PortalIndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen 

Deel | 
 

 Man on the side || Thom

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Renly
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Unknown
Posts : 42
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Water
Klas:
Partner:

BerichtOnderwerp: Man on the side || Thom   wo okt 22 2014, 22:23

Met hangende schouders sjokte hij door de gangen heen, hield zijn blik op de grond gericht zodat hij niemand hoefde aan te kijken. Stiekem wilde hij gewoon terug naar Cassia, maar hij wist dat Mara dat nooit goed zou keuren. Ze had gezegd dat hij het zou aankunnen om naar school te gaan, maar als hij eerlijk moest zijn, vond hij er tot nu toe niets aan. Mensen bekeken hem zo raar, zelfs als hij zijn mond niet eens opendeed om iets te zeggen. Stond het woord ‘gek’ nu echt op zijn voorhoofd geschreven?

De ellebogen van andere leerlingen, werden met wat moeite ontweken terwijl hij zijn vingers om de riemen van zijn rugzak sloot en zo hard kneep dat zijn knokkels wit wegtrokken. Niet reageren, gewoon rustig doorlopen. Zijn ademhaling ging iets of wat gejaagd terwijl hij zijn blauwe kijkers zo goed en zo kwaad als het kon op de grond gericht hield. Het was moeilijk om de eerstvolgende die hem een elleboogstoot gaf gewoon de grond op de trekken en te slaan totdat deze niet meer bewoog. Zelfs daarna zou hij waarschijnlijk nog blijven doorgaan met slaan, maar hij moest zich inhouden. Het zou best slecht zijn voor zijn imago als hij nu al iemand het ziekenhuis in zou slaan. Daarbij zou hij Mara teleurstellen en dat was wel het laatste dat hij wilde. Vandaar dat hij maar een afspraak met de schoolpsychiater had gemaakt. Het zou niet hetzelfde zijn als op Cassia, maar zo kon hij zich tenminste wat afsluiten van de buitenwereld. Nee, hij vertelde nooit veel over zijn verleden of wat hij nu juist dacht, maar zo’n gesprek zorgde er wel altijd voor dat hij zich ontspande en al zijn problemen even vergat.

Voor de deur van de ziekenzaal bleef de jongen even staan. Hij haalde diep adem, rechtte zijn rug en liet een glimlach op zijn gezicht verschijnen voordat hij die deur opende en naar binnen stapte. Pretlichtjes in zijn ogen dansten lichtjes op en neer terwijl hij zijn blauwe kijkers even over de ruimte liet glijden om daarna door te lopen naar een van de kantoortjes achterin. Zachtjes klopte hij op de deur om daarna de klink vast te grijpen en de deur voorzichtig te openen. “Hallo? Mijn naam is Renly en ik had een afspraak?” Een beetje verloren bleef hij in de deuropening staan, wachtte totdat hij een bevestiging kreeg. Mara had er altijd op gestaan dat hij in de deuropening bleef staan totdat zij toestemming had gegeven om de ruimte te betreden. Beleefd zijn zoals zij altijd zei.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Thomasso

avatar

PROFILENovice
Real Name : Double-o Seven
Posts : 436
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Woud ♥
Klas: N/A
Partner: You're so dark, babe.

BerichtOnderwerp: Re: Man on the side || Thom   do okt 23 2014, 13:42

Zijn gedachten gleden steeds vaker weg van zijn werk, volgden zijn ogen naar de deur waarachter de ziekenzaal zich bevond, waar August zich bevond. Zijn vingers met de kortgeknipte nagels tikten zacht een ritme op zijn eikenhouten bureau. De man zou hier moeten zitten, bedacht hij zich voor de zoveelste keer die dag, week, maand. August Altman had psychische problemen en verdomme, Thomasso kon hem daar mee helpen, maar de dokter was te koppig en te… Te ver in zijn depressie gezakt om hem om die hulp te vragen. Hij had het aangeboden, maar de man had hem telkens afgewezen en dat was frustrerend, want hij kon hem moeilijk in de stoel vastbinden en hem dwingen te praten over de gevoelens die hem toch zo duidelijk dwars zaten.
Het was niet alsof Thom er niet van wist. August had hem verteld over de dood van zijn echtgenoot en over de dingen die hem in zijn leven tegen hadden gezeten en Thom begreep waarom hij zich zo vreselijk voelde – Thom begreep dat als een van de besten. Het was vreselijk dat hij constant rond iemand moest leven die het probleem niet erkende, die het onderdrukte in plaats van het verhielp. Hij hield er niet van als mensen onbewust ongelukkig waren. Hij verafschuwde het idee dat August zich zo voelde.
Maar dat was helemaal niet waar hij over na moest denken, dat was helemaal niet relevant.

Wat relevant was was zijn afsprakenboek, wat hij nog steeds open moest slaan. Het lag al een tijdje voor hem, hij wist niet hoe lang al. Aan de klok te zien al ruim een kwartier, maar die tijd leek niet voorbij gegaan te zijn. Het leek eerder een halve minuut geweest te zijn. God, zijn gedachten werden steeds verwarrender. Misschien werd hij nu al net als August – te moe om in te zien dat hij moe was, te koppig om toe te geven aan die vermoeidheid.
Zijn met eelt beklede vingers sloegen het boek open, bladerden door de dunne pagina’s tot hij op vandaag uitkwam, waar hij maar twee afspraken had staan: een standaardafspraak met een jongen met een eetprobleem en een nieuweling, een jongen die Renly Eddison heette. Het waren meestal jongens, die Thom hier op zijn bank kreeg. De meeste meisjes leken het beter vol te houden, zo ver van hun ouders verwijderd. Misschien kwam dat omdat meisjes eerder volwassen werden. Misschien omdat meisjes hun problemen meer voor zichzelf hielden. De man kon voor beide verklaringen een argument bedenken, maar deed dat niet, want dat zou hem alleen nog maar verder in de war brengen.

Zijn afspraak met Eddison zou over een minuut of vijf, tien beginnen. Heel streng hield Thomasso zich niet meer aan tijden, niet sinds hij erachter was gekomen dat jongeren zich er toch niet aan konden houden. Niet dat dat niet betekende dat pubers niet te vroeg kwamen – dat was de reden dat hij tien minuten van tevoren zijn bril al van zijn krullenbol naar zijn neus schoof, een vers notitieblok pakte en de naam van zijn patiënt er in krullerige letters boven schreef.
Tegen de tijd dat hij dat karweitje af had, hoorde hij het geluid van een deur die geopend werd. De man keek op, haalde diep adem en rechtte zijn rug ietwat. Thom de assistent veranderde in Thomasso de psycholoog. ‘Kom binnen.’ reageerde hij op Renly’s ietwat vragende begroeting.

Hij wachtte tot de jongen binnen was gekomen, tot hij was gaan zitten en keek hem toen door zijn brillenglazen heen aan. Zijn dossier had hij doorgelezen, maar daar wilde hij niet direct over beginnen. ‘Dus,’ begon hij vriendelijk. ‘Hoe vind je het tot nu toe op Starshine? Lukt het een beetje om in het schoolritme te komen?’

_________________
AUBREE / AVA / MISS GRACE / THOMASSO

boy, your eyes betray what burns inside you
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Renly
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Unknown
Posts : 42
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Water
Klas:
Partner:

BerichtOnderwerp: Re: Man on the side || Thom   do okt 30 2014, 22:55

Om te zeggen dat hij zenuwachtig was, was misschien een beetje overdreven. Hij was hooguit wat zenuwachtig. De schoolpsychiater zou waarschijnlijk heel anders zijn dan Mara. Niet alleen omdat het een man was, maar ook omdat de jongen niet wist hoe hij zou gaan reageren en dus nog niet wist welk verhaal hij het best kon gaan vertellen. Hij had al wat informatie over de man verzamelt, maar dat wilde niet zeggen dat hij hem ook echt kende. Het enige dat hij wist was zijn naam en het feit dat hij erg professioneel overkwam.

Zijn handen trilden lichtjes op het moment dat hij zijn hand uitstak om de deur te openen. De jongen hield op z’n zachtst gezegd niet van verrassingen en het irriteerde hem dat hij niet meer informatie had kunnen verzamelen voordat het tijd was voor zijn afspraak. Hij was niet voorbereid, net zoals hij niet voorbereid was geweest toen hij zijn eerste sessie bij Mara had gehad. Zijn rode haren werden uit zijn gezicht geblazen voordat hij gehoor gaf aan de mededeling dat hij binnen mocht komen en plaats nam. Renly was nog verwoed aan het zoeken naar een fragment uit een van de series die hij ooit gezien had. Eentje waarin een perfecte familie meedeed en dat hij makkelijk kon navertellen. Die pogingen werden echter al snel gestaakt toen er een vraag kwam die hij niet direct verwacht had.

Hij was het gewoon om direct te beginnen te vertellen over zijn ‘leven’. Op zich ging die vraag ook wel over zijn leven, maar niet over wat er vroeger gebeurd was. Het ging over het hier en nu en dat was iets nieuws. De radartjes in zijn hoofd begonnen op volle toeren te draaien terwijl hij bepaalde dingen in zijn geheugen opsloeg. Het was waarschijnlijk de bedoeling om hem op zijn gemak te stellen, iets dat hij ergens wel apprecieerde. Je kon nog makkelijk aan zijn lichaamshouding zien dat hij iets of wat nerveus was, maar zijn handen waren toch gestopt met trillen.

“Het is anders dan een instelling,” was zijn uiteindelijke antwoord. Zijn blauwe kijkers waren op een punt achter Thomasso gevestigd. Als hij heel eerlijk moest zijn schaamde hij zich ergens wel voor het feit dat hij het zo ver had laten komen dat ze hem in een instelling hadden moeten opsluiten. Wat er net over zijn lippen was gerold, was dan ook niets anders dan de waarheid geweest. Renly kon heus wel dingen vertellen die echt waar waren, hij deed het gewoon niet al te vaak. Niet iedereen hoefde de waarheid over hem te weten. Dat werd alleen maar tegen je gebruikt en hij vermeed zoiets liever. “De lessen zelf zijn wel leuk en het is eens wat anders om niet alle vakken van dezelfde leraar te krijgen.” Een lichte glimlach verscheen om zijn lippen op het moment dat hij de ander dan toch in de ogen keek. Laat die vragen maar komen, hij was er klaar voor.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Thomasso

avatar

PROFILENovice
Real Name : Double-o Seven
Posts : 436
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Woud ♥
Klas: N/A
Partner: You're so dark, babe.

BerichtOnderwerp: Re: Man on the side || Thom   zo nov 09 2014, 21:54

De vorige psychiater van de jongen was een vrouw geweest. Ze had hem persoonlijk het dossier waarin haar ervaringen stonden doorgestuurd, met een aantekening dat het belangrijk was om alles door te lezen.
Dat had Thomasso ook gedaan.. Een week of twee geleden. Geloof me, de man had geen slecht geheugen, maar een doktersassistent was constant bezig en vergat soms dingen. Dossiers las hij elke dag, hel, hij schreef aan het eind van de dag minstens drie rapporten. Je vergat wel eens dingen, zeker als het ging om details. De details van Eddison’s situatie lagen ergens vergeten in een stoffig hoekje van zijn hoofd.
Vandaar dat hij kort het oogcontact verbrak nadat Renly antwoord had gegeven. Natuurlijk was het anders dan de instelling – ohja, hij had in een instelling gezeten. Hij was de jongen met de Glasgow-glimlach, met de oom en de vader. De jongen met de dromen en de leugens. Het kwam langzaam terug, zeker nu zijn blauwe ogen over de woorden van het dossier gleden.

‘Dat geloof ik graag.’ reageerde hij op het antwoord, waarna hij de jongen weer aankeek. Een blik terug kreeg hij echter niet: de jongen leek in de verte te staren. Hij besloot hem daar niet op te attenderen, had al vaak genoeg ervaren hoe vervelend de eerste afspraak met een psychiater was. ‘Mara heeft me je dossier doorgestuurd.’ begon hij dus. Een dossier wat niet prettig was om te lezen, niet mooi was om te zien. Het was uitgebreid, dat wel. Dat was het voordeel van instellingen: ze hielden alles mooi bij. Goede administratie – misschien niet altijd de goede aanpak, in zijn ogen.
‘Van wat ik eruit kan opmaken, heb je veel last van nachtmerries – of nee, je droomt erg veel. Is dat nog steeds zo, en zijn ze nog steeds hetzelfde sinds je op school aangekomen bent?’
Hij ging er maar gewoon mee beginnen, dan zou de spanning misschien wat minder worden.

_________________
AUBREE / AVA / MISS GRACE / THOMASSO

boy, your eyes betray what burns inside you
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFILE
MAGICIAN

BerichtOnderwerp: Re: Man on the side || Thom   

Terug naar boven Ga naar beneden
 

Man on the side || Thom

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Starshine Academy ::  :: Hospital Ward-