er vanuit het midden van haar hand langzaam een stroom licht tot een bol vormde. Ook vanuit haar vingertoppen zag je kleine draadjes licht lopen. Normaal waren deze niet zichtbaar, verdwenen ze bijna de seconde dat ze verzchenen – het oproepen van een lichtbol werd vaak gedaan in een vingerknip. Toen de bol ongeveer de grootte had van een vuist, braken de draadjes af en zweefde het lichtbolletje een paar centimeter van haar hand. Haar hand trok ze weg, maar het bolletje bleef boven haar bureau zweven.

‘Probeer met je dominante hand een lichtbol zoals deze te vormen. Hij hoeft niet zo groot te zijn als deze, zolang het idee maar hetzelfde is. Laat je magie naar je hand en vingertoppen toestromen en stel je voor dat er een lichtpuntje ontstaat uit die energie. Probeer de energie stromend te houden, want zonder constante toevoer flakkert je licht uit. Als dat lukt, dan mag je proberen het bolletje groter of kleiner te maken door de energietoevoer te vergroten of verminderen. Lukt het niet, dan kom ik je even helpen.’

Met die woorden haalde ze voorzichtig haar stoel van de rem, hopend dat ze niet al te veel rond hoefde te bewegen.

Jullie hebben (opnieuw) max. een week om te reageren, waarna ik weer post. Als er eerder door iedereen wordt gepost, ga ik eerder verder.
Sorry dat hij weer zo lang is, maar ik moest er erg veel uitleg in stoppen, anders gaat de les op zo'n slakkengangetje.

_________________
AUBREE / AVA / MISS GRACE / THOMASSO
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis BB8J5N3
Forget stardust—you are iron. Your blood is nothing but ferrous liquid. When you bleed, you reek of rust.
It is iron that fills your heart and sits in your veins. And what is iron, really, unless it’s forged?
Terug naar boven Ga naar beneden
Jason
.
.
Jason

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILERecruit
Real Name : Jason
Posts : 118
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Nova - Light [and a lil' biddle Air]
Klas: -
Partner: ~Punch The Lights Out, Hit The Pavement: That's What I Call Entertainment ღ

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimedi nov 04 2014, 16:26

Okay, misschien beheerste hij de basis van lichtmagie al. Het was alleen dat hij hier net was gekomen toen er echt totaal geen lessen lichtmagie gegeven werden - door de absentie van de leraar - en hij wilde graag weten wat het niveau was dat Miss Grace van het verwachtte. Daarbij kon een beetje opfrissen geen kwaad. Toen hij echter begon na te denken over de magieën van de anderen, zag hij waar hij fout had gezeten in zijn redenatie. Ophalen was prima; alleen hij kon het natuurlijk al. Ach ja. Het zou leuk zijn, Jason zag de dingen altijd wel positief in!

Goed, daar begon de uitleg van de andere magiesoorten. Hoe werkte dat eigenlijk? Hijzelf had helemaal geen enkele ervaring met woud of duister. Oh, constante energiestromen? Dan kon hij Woudmagie misschien ook wel een keertje proberen! Het leek hem wel grappig, beetje bomen laten groeien. Maar goed, er zat waarschijnlijk veel meer achter dan dat. En zónder magie. Wat een tegenovergesteld iets. Hij kon het zich maar moeilijk voorstellen. Vooral ook omdat Licht en Duister natuurlijk de grootste tegenpolen waren die je kon bedenken, naast Water en Vuur. Om eerlijk te zijn was de les nu al interessanter dan hij verwacht had na het idee dat 'introductie' net iets meer basis was geweest dan hij dacht.

Hij kon zich vinden in haar woorden over Lichtmagie. Het was waar; hoe meer je het voor je zag, hoe beter je het ging. Iets moest lichter worden.. helderder.. En als je daar nog wat energie aan toevoegde had je al een lichtbol. Het was grappig om te zien hoe zij het deed. Hij kon zich nog herinneren dat hij vroeger zo begonnen was, met het experimenteren. Het creëren van licht zonder dat het er echt was, licht sturen, buigen, breken. Het was een hoop gedoe en met vallen en opstaan had hij er wat van geleerd. Nog steeds niet veel, maar genoeg om een kind tevreden te stellen. En ja, het was wel goed om die slordige basis te versterken. Jason nam zich voor om alles heel gedetailleerd en aandachtig te doen. De basis die hij had was gebouwd op een hoop dingen die hij goed genoeg had gevonden op dat moment, maar die dat natuurlijk nog lang niet waren. Misschien was dit niet zo'n slecht idee geweest.

Goed. Hij concentreerde zich eerst op zijn innerlijke energie, probeerde te kijken hoe stabiel die was en hoe constant hij de lichtstroom door zijn hand zou kunnen voeren. Daarnaast wachtte hij ook een beetje, omdat hij niet wilde dat de rest hem als een opschepper zag. Hij had zich een beetje verkeerd ingeschreven, sorry. Daarbij kon het misschien ontmoedigend zijn als hij gelijk een lichtbol vormde. Even wachten dus, en concentreren. Toen hij dacht dat iedereen wel een beetje bezig was met zijn eigen dingen, probeerde hij hetzelfde als Miss Grace te bereiken. Het licht langzaam laten stromen. Een lichtbol creëren was één ding, maar om het hele proces zodanig te vertragen dat het zichtbaar was.. Jason probeerde het, maar er ontstond al een lichtbol voordat hij het langzamer had kunnen gaan. Direct doofde hij het ding weer, schudde zijn hoofd lichtjes en begon opnieuw. Beter. Het voelde net alsof hij een klepje dat energie losliet op de kleinste opening moest zetten die het had, zodat de energie er in een miniscuul stroompje uit kon lekken. Naar je vingers, door je hand. Heel langzaam keek hij toe hoe de energie vanaf zijn vingertoppen de lucht inging en in een bol begon te- PLOP. Er was een bol; zijn blijde verwachting had hem afgeleid, waardoor hij alles weer verpest had. Ach ja, nu kon hij het al een beetje. Nog een keer proberen, dus!

_________________
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Jason2
Terug naar boven Ga naar beneden
Xavier

Xavier

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILERecruit
Real Name : teh Ruuz
Posts : 1066
Points : 5
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: wood & dark
Klas: master Savador
Partner: I'll bare my teeth and sink them into your throat;

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimedi nov 04 2014, 23:57

Jep, nu kreeg hij spijt.
Want hoe hij het wendde of keerde, zijn entree was al met tegenzin geweest en nu begon ze ook nog dingen uit te leggen waar zijn brein luidruchtig ''Saaaaaaaaaaai'' bij riep. Hij luisterde maar half naar wat ze zei, in de tussentijd was zijn chagrijnige blik op het achterhoofd van een andere leerling gericht. Terwijl hij zich afvroeg of diegene minder uitbundig kon doen en verdomme stil kon zitten op haar stoel (hopelijk hoefde hij haar niet vast te binden aan haar stoel met een schaduw, het was wel entertaining maar niet in de buurt van een leraar), ging de uitleg compleet aan hem voorbij. Het interesseerde hem ook niet, want hij wist dat hij afgezien van de theorie toch niks zou opsteken van dit vak. Misschien wat verdediging tegen het licht van die stomme gloeilampen en die fucking zon die het leuk vond om zijn witte huid rood te kleuren, maar meer wilde hij er ook niet van weten. Hooghartige Novanen ook...

Hij scheurde zijn blik van de leerling af en leunde zijn kin wat verveeld op zijn hand. Tja, hij moest hier zijn en gezien niks van de informatie hem interesseerde, moest hij hier maar lesuren lang zitten en niks doen. Hij was toch aanwezig? Ja. Dan was het prima. Het was toch lekker zijn eigen verantwoordelijkheid of hij nou slaagde of niet voor dit vak en ookal zou hij zakken: still no fucks given.
Oh yay, een lichtbolletje. Wat schattig ook weer, dat kleine zonnetje zo zwevend boven het bureau van de docente. Hij wilde haar bijna vragen of het bedoeld was voor in een kerstboom. Uiteindelijk hield hij zijn mond, zoals hij nu eigenlijk al een kwartier aan het doen was. Maar oh, opmerkingen over de rolstoel, over de anderen en over dit fucking vak gecreëerd door de fucking Legendarische Licht Fuck-up en de teef die hem uit haar baarmoeder had weten te persen als een fucking ei (want ja, het begint altijd bij moeders), hij had ze in overvloed.

Uiteindelijk mochten ze zelf lichtbolletjes maken, yay. Xavier maakte een soort van ''meh'' geluid terwijl hij zijn hoofd optilde en zijn nek ietwat kraakte. Moest hij dit nou serieus doen, ugh. Zijn hand ging met tegenzin naar de lamp waar hij zijn sjaal overheen had gegooid en trok zijn sjaal van het licht. Hij kneep zijn ogen even samen en legde zijn sjaal even op tafel, waarna hij zijn hand dichtbij de lamp hield. Jeez, hoe moest dit überhaupt? Hij had niet geluisterd, dus hoe deed hij dit? Gewoon eh... Het licht stelen uit de lamp en dan... Nee, hoe deed hij dit?
Xavier maakte een aantal zielige pogingen om een bolletje te creëren. Hij probeerde het met draadjes, maar zijn duistere magie zei ''nope'' en liet hem juist de energie uit het licht stelen, waardoor het licht even af zwakte. Hij probeerde die energie te gebruiken om een bolletje te maken, maar ten eerste deed hij het met tegenzin en ten tweede was zijn concentratie er gewoon niet. Uiteindelijk gaf hij het op en maakte hij een bolletje van schaduwen, welke in de lucht zweefde als een zwart golvend balletje. Xavier legde zijn gebogen armen op tafel en steunde zijn hoofd bovenop zijn onderarmen terwijl zijn ogen op het schaduwbolletje waren gericht. Licht magie? Nope.

SorryjelessenzijnsupergoedmaarXavdoesn'tagreeD:

_________________
Voice | Character | Theme
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis 2mhj7g1
We’re not cynics, we just don’t believe a word you say
We’re not critics, we just hate it all anyway
Terug naar boven Ga naar beneden
Aislin
.
.
Aislin

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILENovice
Real Name : A-Non
Posts : 152
Points : 25
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Luchtmagie
Klas: Miss Eres
Partner: I'm your Kittygirl and your Back is like my Scratching post~

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimeza nov 08 2014, 21:26

Is it something that she might've just missed
Is it something that she can hit with her fists?
Light the fuse
and if you're ready come on
-----

Afwachtend tot de les zou beginnen tikte Aislin trommelend met haar vingers op haar tafel, een geweldige (kuchkuch) drumsolo houdend. Die solo werd gestaakt toen er een bekend gezicht het lokaal binnen stapte en haar opgewekt begroette. Nee maar, Kaoru had zich ook voor de les gemeld. Ho-oh, dat kon deze les alleen maar leuker gaan maken. “Kaoru, jonge, please! Wij gaan de sterren worden van deze show!” Daar had ze het volste vertrouwen in. En met dat gevoel van vertrouwen stapte ze de les in. Een andere leerling sloot zich bij het kleine groepje aan, die na zijn begroeting een opgewekte “Hiya!” terugkreeg. Het was duidelijk; ze had er zin in!
Lichtmagie had haar in eerste instantie leuk geleken. Nieuw vak, iets wat gedreven werd door positieve energie –iets waar Aislin een overvloed aan had- leek haar zeker wel iets. Maar toen de les eenmaal echt begonnen was werd die motivatie tijdelijk weer teruggedreven. De lerares begon met uitleggen, waarbij er een rivier aan woorden uit haar mond kwam lopen, wat later uitgroeide tot een heuse oceaan. Pff, Jezus, wat kon die vrouw lullen! Dat was dan weer jammer. Theorie voor haar mik krijgen en aan moeten horen was niet één van Aislin haar favoriete onderdelen met lessen. Dat was voor de meeste leerkrachten al geen geheim meer, het meisje zat tijdens zo een uitleg nauwelijks stil en luisterde dan net zo vaak aandachtig. Ze was een energiek persoon, iemand die moest leren met doen, niet met laten.
Toch hield het meisje haar mond dicht en deed ze haar best om naar de uitleg te luisteren, hoe moeilijk het ook voor haar mocht zijn. Dit was de eerste les, het begin, een beetje een goede houding geven kon geen kwaad. En als dit het enige was wat ze konden gaan verwachten tijdens de lichtmagielessen, kon ze altijd nog de klier uit gaan hangen, niet?

Ah, goddank, ze hadden het einde van de oceaan bereikt en ze mochten dingen gaan doen! Opgewekt kwam Aislin wat meer overeind in haar stoel, alsof ze weer wakker was geschud. Het verhaal over energieën en resultaten rammelde wat door haar hoofd terwijl ze zichzelf de leugen vertelde dat ze het allemaal wel snapte en door had. Genoeg geluld, tijd om te beginnen met rocken!
Oké, de opdracht klonk op zichzelf niet al te ingewikkeld en het zag er ook niet bepaald uit als rocket science. Gewoon de energie stromend houden ofzo, toch? Dus in plaats van rekenen op een impact waarbij ze de wind aanstuurde, gewoon de energie gefocust houden op dezelfde plek en dit niet al te snel afkappen. Het moest blijven stromen. Klonk niet al te moeilijk!
Met een harde ‘tok’ zette het meisje haar ellenboog op tafel, binnenkant van haar hand naar het plafond gericht. Met samengeknepen oogjes staarde ze naar haar handpalm, alsof ze er een intense staarwedstrijd mee hield. Oké, energie, focus je op de energie. Zoals Missy Gracy zei; vanuit je vingertoppen. Het meisje stuurde de energie door haar lichaam heen en liet het tintelen door haar vingers, maar ze liet het er niet uit. Straks zou ze alleen maar een zware luchtstoot eruit krijgen, dat was niet de bedoeling. Concentratie, blijf gefocust op de energie en hou het op je hand gericht. Maak een bal… een bal… en bal…? Voetbal? Nee, lichtbal! Het duurde even en haar hand begon wat pijn te doen door de krampachtige houding waarin ze zich hield, maar ze begon resultaat te zien. De lichtbal begon als een klein puntje, een bescheiden ding, maar Aislin focuste meer energie en liet het verder door haar vingers stromen, waardoor het echt iets werd wat gezien kon worden.
“Whaaaaaaaat, Kaoru, moet je kijken, ik ben een super Saiyan!” Met haar vrije hand riep ze wat wind op waarmee ze haar haren omhoog liet waaien terwijl ze tevreden de lichtbal voor zich hield. Oké, echte super Saiyans hadden blond haar en hun haren wapperde niet echt, maar het ging om het idee! Als ze kleurenmanipulatie hadden gekregen zou ze dat vast wel voor elkaar kunnen krijgen om haar haren blond te maken, tijdelijk. En dat wapperprobleem kon wel opgelost worden met een pot gel. Waar het om ging; ze kwam ergens. “Zou je hier ook pingpong mee kunnen spelen?”


---
She's my riot girl
She's no minor threat
She's been bruised and bled
She's hanging on by a thread

_________________
~There's Nothing Superficial or Artificial, you get just What you See~
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis 214nvqt
||.VOICE.|| . ||.THEME.|| . ||.CHARACTER.||
Terug naar boven Ga naar beneden
Kaoru
.
.
Kaoru

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILERecruit
Real Name : Angie♫
Posts : 149
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: ♦Air~
Klas: Miss Nannete ♦ 5th
Partner: I love everything you hate about yourself ♦

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimezo nov 09 2014, 15:10

Aislin reageerde terug op zijn grapje en zei dat ze de sterren van de show zouden worden. Kaoru lachte en knikte instemmend. ”We laten ze wat zien!”
Een enthousiaste en voor Kaoru nieuwe jongen kwam toen het lokaal binnen. Hij straalde positiviteit uit en hij stelde zich rustig voor toen hij in de buurt van Kaoru en Aislin ging zitten. ”Hai Jason, ik ben Kaoru,” lachte hij vriendelijk. Hij vond hem nu al aardig.
Nadat de groenharige jongen zichzelf voorgesteld had aan de lerares was het Jason’s beurt, die verassend genoeg een Lichtmagiër (met een beetje Lucht) was. Gezellig, nog een Novaan. Misschien vond hij hem daarom al zo aardig.

Toen iedereen geweest was begon de lerares met de uitleg en Kaoru luisterde geboeid naar ieder woord. Dit was de eerste keer dat iemand hem zo’n uitleg over magie gaf (al was dit stiekem ook zijn eerste magieles) en omdat hij zijn magie zo graag onder de knie wilde hebben, luisterde hij aandachtig. De jongen had een achterstand en ook al had hij boeken gelezen over magie, was deze uitleg een stuk beter. Miss Grace vertelde wat het verschil was tussen hun eigen magie en Lichtmagie, zodat ze het beter zouden begrijpen. Wat wist ze veel! Kaoru twijfelde of hij er wel of niet baat bij zou hebben dat hij Luchtmagie niet onder de knie had. Aan de ene kant kon hij zo niet afgeleid worden wat betreft de manieren, maar aan de andere kant had hij geen ervaring met het besturen en richten van energie. Terwijl de vrouw verder vertelde bladerde de jongen het boekje door dat ze op hun tafels gelegd had, wat hij een aardig gebaar van haar vond, want dan hoefde hij niks zelf te noteren. Visualisatie van het gewenste resultaat. Ja, dat had hij vaker gehoord, dus gelukkig was niet alles wat ze vertelde nieuw voor hem.

Nadat ze alles uitgelegd had begon ze met een demonstratie. Gefascineerd keek de jongen toe hoe ze een bolletje licht boven haar hand vormde. Zou hij dat ook kunnen? Een beetje onzeker keek Kaoru de klas rond, om te kijken hoe de anderen het deden. Jason leek het gemakkelijk af te gaan, al was dat niet zo verassend omdat hij Lichtmagiër was. De witharige jongen zonder naam leek het echter moeilijk te hebben en gaf het uiteindelijk op en maakte een schaduwbolletje. Terwijl hij naar de Wood&Dark Magiër zat te kijken riep Aislin ineens iets en meteen draaide Kaoru zijn hoofd om te kijken. ”Wow, het is je gelukt!” zei hij onder de indruk en lachte toen het meisje deed alsof ze een super Saiyan was. Nou kon hij niet achterblijven natuurlijk. Hij nam dezelfde houding aan als de lerares; handen op tafel met de palm naar boven gericht. Hoe deed ze dat ook al weer? Er waren kleine draadjes uit haar vingertoppen gekomen die een bol gevormd hadden. Iets met een constante toevoer van energie? De jongen concentreerde zich –zo erg dat hij Aislin’s opmerking over pingpongballen helemaal niet hoorde- en stelde zich voor dat er ook van die draadjes uit zijn vingertoppen kwamen, maar er gebeurde niks. Ohja, wat stom, hij was de energie vergeten. Waar haalde je die vandaan? Gewone energie wist hij wel, maar magie-energie? De jongen staarde naar zijn hand en probeerde de tintelende kriebels die hij ook kreeg als hij in zijn dierenvorm veranderde te krijgen (een van zijn weinige ervaringen met magie). Misschien bedoelden ze dat met magie-energie. Alleen, de kriebels kwamen niet. Natuurlijk niet, want hij had ook geen controle over zijn dierenvorm. Dan een andere manier. Hoe deed hij dat als hij Lucht gebruikte om sneller te rennen? Na even denken focuste de jongen zich weer en stelde zich voor dat er draadjes uit zijn vingertoppen kwamen. Ja, er gebeurde wat! Er kwamen kringeltjes rook van zijn vingertoppen! Dit was natuurlijk niet helemaal de bedoeling en hij was er nog lang niet, maar wat was hij blij dat hij iets voor elkaar had gekregen. Gemotiveerd ging hij verder; nog eens proberen. Hij was te gedreven en ambitieus om het nu al op te geven. Hij wilde het zelf proberen en bereiken!

_________________
©Emma :3
The people I've met are the wonders in my world.
♦As animal~:
 

Terug naar boven Ga naar beneden
Miss Grace

Miss Grace

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILEAscendant
Real Name : Shaken, not Stirred
Posts : 62
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Licht - Elektriciteit
Klas: N/A
Partner: Our storm never came.

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimema nov 10 2014, 21:57

De Novaanse jongen had weinig moeite met repliceren wat ze had voorgedaan. Niet dat ze verwacht had dat hij daar moeite mee zou hebben – kom op, een kind van acht kon een fatsoenlijk lichtbolletje produceren als hij zijn best deed, een zeven- of achttienjarige was daar meer dan toe in staat.
Ook een van haar Puffoonse leerlingen wist een lichtbolletje op te roepen, maar ze was daar een stuk enthousiaster over dan Jason was geweest. Wapperende haren en een opgewekte stem, zo enthousiast. Ze stopte zichzelf midden in de beweging van haar hoofd schudden en glimlachte in plaats daarvan. Als Aislin er werkelijk zo vrolijk van werd, wie was zij dan (een docente met het volste recht om haar terecht te wijzen, maar met een neus die nu niet in die richting stond) om haar een halt toe te roepen in de vrolijkheid? ‘Blaas niks om, Aislin.’ was dan ook het enige commentaar wat ze gaf, voordat ze haar stoel van de rem haalde en zichzelf naar achteren duwde.

Hoewel het twee van de vier leerlingen was gelukt, was dat maar de helft van de klas en dat was lang niet goed genoeg. Aan het eind van deze les wilde ze het voor elkaar hebben dat iedereen op z’n minst een klein lichtbolletje kon manipuleren, maar zoals het er nu uitzag ging dat niet lukken. Een van haar leerlingen probeerde het wel, maar kreeg het nog niet onder de knie en de ander… wel, de andere was Xavier, de jongen met duistere magie. Erg optimistisch was ze al niet over zijn vooruitzichten geweest, maar ze had wel íets meer verwacht dan een bolletje schaduwen.
Ze wierp een korte blik op Kaoru, die nu rook van zijn vingers had komen. Hij was het op z’n minst nog aan het proberen, mooi. ‘Als het lukt, probeer de grootte dan een beetje aan te passen, of probeer het rond te bewegen. Als je het aandurft, mag je van mij overgooien, maar niet over al te grote afstanden, en probeer alles een beetje onder controle te houden.’ Als de rest zich even bezig hield, dan kon zij even haar volle aandacht besteden aan de jongen die dat niet meer deed, die z’n hoofd op tafel had gelegd en gewoon was gaan maffen (of zo leek het).

Haar stoel draaide ze zo dat hij in het gangpad stond, maar met haar gezicht in de richting van Xavier’s tafeltje. ‘Zeg, ik snap dat het voor een duistere magiër niet makkelijk is en geloof me, ik ben al blij als je een speldenknopje weet te produceren aan het eind van de les, maar met schaduwbollen kom je helemaal nergens.’ Bonnie was Novaanse, ze gaf als de eerste toe dat ze geen enkel talent had voor duistere magie. Niet dat ze het ooit geprobeerd had, maar ze was er vrij zeker van dat ze er slecht in zou zijn. Het lag nu eenmaal niet in haar natuur, net zoals dat lichtmagie duidelijk niet in Xavier’s natuur lag.
Ze knipte in haar vingers en dreef de schaduwen weg uit het centrum van de bol, veranderde het duister in licht. Zoveel kon ze nog, hoewel dat echt niets te maken had met Shadraanse magie en heel veel met Novaanse trucjes. Daar waren lichtmagiërs wel erg goed in, ja. Trucjes. Goochelarij. Kleine dingetjes die het leven leuker of makkelijker maakten.
Bijna dwingend duwde ze de lichtbol in Xavier’s handen, hem half streng aankijkend over haar bril heen, half glimlachend. ‘Probeer ‘m eens in stand te houden, Slade. Als dat je lukt, ben je halverwege.’

Jullie hebben (opnieuw) max. een week om te reageren, waarna ik weer post. Als er eerder door iedereen wordt gepost, ga ik eerder verder.

_________________
AUBREE / AVA / MISS GRACE / THOMASSO
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis BB8J5N3
Forget stardust—you are iron. Your blood is nothing but ferrous liquid. When you bleed, you reek of rust.
It is iron that fills your heart and sits in your veins. And what is iron, really, unless it’s forged?
Terug naar boven Ga naar beneden
Kaoru
.
.
Kaoru

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILERecruit
Real Name : Angie♫
Posts : 149
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: ♦Air~
Klas: Miss Nannete ♦ 5th
Partner: I love everything you hate about yourself ♦

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimema nov 17 2014, 17:24

Op en top geconcentreerd tuurde de jongen naar zijn hand in de hoop dat daar uiteindelijk ooit een keer een lichtbolletje ontstond. Hij had nog wat rook van zijn vingertoppen laten kringelen, maar meer was hem nog niet gelukt. Hoe deed Ais dat toch? Ondertussen was de lerares wat rond aan het kijken en commentaar aan het geven. Ook tegen hem zei ze wat, maar dat had alleen te maken met als het hem lukte. Hij zou het dan zeker in z’n hoofd houden wat ze hem verteld had, maar het was eerst zijn doel om er in te slagen dat bolletje te creëren. Hij zuchtte even en ontspande zijn hand wat. Misschien had hij toch te weinig ervaring om met deze les te beginnen. Waarom had hij dit überhaupt als zijn eerste magieles uitgekozen? Hij had op z’n minst met zijn eigen magiesoort moeten beginnen. Maar nu hij er zat moest hij er maar het beste van maken. Hij zou binnenkort snel maar eens een privéles van de leraar Luchtmagie vragen! Kaoru keek weer even om zich heen in de hoop om van zijn klasgenoten af te kunnen kijken hoe ze het deden. Maar geen van allen deed het rustig genoeg om het van te kunnen zien, dus dat leverde niet veel op. Hij keek nog eens rond om te zien waar de lerares was. Op dat moment was ze bij de jongen-zonder-naam die weigerde een lichtbolletje te maken en het met schaduw deed. Misschien moest hij haar toch maar eens om hulp vragen. Een beetje onzeker stak hij zijn hand in de lucht om aan te geven dat hij een vraag had. Zo zouden ze dat hier wel doen toch? Met je hand opsteken? Eigenlijk had hij daar ook geen flauw idee van, omdat dit zijn eerste les was, maar zo had hij het geleerd op de basisschool dus zo deed hij het op deze school.

Toen de lerares tijd voor hem had bloosde hij even. ”Miss, hoe zet je je energie om in resultaat met behulp van magie, zoals u dat eerder uitlegde? Het lukt me maar niet..” vroeg hij, waarna hij een beetje verlegen naar beneden keek, wetend dat de vraag niet gepast was in deze les. Want ook al was het een introductie in Lichtmagie, er was vanuit gegaan dat iedereen hier met magie kon werken. Misschien zat hij hier toch niet goed..

OOC:: Sawry, beetje kort, maar niemand had nog gereageerd waar ik op in kon spelen en moest toch reageren, want deadline~

_________________
©Emma :3
The people I've met are the wonders in my world.
♦As animal~:
 

Terug naar boven Ga naar beneden
Jason
.
.
Jason

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILERecruit
Real Name : Jason
Posts : 118
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Nova - Light [and a lil' biddle Air]
Klas: -
Partner: ~Punch The Lights Out, Hit The Pavement: That's What I Call Entertainment ღ

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimema nov 17 2014, 18:03

Misschien was het niet zo slim geweest. Hoe dan ook, hij had er wel lol in. Het was ook wel interessant om te zien hoe de anderen eraan werkten, hoe ze hun energie probeerden om te zetten in licht. Voor hem was het kinderspel en ook het meisje Aislin kwam een eind. De grumpy jongen produceerde echter alleen maar duisternis en leegte en ook de andere jongen, Kaoru ofzo, had er moeite mee. Jason begon na de woorden van Bonnie een beetje met het bolletje te spelen, vroeg zich af of iemand überhaupt wilde overgooien. De duistere jongen werd nu geholpen door de lerares en bij Kaoru leek het nog niet echt te lukken, dus keek hij om naar Aislin. 'Hey, Aislin was het, toch?' zei hij. 'Heb je misschien zin om met mij over te gooien?'

Terwijl hij op antwoord wachtte maakte hij het bolletje al groter en kleiner, om zichzelf een beetje af te leiden. Het was grappig hoe lichtmagie werkte. Het waren de draadjes, die Bonnie al had laten zien, maar je voelde ook een duidelijke energiestroom door je arm. Gewoon het focussen op iets maken, iets in elkaar vlechten. Hij hield van lichtmagie en hij zou nooit, zoals die jongen daar, zich inschrijven voor een Duistere Magie. Als er één ding zeker was, was dat hij dat nooit zou kunnen. Hij was puur Novaans, had geen andere magiesoorten in zijn arsenaal. Luchtmagie telde nauwelijks mee. Het zou lastig worden andere vormen van magie meester te worden, laat staan de meest tegenovergestelde soort.

Het overgooien, mits Aislin wilde, zou wel gemakkelijk worden. Het was meer je magie uitrekken, je range groter maken. Ervoor zorgen dat alles stabiel bleef. De draadjes op één plek creëren was iets, maar om ze dan over grotere afstanden te transporteren was weer iets anders. Het balletje stuiterde al op en neer op zijn hand, alsof hij alvast aan het oefenen was voor het o zo spannende spel straks. Het was misschien een saai spelletje, maar Jason had er wel zin in. Overgooien, camping badminton, wat maakte het uit. Zolang je maar op een zo hoog mogelijk aantal kwam! Later hoorde hij Kaoru nog een vraag stellen. Wow, dat moest rot zijn! Hopelijk zou het goed komen. 'Als je wil, kan ik je ook wel proberen te helpen?' vroeg hij aan Kaoru, ook al zou Bonnie een tien keer betere hulp zijn. Maar goed, als de jongen het wilde, mocht het.

OOC: Als Aislin wil overgooien, dan heb ik de bal zo ondertussen gegooid! Maar wilde het niet godmodden~

_________________
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Jason2
Terug naar boven Ga naar beneden
Aislin
.
.
Aislin

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILENovice
Real Name : A-Non
Posts : 152
Points : 25
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Luchtmagie
Klas: Miss Eres
Partner: I'm your Kittygirl and your Back is like my Scratching post~

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimedi nov 18 2014, 19:19

Is it something that she might've just missed
Is it something that she can hit with her fists?
Light the fuse
and if you're ready come on
-----

Haar enthousiasme werd enigszins gewaardeerd, soort van. Ze kreeg er in elk geval geen preek over dat ze moest stoppen met waar ze mee bezig was. Helemaal top dus! De belofte dat ze niks om zou blazen kon ze echter niet maken aan het leraresje. Haar enthousiasme was een krachtig iets, zelfs zíj kon dat soms niet onder controle houden.
Haar ‘super Saiyan haar’ liet ze weer naar beneden vallen toen Kaoru liet blijken dat hij moeite had met de opdracht. Te onzeker die jonge, hij moest het gewoon loslaten! Aanmoedigend klopte Aislin hem met haar vrije hand zachtjes een paar keer op zijn schouder. “Komt wel goed Kaokao, gewoon je positieve energie eruit werken! Maar dan met je vingers. Eh, je snapt het vast wel. Het gaat je heus wel lukken! Als ik het kan, kan jij het ook wel joh!” Dat moest gewoon. Het meisje geloofde er sterk in dat haar buddy er ook toe in staat was.

Maar haar oefening ging verder, het was haar wel gelukt, dus ze mocht niet gaan blijven hangen. En lordy, ze kregen een geweldige opdracht! Ha! Je kon er dus weldegelijk mee overgooien! Dan zou pingpongen ook geen probleem mogen zijn. Ze zou het onthouden. En hé, er stond al een partner voor haar klaar die haar overgooibuddy wilde zijn. Haha! Natuurlijk wilde ze met hem overgooien! Overgooien klonk als kinderspel! Als ze haar energie gewoon gefocust hield op waar hij moest blijven zou het haar vast wel goed afgaan. Ze had nu aardig door hoe het ongeveer werkte, dus het zou vanaf dit punt vast wel allemaal vanaf een leien dakje verlopen. “Omdat jij het bent.”
Voor het gemak schoof het meisje een stukje verder naar achteren. Het was wel de bedoeling dat ze íets van ruimte hadden, anders kon je het toch geen echt overgooien noemen? Haar eigen lichtbol liet ze wat heen en weer schuiven in haar hand, waarna ze hem hoog in de lucht gooide en een poging deed om hem met haar andere hand weer te vangen. Dat lukte, net aan. Tijdens de vlucht door de lucht was het meisje haar grip op de magie even verloren en was de bal wat kleiner geworden, waar ze zichzelf op betrapte nadat ze de bal weer had gevangen. Oeioei, daar moest ze beter op gaan letten tijdens het overgooien. Maar dat zou vast wel goedkomen. “Twee tegelijk, om het ‘spannend’ te houden.” Met die uitdagende grijns op haar gezicht wachtte het meisje zijn reactie niet eens meer af. Ze begon in plaats daarvan meteen met het ‘spel’ en smeet de lichtbol zijn kant op. En dat gebeurde nog hard ook. Want hé, het moest toch een beetje een uitdaging voor hem worden, niet?


---
She's my riot girl
She's no minor threat
She's been bruised and bled
She's hanging on by a thread

_________________
~There's Nothing Superficial or Artificial, you get just What you See~
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis 214nvqt
||.VOICE.|| . ||.THEME.|| . ||.CHARACTER.||
Terug naar boven Ga naar beneden
Xavier

Xavier

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILERecruit
Real Name : teh Ruuz
Posts : 1066
Points : 5
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: wood & dark
Klas: master Savador
Partner: I'll bare my teeth and sink them into your throat;

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimewo nov 19 2014, 15:58

Wat een tijdverspilling.
Hij had op dit moment iets veel beters kunnen doen: Een boek lezen, zijn hand onder schilderen met henna, op zijn bed naar het plafond staren (ja, zelfs dat vond hij beter) of eerstejaars leerlingen van de trap duwen. Dit viel daar niet onder, dit was gewoon nutteloos. Vrij veel dingen waren wel nutteloos hier, zoals de lessen muziek of de les watermagie, vuurmagie, maar dit was toch wel het toppunt. Werken met zijn natuurlijke tegenpool? Nee bedankt.
Daarom staarde Xavier ook wat naar zijn schaduwbolletje dat golvend in de lucht zweefde en op en neer deinsde als een luchtballon. Hij kreeg de neiging om gewoon zijn ogen te sluiten en de rest van de les in slaap te dommelen, maar hij vermoedde niet dat de docente dat zou accepteren.

Ze accepteerde zijn schaduwbol ook niet, want ze rolde al naar hem toe op de stomme rolstoel van haar. Ugh, hoe graag hij haar van die rolstoel wou gooien. Misschien kon hij haar rolstoel aan een schaduwbinden zodat het ding met wielen niet verder kon rijden. Wellicht zou ze dan met een ruk tot stilstand komen en vervolgens op haar gezicht vallen. Perfect. Bril gebroken, neus gekneusd (dat klonk nogal dom) en waarschijnlijk niet meer in staat om op te staan.
Hij deed het toch maar niet, want tja, hij wilde liever niet terug naar zijn inrichting. Uiteindelijk kwam ze tot stilstand bij hem en begon te ratelen over this and that, dingen die hem niet interesseerden. Hij keek ook quasi ongeïnteresseerd en verveeld naar haar op. Ze verdreef zijn prachtige schaduwbol en maakte er een bolletje licht van. Pfft, werd hij weer verblind door dat irritante licht. Hij ging wat rechtop zitten en kreeg het balletje in zijn handen gedrukt. Het voelde vreemd. Het was warm op zijn huid en niet zo warm dat het onplezierig was. Maar het bleef fucking licht.
Xavier zuchtte diep en staarde wat naar het bolletje, welke hij in stand moest houden. Met tegenzin focuste hij zich op zijn handen waar hij de energie uit moest laten vloeien. Het gleed door zijn vingertoppen naar buiten, zo de bol in. Het bolletje werd al gelijk een stuk kleiner, dat was omdat hij niet genoeg energie stuurde. Hij had meer de neiging om de energie weg te trekken dan om het naar buiten te sturen. Hij gaf het iets meer kracht, waardoor het niet verder kromp maar op het kleinere formaat bleef.
Gatverdamme, doe ik dit nu echt? En met die gedachte verbrak hij gewoon de energietoevoer, waardoor het bolletje uit ging. 'Oeps.' mompelde hij totaal niet gemeend.

_________________
Voice | Character | Theme
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis 2mhj7g1
We’re not cynics, we just don’t believe a word you say
We’re not critics, we just hate it all anyway
Terug naar boven Ga naar beneden
Miss Grace

Miss Grace

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILEAscendant
Real Name : Shaken, not Stirred
Posts : 62
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Licht - Elektriciteit
Klas: N/A
Partner: Our storm never came.

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimezo nov 23 2014, 16:39

Vanuit haar ooghoeken gluurde ze naar wat haar klas aan het doen was. Ze nam de mentale notitie dat Kaoru met zijn hand omhoog zat. Aislin en Jason waren inmiddels begonnen met het overgooien van lichtbollen, wat vrij goed leek te gaan. Maar zolang er niets kapot ging, ging het in Bonnie’s ogen goed, dus dat was niet direct een betrouwbare conclusie.
Maar nu moest ze haar aandacht weer richten op de witharige leerling voor zich, die er overduidelijk geen zin in had. Daar had ze haar bril niet eens voor nodig – zijn uitdrukking en het uitvoerige zuchten zei genoeg. De Novaanse voelde irritatie opborrelen om zijn gedrag. Als hij niet naar de les wilde, waarom had hij zich dan ingeschreven? Het was niet alsof ze hem gedwongen had. Ze probeerde hem gewoon te helpen.
Xavier leek het niet te waarderen: eerst werd zijn bolletje kleiner, daarna verdween het in z’n geheel. Zijn reactie klonk niet erg enthousiast. Ze voelde de neiging om te fronsen en hem te vertellen dat hij ten minste moest doen alsof het hem interesseerde, maar aangezien ze zowel Novaans als leraar was, vond ze dat ze dat niet kon maken.
Bovendien: met kinderen als Xavier zou dat toch niet werken. Ze zou wel een andere manier vinden om hem te motiveren. Voor nu knipte ze met haar vingers gewoon het lampje aan en gaf ze hem een specifieke opdracht. ‘Als je geen bolletje licht in stand kan houden, dan is het waarschijnlijk beter als je oefent met het groter en kleiner maken van een reeds bestaande lichtbron. Met je duistere magie zou dat niet erg moeilijk voor je moeten zijn. Dat is echter geen echte lichtmagie – meer lichtmagie door proxy.’

De vrouw draaide zich weg van Xavier en duwde zichzelf naar Kaoru toe. Het feit dat hij zijn hand opstak en een werkelijk nuttige vraag stelde duwde haar ietwat verduisterde humeur aan de kant en ze glimlachte. Over Grace kon je veel zeggen, maar extra uitleg geven had ze nooit erg gevonden. ‘Energie omzetten in magie is voor iedere persoon anders, maar de meeste mensen visualiseren wat ze willen maken. Ze beelden het in en concentreren zich dan op dat resultaat. Bij lichtmagie kan dat nog worden bijgezet door positieve emoties, zoals gelukkige herinneringen.’
Ze hield haar handen voor zich, zo’n twintig centimeter uit elkaar. ‘Probeer te bedenken dat al je energie door je armen stroomt en bij je vingertoppen uitkomt, en dan in een bol van licht veranderd. Concentreer je op het idee van die lichtbol en laat je magie dan gewoon het werk doen.’ Tijdens haar uitleg was er in haar handen een bol licht ontstaan. Ze keek de Novaanse jongen verwachtingsvol aan, tot hij haar na zou doen. Of het in elk geval zou proberen.

Jullie hebben (opnieuw) max. een week om te reageren, waarna ik weer post. Als er eerder door iedereen wordt gepost, ga ik eerder verder.
NOTE: Het is niet verplicht om te posten als je het te druk hebt/je niets hebt om op te reageren. Ik kan me voorstellen dat het bij individuele uitleg niet zo nodig is dat iedereen post.

_________________
AUBREE / AVA / MISS GRACE / THOMASSO
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis BB8J5N3
Forget stardust—you are iron. Your blood is nothing but ferrous liquid. When you bleed, you reek of rust.
It is iron that fills your heart and sits in your veins. And what is iron, really, unless it’s forged?
Terug naar boven Ga naar beneden
Kaoru
.
.
Kaoru

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILERecruit
Real Name : Angie♫
Posts : 149
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: ♦Air~
Klas: Miss Nannete ♦ 5th
Partner: I love everything you hate about yourself ♦

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimezo nov 23 2014, 21:23

Hij was tenminste niet de enige die het niet helemaal lukte. Al probeerde die andere jongen met Duistere magie het niet eens, maar daar ging het nu even niet om. Stiekem wel, maar om zichzelf wat op te vrolijken liet hij dat even achterwege. Niet dat Kao er helemaal depressief bij zat hoor, maar toch zorgde dit er wel voor dat hij zich wat beter voelde.
Zijn klasgenoten die dichtbij hem zaten reageerden ook op zijn beetje mislukte pogingen. De jongen die zich voorgesteld had als Jason stelde voor dat hij ook wel wilde helpen en Ais sprak hem bemoedigend toe. ”Bedankt guys,” zei hij met een lach op z’n gezicht. Hij meende het echt want hij voelde zich nu al beter. Ais had gelijk; hij kon het wel! Gewoon nog eens proberen, als hij nog wat uitleg had gehad. De jongen draaide zich naar Jason, maar zag dat deze gezellig druk met Aislin aan het overgooien was, dus hij besloot de jongen verder niet te storen en te wachten tot de lerares tijd voor hem had. Het was leuk om te zien hoe die twee overgooiden, hopelijk kon hij strakjes meedoen!

Niet veel later kwam de lerares naar hem toe. Gelukkig leek ze het niet erg te vinden dat hij nog wat meer uitleg nodig had en bleef ze vriendelijk terwijl ze hem nog wat vertelde. Visualiseren, positieve emoties, dat moest lukken! Aandachtig keek Kaoru naar de demonstratie van de vrouw en zag hoe de draadjes uit haar vingers een lichtbolletje vormden tussen haar handen. Toen er niks meer gebeurde keek hij op naar haar gezicht en zag dat haar verwachtingsvolle blik op hem gevestigd was. Oja, nu was het zijn beurt. Hij nam dezelfde houding aan als zijn lerares en concentreerde zich. Het enige waar hij aan moest denken was dat lichtbolletje tussen zijn handen, dat dan hopelijk ontstond. En ja, hij zag het! En langzaam maar zeker voelde hij hoe zijn vingertoppen warm werden en er wat energie naar buiten sijpelde, wat de vorm van draadjes aannam. Verbaasd maar opgewonden keek de jongen naar het bolletje dat zich langzaam vormde. Hoe enthousiaster hij werd, hoe sneller het lichtbolletje groeide en het was nu al zo’n vijf centimeter. En in vergelijking met zijn klasgenoten was dit klein, maar Kaoru vond dit al een hele prestatie. Enthousiast boog hij zich wat voorover, maar toen was de energietoevoer niet meer regelmatig, ontstond er een overdosis en raakte hij de controle kwijt. Het balletje schoot als een kleine kanonskogel uit zijn handen, recht naar voren. Door de plotselinge kracht klapte zijn stoel bijna achterover, maar de jongen reageerde snel en kon zijn evenwicht bewaren. ”Oeps..” zei hij verbaasd toen hij weer recht zat en hij krabde even op zijn hoofd. Maar toen verscheen er een kleine grijns op zijn gezicht. Het was hem tenminste wel gelukt iets te laten gebeuren!

_________________
©Emma :3
The people I've met are the wonders in my world.
♦As animal~:
 

Terug naar boven Ga naar beneden
Jason
.
.
Jason

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILERecruit
Real Name : Jason
Posts : 118
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Nova - Light [and a lil' biddle Air]
Klas: -
Partner: ~Punch The Lights Out, Hit The Pavement: That's What I Call Entertainment ღ

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimema nov 24 2014, 17:47

Gelukkig kwam Bonnie snel om Kaoru te helpen, anders had hij zich lullig gevoeld dat hij lekker met Aislin aan het overgooien was. Het meisje leek er geen problemen mee te hebben en ging gelijk naar de startpositie. Jason verzekerde zichzelf ervan dat zijn lichtbol stevig in elkaar zat, zodat hij niet zou desintegreren tijdens het vrolijk rondvliegen. Aislin zat al wat met de hare te spelen voor ze plots meldde dat ze voor de spanning met twee over moest gooien. Natuurlijk! De jongen knikte, met een brede grijns op zijn gezicht. Hij ging wel wat verder weg staan van Kaoru, zodat hij de jongen niet zou storen. Hoe lullig was het als er iedere paar seconden een lichtbol over je hoofd vloog? Aislin wierp de hare al naar hem, net toen hij klaar stond. Snel, meer in een reflex, gooide Jason zijn lichtbol naar haar, zodat hij de aankomende kon onderscheppen. Wow! Dat ging best wel snel. Bijna meteen gooide hij de bol weer door, waarna hij de zijne weer viel. In die seconden dat hij hem vast had, probeerde hij zich voor te stellen dat de lichtbol ook echt heel bleef. Dat het ding niet uit pure ellende uiteen zou vallen.

Het was relatief simpel: laat de lichtdraadjes vanuit je hand verlengen en vooral niet breken. Behoud het idee van de bolvorm in de achterhoofd. Voor Jason was het allemaal niet zo vreemd, hij had het vanaf kinds af aan al gedaan. Maar het was ook leuk om te zien hoe anderen het deden en hoe het proces eigenlijk ging. Dat was hij alweer een eind vergeten. Oh, shit! Hij was te lang bezig geweest met het evalueren van zijn eigen lichtbol en liet nu die van Aislin doorschieten. Nee! Jason gooide de zijne naar haar toe, omdat het toch al te laat was om die vast te houden, en stak zijn hand uit naar de lichtbol die richting de muur racete. Nee, hij kon er niet meer bij. 'Neem de mijne maar over, Aislin!' zei hij tegen het meisje, waarna hij de controle over zijn eigen bol losliet en zijn hand verder uitstak naar de vliegende bol, die opeens bleef hangen, middenin de vlucht. Jason haalde even diep adem, probeerde weer recht te gaan staan terwijl hij de bol naar zich toetrok. Dat was close geweest, anders was het ding misschien wel rond gaan stuiteren en had het iets kapot gemaakt. 'Sorry,' zei hij tegen Aislin, lachte zachtjes. Het was zijn schuld dat het gebeurd was. 'Ik zal beter opletten!' zei hij, waarna hij gewoon de bol weer opgooide. Het meisje zou er toch niet zo erg mee kunnen zitten dat ze er geen zin meer in had?

_________________
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Jason2
Terug naar boven Ga naar beneden
Miss Grace

Miss Grace

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILEAscendant
Real Name : Shaken, not Stirred
Posts : 62
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Licht - Elektriciteit
Klas: N/A
Partner: Our storm never came.

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimedo dec 04 2014, 17:46

Vanuit haar ooghoeken kon ze de witharige jongen in de gaten houden en ze vermoedde dat dat nodig zou zijn, maar het grootste deel van haar aandacht vestigde ze nu werkelijk op Kaoru. De jongen had haar advies aangenomen en ging er, in tegenstelling tot Xavier, goed mee om.
Tussen zijn vingers kon ze het licht zien beginnen, zien groeien. Voor een luchtmagiër was lichtmagie niet de makkelijkste magie – een constante stroom in plaats van een korte stoot energie – maar de jongen kwam van Nova, dus ze hoopte op een goede uitkomst.
Niet zo goed als ze gehoopt had echter, want de jongen stopte teveel energie in het bolletje en met een ruk schoot het naar voren, de jongen tegelijkertijd naar achteren werpend. Haar hand schoot uit en stopte het bolletje voordat het schade aan kon richten. Met een wenk van haar hand lokte ze het kleine lichtpuntje naar haar eigen handen en gaf het, toen de jongen hersteld was van de klap, terug aan Kaoru. ‘Gaat het?’ glimlachte ze. ‘Je doet het prima en ik denk niet dat ik je hoef te waarschuwen voor wat er gebeurd als er een overschot aan energie is. Verder denk ik dat je hem het beste een beetje kan bewegen – probeer hem van de ene hand naar de andere te gooien. Als je dat onder controle hebt, kan je misschien met iemand overgooien.’

Even keek ze naar Jason en Aislin, de twee die hun lichtbolletjes onder de knie hadden. ‘Doen jullie voorzichtig jongens? Ik heb dit lokaal nog vaker nodig.’ waarschuwde ze de twee, maar aangezien ze niet helemaal had meegekregen wat er gebeurd was, vond ze het niet nodig om ze te stoppen.
In plaats daarvan richtte ze haar aandacht weer kort op Xavier, hoewel haar stoel nog steeds bij Kaoru stond. Hopelijk had hij haar advies niet helemaal door het toilet gespoeld en was hij bezig met zijn werk, anders zou dit langer duren dan nodig was.

Jullie hebben (opnieuw) max. twee weken om te reageren, waarna ik weer post. Als er eerder door iedereen wordt gepost, ga ik eerder verder.
NOTE: Het is niet verplicht om te posten als je het te druk hebt/je niets hebt om op te reageren. Ik kan me voorstellen dat het bij individuele uitleg niet zo nodig is dat iedereen post.

_________________
AUBREE / AVA / MISS GRACE / THOMASSO
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis BB8J5N3
Forget stardust—you are iron. Your blood is nothing but ferrous liquid. When you bleed, you reek of rust.
It is iron that fills your heart and sits in your veins. And what is iron, really, unless it’s forged?
Terug naar boven Ga naar beneden
Kaoru
.
.
Kaoru

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILERecruit
Real Name : Angie♫
Posts : 149
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: ♦Air~
Klas: Miss Nannete ♦ 5th
Partner: I love everything you hate about yourself ♦

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimedo dec 11 2014, 18:42

Nooit had hij er bij stilgestaan dat teveel magie ook mogelijk was, maar dat had hij nu wel ervaren dat het kon. Nou ja, weer wat geleerd. Gelukkig had de lerares zijn ongecontroleerde bolletje licht kunnen onderscheppen voor het verdere schade had aangericht. Vriendelijk gaf ze het terug aan Kaoru, die weer recht op z’n stoel zat. ”Ja hoor, mij is niks overkomen,” glimlachte de jongen terug toen ze vroeg hoe het ging. Daarna gaf ze wat tips en aanwijzingen, maar was niet negatief of gemeen over het feit dat hij een foutje had gemaakt. De jongen knikte om aan te geven dat hij haar had begrepen.

Voordat hij verder ging met het bewegen van het bolletje, keek hij even door de klas. Hij was nieuwsgierig hoe de anderen het deden, maar er was niet veel veranderd ondertussen. Aislin en Jason waren nog steeds leuk aan het overgooien en Xavier die.. tja, deed wat hij al de hele tijd deed. Kaoru richtte zich weer op zijn bolletje. Een beetje overgooien, dat moest lukken. Het bolletje had hij in ieder geval al gecreëerd, dus dat hoefde niet meer, gelukkig. Hij tilde zijn hand op en zag dat het lichtbolletje vlak boven zijn hand zweefde. Hoe moest je hier mee gooien? De groenharige jongen bewoog zijn hand verticaal zodat het zou ‘stuiteren’ op z’n hand, precies zoals hij zou doen als het een gewone voetbal zou zijn geweest. En ja, het bolletje reageerde zoals de voetbal dat gedaan zou hebben, alleen kromp het een beetje zodra het niet meer in contact was met zijn hand. Nu probeerde hij het lichtbolletje van zijn ene naar de andere hand te gooien. Weer verkleinde het energiebronnetje wat als het niet meer in contact was met zijn handen, maar het lukte wel. Wat leuk! Blij en een beetje trots dat het hem lukte keek hij lachend naar Aislin en Jason, ”Kijk, het lukt me ook!” Zie je wel; hij kon het wel!

_________________
©Emma :3
The people I've met are the wonders in my world.
♦As animal~:
 

Terug naar boven Ga naar beneden
Jason
.
.
Jason

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILERecruit
Real Name : Jason
Posts : 118
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Nova - Light [and a lil' biddle Air]
Klas: -
Partner: ~Punch The Lights Out, Hit The Pavement: That's What I Call Entertainment ღ

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimevr dec 12 2014, 20:59

Oh, Kaoru ging ook al lekker! Jason vond het leuk dat mensen wiens hoofdmagie niet Lichtmagie was, het toch wilden proberen. Was dat niet lastig? Hij zou nooit, maar dan ook nooit een poging doen tot duistere magie. Dat was gewoon compleet het tegenovergestelde van eigen magie. Hij snapte niet dat die duistere jongen het probeerde, werd je daar niet gewoon ontzettend depressief van? Sowieso van het energie wegzuigen uit dingen, in plaats van dat je constante energie ergens naartoe liet sturen. Ach ja, het was maar wat je zelf wilde. De jongen was echter heel goed in zijn innerlijke blijdschap verbergen. Jason had het wel naar zijn zin; lekker met Aislin een lichtbolletje overgooien, al ging het bijna mis. Hij kon het gelukkig nog vangen, anders was er misschien wel wat gesneuveld. Hij lachte dan ook wat ongemakkelijk en wreef even door zijn haar toen Miss Grace hen vertelde voorzichtig te doen. 'Natuurlijk Miss! Sorry,' antwoordde hij vrijwel meteen. Het was niet de bedoeling geweest, dus nu gewoon niet zo hard gooien, toch?

Voordat hij verder ging werd zijn aandacht echter getrokken door Kaoru; de jongen was goed bezig! Hij zei trots dat het lukte en Jason stak een duim op naar hem. 'Goed, man!' Zelf gooide hij zijn lichtbolletje weer naar Aislin, nadat hij dacht oogcontact met haar gemaakt hebben. Anders zou hij straks nog tegen de duistere magiër aangooien en die zou waarschijnlijk wegsmelten. Nope, dat was niet het idee. Man, hij wenste dat hij zijn skateboard hier had. Dat was nog leuker; alles overgooien terwijl je op wielen stond! 'Wil je meedoen?' vroeg hij aan Kaoru. Het was aan de jongen zelf om te kijken of het niet mis zou gaan, maar het was maar een bolletje overgooien. Hij geloofde best dat Licht lastig kon zijn voor mensen die het nooit deden, maar zo lastig was het nu ook weer niet!

Ooc: short & derp, sorry :c

_________________
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Jason2
Terug naar boven Ga naar beneden
Xavier

Xavier

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILERecruit
Real Name : teh Ruuz
Posts : 1066
Points : 5
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: wood & dark
Klas: master Savador
Partner: I'll bare my teeth and sink them into your throat;

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimeza dec 13 2014, 12:17

Misschien moest hij maar op een andere manier de zwakheden van lichtmagie ontdekken - en dan niet door een lesje lichtmagie. Sowieso merkte hij al dat hij hier hetzelfde effect kreeg als bij woudmagie: Teveel invloed van zijn duistere energie. Daarmee kon hij noch planten laten groeien, noch het licht in stand houden. Het zou lukken als hij zijn energie kon omzetten, maar bij god, hij zou niet weten hoe.
Xavier kreeg weer een andere opdracht van de docente, die blijkbaar heel graag wilde dat het hem lukte. Ze merkte zijn ongemotiveerde blikken vast wel op, maar ze wilde alsnog resultaat van hem zien. Ze was geen opgever, nee, maar hij moest haar vast niet al te veel pushen... Nou ja, dan kon hij haar alsnog uit haar rolstoel gooien.

Hij mocht een bestaande lichtbron groter en kleiner gaan maken. Het was waarschijnlijk niet de bedoeling dat hij het met duistere magie zou gaan doen, dat was geen lichtmagie. Maar hé, als het er magisch uit zag, was het vast voldoende. Xavier hief zijn hand licht, zijn handpalm gericht op de lamp. Hij focuste zich op de lichtbron - die naar zijn smaak te fel in zijn ogen scheen - en trok de energie langzaam weg zonder het licht compleet te doven. Hij zag dat het wat zwakker werd, als zo'n lamp die je op verschillende felheden kon zetten, en bij het toevoegen van wat energie werd het ietsje feller. Baby-steps. Hij had het gevoel dat subtiliteit bij lichtmagie beter werkte. Gooide hij ergens iets teveel energie in, dan doofde het licht of zou het wellicht zo fel worden dat hij zijn retina zou beschadigen - of een zekere lamp zou laten knappen. Zo speelde hij wat met het licht, niet direct gefascineerd of met al te veel zin, maar hij deed tenminste wat, wow?

_________________
Voice | Character | Theme
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis 2mhj7g1
We’re not cynics, we just don’t believe a word you say
We’re not critics, we just hate it all anyway
Terug naar boven Ga naar beneden
Miss Grace

Miss Grace

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILEAscendant
Real Name : Shaken, not Stirred
Posts : 62
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Licht - Elektriciteit
Klas: N/A
Partner: Our storm never came.

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitimeza dec 13 2014, 15:05

De witharige jongen had haar advies aangenomen. Het voelde altijd als een kleine overwinning, als een leerling die eerst koppig tegenwerkte dan toch deed wat ze zei. Kinderachtig, ja, misschien, maar hey, ze mocht zelf ook plezier hebben in haar lessen. Als dit haar plezier deed, wie was er dan om het haar te ontzeggen?
Het moest gezegd worden dat hij wel zijn duistere magie gebruikte – dat kon ze op zo’n kleine afstand gewoon zien, de manier waarop het licht toestroomde en weer afnam – maar ze vond het niet heel erg. Ze ging hem niet zo voor de gehele klas aanspreken op zijn magie; dat zou ze zometeen wel even doen. Zometeen, als de les was afgelopen, wat hij inmiddels bijna was. Een uur leek veel tijd, zeker als je net als Bonnie gewend was om maar drie kwartier les te geven, maar het bleek prima te doen, zelfs al was haar klasje nog zo klein. Ze had de vragen van haar leerlingen kunnen beantwoorden, Kaoru had nu een fatsoenlijke lichtbol weten te creëren en Xavier.. Xavier zou ze zo meteen wel helpen. Eerst terug naar haar bureau.

Over de gladde houten vloer rolde ze terug naar haar bureau. De leerlingen liet ze even overgooien, ze hadden immers nog wel even, zelf focuste ze zich op een aantal papieren. De leerlingen waren allemaal aanwezig – dat kon ze afvinken. Een paar notities vonden hun plaats in haar agenda, voornamelijk over wat voor een spreuk ze met dit stel kon gaan leren; gevaarlijk zou hij niet worden, als ze zo keek naar de controle die haar leerlingen hadden over hun lichtbolletjes. Op haar laptop tikte ze een paar concepten in – de beamer had ze al lang uitgezet, dus het werd niet geprojecteerd. Een of twee verassinkjes over wat je in een les ging doen was leuk, toch?
Na haar administratie op orde gekregen te hebben, kwam ze terug bij Xavier. In haar schoot lagen een aantal vellen papier, aan elkaar bevestigd met een nietje. Op zachte toon sprak ze hem aan. ‘Xavier, de les is bijna afgelopen en ik geloof niet dat het zin heeft om je hier na de les nog langer te houden, dus ik heb wat oefeningen voor je die je als huiswerk kan doen. Probeer er wel een rustige plek op te zoeken, of het buiten te doen, want zoals je misschien al doorhad bij Kaoru is er altijd de mogelijkheid dat je de controle verliest.’ Haar blanke hand legde de blaadjes op tafel. Het was misschien geschreven in een ietwat wetenschappelijke taal, maar het was wel de meest duidelijke uitleg van hoe lichtmagie nu werkelijk ontstond. Een paar oefeningen die ze van een ex-collega gekregen had stonden er in haar nette handschrift onder gekrabbeld. Op haar gezicht tekende zich een behulpzame glimlach af. Hij mocht niet willen, maar zij wilde wel dat hij het kon.
Daarna keek ze over haar schouder, naar de rest van de leerlingen. ‘Okay, het is wel zo’n beetje tijd. Schrijf even ergens op dat we de volgende les in de arena hebben, want offensieve spreuken oefenen in dit lokaal is geen goed idee. Trek wat warms aan. Bedankt voor jullie aandacht, jongens, en tot volgende week.’

De les is hierbij afgerond. Aislin, Jason en Kaoru hebben de vaardigheid Basis Lichtmagie verkregen - dit houdt in dat je licht kan creëren en tot op zekere hoogte kan controleren. Houd er rekening mee dat je in de RPG nog niet veel ervaring hebt met deze vaardigheid en dat hij dus nog lang niet zo sterk is als die van (meer) ervaren magiërs.
In principe mag je nog posten - vind je dat nodig/leuk - maar ik zal dat waarschijnlijk niet meer doen. Bedankt voor de les, jongens, ik vond het leuk!
NOTE: Ruuz, als je Xavier de vaardigheid wil geven, mag dat in principe van mij, maar in de les heeft 'ie het niet echt geleerd. Het kan dat hij het met de oefeningen heeft geleerd, you can figure it out for yourself ~

_________________
AUBREE / AVA / MISS GRACE / THOMASSO
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis BB8J5N3
Forget stardust—you are iron. Your blood is nothing but ferrous liquid. When you bleed, you reek of rust.
It is iron that fills your heart and sits in your veins. And what is iron, really, unless it’s forged?
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoudIntroductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA PROFILE
Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis UTL8oxA MAGICIAN

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis   Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis Icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 

Introductie in de Lichtmagie - Les 1 - Basiskennis

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Starshine Academy ::  :: Classrooms :: Klaslokaal Light Magic-