PortalIndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen 

Deel | 
 

 ~VvF examen~ (Aubree)

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Miss Summer

avatar

PROFILEReal Name : Sander
Posts : 431
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Wood
Klas: Verzorging van Fabeldieren
Partner:

BerichtOnderwerp: ~VvF examen~ (Aubree)   di jun 24 2014, 23:41

Vandaag was dan de dag. Het officiële eerste examen Verzorging van Fabeldieren dat plaats vond op Starshine. Summer was opgewonden, en moest haar best doen om ’s ochtends niet te gaan fluiten. De dag er voor had ze alles klaargezet, en het examen was een heus parcours geworden. De studenten moesten elke keer een opdracht op een plek voltooien, om daarna meegenomen te worden door Summer naar de volgende opdracht. De witte magie opdrachten waren oude opdrachten die de student nu moest voltooien zonder hulp van een leraar. De donkere magie opdracht bracht dit keer iets nieuws mee, een onbekend dier voor de studenten. Maar dat was nou eenmaal de gedachte achter offensieve Verzorging van Fabeldieren. De studenten moesten een beest verslaan, of dat een bekend of onbekend beest was maakte niet uit op het moment. Het ging om het idee dat ze zich konden verweren tegen een wezen.

Summer had niets laten doorschemeren over het examen. Zo konden studenten niet gericht oefenen op de opdrachten, en zo lieten ze hun ware reactie zien. Door de lessen te bijwonen, en verder te oefenen door middel van theorie zouden ze hun instinct bijwerken, en zouden ze met de goede oplossingen komen voor de opdrachten. Als ze veel absent waren, en de boeken lieten verstoffen zouden ze het nog wel eens flink kunnen verpesten voor zichzelf. Maar Summer had een beloning voor de beste student klaarliggen, dus de heat was wel verhoogd. Voor de laatste keer had ze de Summer’s List bekeken en weer in haar leren schoudertas gestopt. Deze zou binnenkort aan een student toebehoren.

De eerste opdracht was in een gewoon leegstaand lokaal. Op de deur hing Summer een perkament op, vastgespeld met takjes die ze met woudmagie uit de deur liet groeien. Op het perkament stond geschreven: ‘Verzorging van Fabeldieren examen task 1. Voorbijlopende studenten: Complete stilte geëist. Voor deelnemende studenten: eenmaal in het lokaal heb je 1 minuut voor de eerste opdracht. Succes!’ Dat was voldoende informatie. De student zal de opdracht meteen doorhebben als ze het lokaal binnen kwamen, en zo niet… Dan zouden ze zakken op het eerste onderdeel. Het wezen stond nou eenmaal benoemd in de groeiende encyclopedie.
Summer sloot de deur snel achter zich, en nam plaats achter het enige bureau in het lokaal. Het stond vrijwel in een hoek, zodat de rest van het lokaal een lege ruimte was. Ze pakte een beoordelingsformulier en bevestigde dat aan een klembordje. Het was tijd voor de kandidaat.

Summer keek op het formulier en zag de naam staan:
Aubree

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aubree
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Agent 007
Posts : 725
Points : 15
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Water
Klas: N/A
Partner: So you like, don't have a last name? That's genius -- Douche.

BerichtOnderwerp: Re: ~VvF examen~ (Aubree)   wo jun 25 2014, 21:55

Oh god oh god oh god, Bree kon wel janken.
Naast het drama met Nathan – iets waar ze nog lang last van zou hebben – de scheiding van haar ouders en haar algehele puberstress, had ze ook nog een examen. Ze kon net zo goed meteen naar de psychiater gaan, ze stond op instorten.
Voor haar gevoel kende ze het niet. Uren had ze zitten lezen, markeren, samenvatten, proeftoetsen zitten maken. Ze wíst dat ze het kon, maar het zekere gevoel dat ze vaak had bij watermagietoetsen of lichtmagie practica was compleet afwezig. Verzorging voor Fabeldieren was een geheel ander vak dan magie. Je kon geen spreuken uit je hoofd stampen of bewegingen perfectioneren, je moest leren wat voor gedrag dieren konden vertonen en daar dan op de goede manier op weten te reageren.
Dat was waar het voor Aubree lastig werd – de onvoorspelbaarheid van het vak. Ze kon er niet op rekenen dat een dier deed wat er in het boek beschreven stond, en dat was… Eng. Op de een of andere manier.

Ze kon echter niet anders. Ze had zich voor dit vak opgegeven en ze moest het examen maken. Dan maar geen straight A’s op haar rapport.
Met haar handen tot vuisten geklemd en haar ademhaling iets sneller dan normaal verliet ze haar etage. Ze was waarschijnlijk iets te vroeg vertrokken, maar Aubree was liever te vroeg dan te laat, ondanks de extra zenuwen die ze altijd kreeg van wachten.
Aangekomen bij het lokaal zuchtte ze een keer diep, keek nog een keer haar aantekeningen door en sloot haar ogen. Dit was het dan. Ze kon het. Ze kon het. Ze kon het niet. Ze zou falen. Haar fabeldierenwerk was nooit excellent geweest. Ze was er te ongeduldig voor, te precies. Het enige dier waar ze tot nu toe een band mee had kunnen krijgen was Violet.
De faalangst waaide door haar geest als een zomerstorm en was verdwenen zo snel als hij gekomen was. Met een laatste zucht duwde ze de deur open en stapte ze het lokaal binnen.

Let the games begin.

_________________
AUBREE / MISS GRACE / THOMASSO
old enough to know better, so cry baby cry.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Miss Summer

avatar

PROFILEReal Name : Sander
Posts : 431
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Wood
Klas: Verzorging van Fabeldieren
Partner:

BerichtOnderwerp: Re: ~VvF examen~ (Aubree)   wo jun 25 2014, 23:41

De kandidaat die de naam Aubree droeg kwam binnen. Het meisje zag er super onzeker uit, faalangst was het eerste wat bij Summer opkwam toen ze het meisje zag. Ergens had Summer een zwak hier voor, omdat ze zelf tijdens haar opleidingen ook altijd flink faalangst te pakken had gehad. Maar zoals Summer het had geleerd door gewoon het diepe in gegooid te worden, zo moest ze het dit meisje ook gaan leren. Het werd tijd om te beginnen nu de deur gesloten was.

Summer grabbelde in haar tas, maar het fabeldier wat al meer examens had meegelopen nu wist al wat de bedoeling was en sprong zelf de tas al uit. Eenmaal uit de tas knipperde het even met haar ogen, en begon daarna te vliegen. En vliegen kon ze! Hysterisch begon ze achtvormige figuurtjes langs het plafond te scheren, en als de leerling dit hoofdstuk geleerd had en de les bestudeerd had wist ze wat haar te doen stond. Summer zei niets. De minuut was nu ingegaan.
Anglia was braaf in de tas geweest. Ze wist de procedure nu wel. Als ze zich goed gedroeg kreeg ze zo de vrijheid om door de ruimte heen te vliegen, en kon ze even genieten van de weinige wind in haar vleugels. Dus tijdens het wachten zat ze al filterend te zoeken naar het startsschot. Ja! Daar was het geluid van de deur, en het geluid van het sluiten ervan! Anglia wachte op de grabbelende hand, maar dit keer ging ze netjes en braaf op eigen kracht de tas uit. Ze knipperde even met haar ogen, en sprong de lucht in. Meteen begon ze hysterisch achtvormige figuren door het lokaal te vliegen. Precies zoals ze eerder had gedaan. Catch me if you can!

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aubree
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Agent 007
Posts : 725
Points : 15
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Water
Klas: N/A
Partner: So you like, don't have a last name? That's genius -- Douche.

BerichtOnderwerp: Re: ~VvF examen~ (Aubree)   vr jun 27 2014, 21:51

Ze wierp een snelle blik op Summer. Ergens stelde de lerares haar gerust - ze had haar al eerder geholpen bij het gevecht tegen de vuurdraak, als ze nu in de problemen zou raken zou de vrouw waarschijnlijk hetzelfde doen. Er was geen risico dat ze dood zou gaan.
Niet dat ze daar bang voor was geweest – nee, ze was eerder bang voor een onvoldoende op haar lijst. Haar ouders schreeuwden in hun brieven al meer dan genoeg tegen haar, beschuldigden haar ervan partij voor de ander te kiezen ondanks dat Aubree sinds de scheiding haar beide ouders geen enkele keer gezien had, dat soort gedoe. Ze had geen zin in nog meer drama door een onvoldoende. Ondanks hun verschillen waren haar ouders het er wel over eens dat Aubree een intelligent kind was en dat ze dus cijfers moest halen die bij die omschrijving pasten – hoge cijfers.

Haar lila ogen gleden van de vrouw naar het wezen wat uit de tas kroop. Aubree herkende het wezen als een Petit Angel, een wezentje wat voornamelijk op Nova voorkwam. Ze haalde opgelucht adem. Ze herkende het wezen, dat was al een hele last van haar schouders.
Het werd pas moeilijk toen het wezentje rond begon te vliegen. Bree wachtte een paar seconden voordat ze actie ondernam – misschien zou Summer nog een uitleg geven. Maar nee, het wezentje bleef vliegen, wat haar een vrij duidelijk idee van de opdracht gaf: vang de Petit Angel en doe dat met de kennis die je hebt over het wezen.
Wel, dan was het leren dus toch niet voor niets geweest. Bree probeerde zich alles wat ze wist over de Angels te herinneren. Vredelievend, dat wist ze. Het wezen zou haar niet aanvallen, op een kleine verblinding na. Ze waren helers, typische Novanen. Langzaam maar zeker begon zich in haar hoofd een plan te vormen.

Aubree stroopte de mouwen van haar vest op tot de ellebogen en onthulde haar onderarmen. Op haar linker arm zat een lelijke schram die ze had opgelopen tijdens Survival en op haar rechter pols zat een blauwe plek – ze had zich tegen een kast gestoten. De wonden waren niet nieuw, maar minder dan twee dagen oud. Bree was stiekem best klunzig. Natuurlijk, ze had het kunnen helen, maar om daar nou haar watermagie voor te gaan gebruiken.. ach, het loste zich vanzelf op. Het bleek zelfs handig in situaties als deze.
Daarna gooide ze (met het kleine beetje lichtmagie wat ze beheerste) een klein bolletje licht in de lucht, om de aandacht van de Angel te trekken. Dat lukte, want het stopte in zijn achtvormige vliegbaan en vloog naar haar arm toe, waar het praktisch op haar hand ging zitten.
Haar koude blik werd vervangen door een zachte glimlach toen het wezentje begon met haar wond helen. Nog geen seconde daarna sloot Bree haar handen om het wezentje en fluisterde ze:

'Fyrirgefðu að ég hef blekkt þig.' Ofwel, het spijt me dat ik je heb bedrogen.

Met het wezentje in haar handen draaide ze zich naar Summer. De Angel piepte lichtjes, maar dat was waarschijnlijk meer uit verontwaardiging dan pijn. Om eerlijk te zijn voelde ze zich een beetje schuldig dat ze het wezentje zo had misleidt, maar het moest nu eenmaal.

_________________
AUBREE / MISS GRACE / THOMASSO
old enough to know better, so cry baby cry.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Miss Summer

avatar

PROFILEReal Name : Sander
Posts : 431
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Wood
Klas: Verzorging van Fabeldieren
Partner:

BerichtOnderwerp: Re: ~VvF examen~ (Aubree)   za jun 28 2014, 09:04

En plots toen het examen begonnen was leek de dame compleet zelfvertrouwen te krijgen. Summer wist dat als je met faalangst het diepe in gegooid werd je alleen nog maar aan het resultaat dacht. Zo te observeren was het meisje geen Novaan of Puffoon, Summer vroeg zich af wat de leerlinge voor plan zou gebruiken. En toen zag Summer het. Het meisje stroopte haar mouwen op, en er kwamen lichte verwondingen in het zicht. Wauw, de dame nam wel een risico. In het wild kwamen Petit Angels niet op verwondingen af, ze healden alleen als je ze getemd had. Maar de dame was geen dom meisje, en wist ook echt wel dat dit een getemde Angel van Summer was. Ze lokte de Angel met een klein lichtpuntje, dat ze nog wel wist voort te brengen met lichtmagie. Anglia kwam naar haar toe en begon te healen. Snel gritste Aubree de Angel uit de lucht, en ze had de opdracht voltooid. Tijd voor de beoordeling.

"Dat was een hele slimme zet, maar ook met een hoog risico factor. Je weet dat als de Angel niet getemd was dat je zou zakken voor dit examen? Ik kan je voor de rest alleen lof geven voor je koelheid. Geen leerling heeft dit nog verzonnen tijdens het examen. Voor het risico dat je nam moet ik een puntje aftrekken, maar voor de rest krijg je de volle score. Je bent geslaagd voor dit examen met een A-! Nu is het tijd voor je tweede opdracht. Kom maar mee!"

Summer nam de Petit Angel uit de armen van Aubree, en liep naar de deur die leidde naar het aangrenzende lokaal. Ze opende het, en liep het lokaal in. Vrijwel meteen ging ze aan het bureau in de hoek zitten. Het lokaal bestond uit een enorme keuken, met alleen een bureau in de hoek als ander mubilair. Op het bureau stond een draagbare kas, met daarin het volgende fabeldier.

"Je opdracht luid zo: Achter je is een keuken, hier vind je vrijwel alle voedingsmiddelen die je je kunt voorstellen. Maak hiermee een maaltijd voor dit fabeldier. Er zit geen tijd aan vast. Succes!" Summer had het beoordelingsformulier alweer aan het klembordje in haar handen. Tijd voor opdracht twee.Daar was de opdracht weer. Het maagje van Greenie rommelde alweer. Tijd voor voedsel! De leerlinge had een goede score gehaald voor de vorige opdracht. Hopelijk kon ze dan net zo goed koken als engelen vangen! Greenie kon wel een flinke maaltijd op! Time to cook!

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aubree
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Agent 007
Posts : 725
Points : 15
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Water
Klas: N/A
Partner: So you like, don't have a last name? That's genius -- Douche.

BerichtOnderwerp: Re: ~VvF examen~ (Aubree)   ma jun 30 2014, 19:48

Ze zuchtte opgelucht. Ja, ze had een risico genomen, dat was waar. Ze verdiende de punt aftrek. Ergens had ze wel geweten dat ze iets fout had gedaan, maar goed, het was nu eenmaal een examen, ze was nerveus. Een A- was beter dan ze verwacht had toen ze het lokaal binnenstapte.
Summer’s enthousiasme maakte het alleen maar beter. Bree zou het niet graag toegeven, maar ze mocht de vrouw graag en vond het fijn dat ze zo enthousiast was – zowel over haar vak als over het feit dat Aubree goed presteerde. Ze wist niet wat het was, maar het gaf haar een gevoel van waardering. Iets wat ze nooit had gehad op haar school op Cassia, laat staan van haar ouders. Die leken zelfs haar broer niet te waarderen, haar broer de modelstudent met de mooie vriendin en de prachtcijfers.

Met een tevreden gevoel volgde ze Summer naar de volgende kamer, wat zekerder over de volgende opdracht. Nu ze al een A- had, had ze wat meer ruimte. Ze kon nog steeds niet falen, maar een B zou wat minder hard aankomen als het uiteindelijk om het gemiddelde cijfer ging.
Het eerste wat ze zag was de keuken. Er schoot blijdschap door haar heen – Aubree verbond koken altijd met vrolijke herinneringen van het bakken van pannenkoeken en het maken van koekjes en cakes.
Daarna zag ze het fabeldier. Alweer een dier wat ze herkende, want ze had geleerd. De Samsara Lotus was een uitgeëvolueerde bloemachtige van Gren. Waarschijnlijk was deze getemd, want Aubree zag geen scherpe bladeren of waterstralen. Het belangrijkste was echter dat Aubree het dieet van het wezen kende: alles wat in de natuur voorkwam, alleen de vegetarische aspecten. Fruit, noten, groenten. Daar kon ze mee werken. Een klein lachje verscheen op haar gezicht.

Haar ogen scanden de ingrediënten en ze besloot te gaan voor een fruitsalade. Een watermeloen, een honingmeloen, frambozen, kiwi, kersen en nog meer bessen. Haar concept was wat ingewikkeld, maar volgens Summer had ze geen tijdslimiet, dus ze had er de tijd voor.
In de volgende twee uur holde ze de watermeloen uit en sneed ze er met behulp van haar watermagie (het water gebruikend als een mes, dat was minder gevaarlijk dan een echt mes en zorgde voor gladdere lijnen) een ingewikkeld patroon in, met bloemen en bladeren. Ze vulde het met de andere soorten fruit, die ze van te voren zorgvuldig had gewassen.

Het was een heel werk en Aubree’s grijze shirt zat onder de roze vlekken, maar het was haar prima gelukt. Ze zette het werkstuk op de tafel en glimlachte.

‘Is iets als dit goed?’

_________________
AUBREE / MISS GRACE / THOMASSO
old enough to know better, so cry baby cry.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Miss Summer

avatar

PROFILEReal Name : Sander
Posts : 431
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Wood
Klas: Verzorging van Fabeldieren
Partner:

BerichtOnderwerp: Re: ~VvF examen~ (Aubree)   vr jul 04 2014, 08:17

Aubree was druk bezig, en ondanks dat het twee uur duurde had Summer haar non-stop geobserveerd. Het was ook zo interessant, het meisje pakte geen mes. Nee, ze sneed de meloen in figuurtjes hol door middel van haar water magie. Summer was helemaal onder de indruk. Het was ook te zien dat de meid haar theorie kende, ze gebruikte alleen maar fruit. Dus toen het meisje na twee uur klaar was, en onzeker dingen begon te vragen schoof Summer het eten meteen voor Greenie. De judge.

Natuurlijk luste Greenie al dit fruit! Wat een boel! Al smakkend stond hij te kauwen op het eten. En toen hij al het fruit op had, nam hij ook nog een aantal flinke happen uit de kom. Die gemaakt bleek te zijn uit de schil van een watermeloen. Heerlijk dit!

Dat zag er zeker goed uit, en ja natuurlijk. Greenie had alles opgegeten. Aubree had zichzelf een perfecte score beloond. "Kijk eens aan dame. Alles wat je hebt gemaakt heeft Greenie opgegeten. Ook wat de wijze waarop geweldig, snijden met watermagie.. die had ik nog niet langs zien komen! Ik beoordeel je deze opdracht met een A." Dat cijfer was fair, Summer had niets aan te merken, en als je geen minpunten weet wat kun je dan nog meer doen dan een perfecte score geven?

Dit betekend nu dat je tussen een A- en een A gemiddeld zit. Dit wordt afgerond naar een A gemiddeld. Over een uur begint je laatste task, deze zal zich in de Arena afspelen. Geniet even van het goede moment, en ik zie je daarzo!" Daarna pakte Summer haar fabeldieren, Anglia en Greenie, mee en liep de deur uit. Ze ging even de papieren doorkijken, en dan alles klaarzetten in de arena. Dat werd misschien een wat minder perfecte score voor Aubree.

(Heeya, dit is de laatste post van Summer hier. Nu kun je nog een reactie op het cijfer van Aubree plaatsen, en daarna gaat dit topic verder in de arena. Ik plaats de link hier als ik het topic heb aangemaakt. Het gemiddelde cijfer van Aubree is nu: A)

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aubree
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Agent 007
Posts : 725
Points : 15
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Water
Klas: N/A
Partner: So you like, don't have a last name? That's genius -- Douche.

BerichtOnderwerp: Re: ~VvF examen~ (Aubree)   zo jul 06 2014, 16:32

Ew, ze plakte nogal. Zometeen zou ze zich even moeten schoonmaken, voordat ze de derde en laatste proef zou gaan doen. Bree luisterde aandachtig naar Summer’s uitleg van het cijfer en grijnsde een beetje, half verbaasd dat ze het zo goed aan het doen was. De nervositeit van eerder leek compleet verdwenen te zijn en dat was fijn, maar niet normaal.
Normaal was ze of ergens zeker over en deed ze het goed, of was ze ergens onzeker over en presteerde ze onder haar gemiddelde en dan werd ze boos op zichzelf. De omslag van onzeker naar zeker van vandaag was iets nieuws geweest. Niet dat ze er problemen mee had – integendeel.

Ze liet Summer eerst de deur uitlopen en kwam toen zelf het lokaal uit. Okay. Ze had een uur, dat betekende dat ze (rekenend dat ze een kwartier nodig had om eenmaal op haar etage te komen en een ander kwartier om weer naar de arena te gaan) ongeveer een half uurtje had.
Terwijl ze naar de etage wandelde bedacht ze haar plan: ze zou wat eten, zich dan snel wassen en een ander shirt aantrekken. Misschien dat ze haar aantekeningen nog een keer zou nakijken: ach, het zou waarschijnlijk wel goedkomen. Ze kon dit. Daar was Aubree nu aardig zeker van.

_________________
AUBREE / MISS GRACE / THOMASSO
old enough to know better, so cry baby cry.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Miss Summer

avatar

PROFILEReal Name : Sander
Posts : 431
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Wood
Klas: Verzorging van Fabeldieren
Partner:

BerichtOnderwerp: Re: ~VvF examen~ (Aubree)   zo jul 06 2014, 17:20


_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFILE
MAGICIAN

BerichtOnderwerp: Re: ~VvF examen~ (Aubree)   

Terug naar boven Ga naar beneden
 

~VvF examen~ (Aubree)

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Starshine Academy ::  :: Classrooms :: Klaslokaal Verzorging van Fabeldieren-