PortalIndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen 

Deel | 
 

 Spotlights and special sparkles ||What's in a Name, achter de schermen bespreking||

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Miss Nannete

avatar

PROFILEAscendant
Real Name : Emma
Posts : 1299
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Wood
Klas: I have my own, sweetheart.
Partner:

BerichtOnderwerp: Spotlights and special sparkles ||What's in a Name, achter de schermen bespreking||   vr jan 31 2014, 16:22

Het was twee dagen nadat de audities plaats hadden gevonden: een woensdagmiddag, gesierd met een waterig zonnetje dat traag de sneeuwhoopjes van de paden wegsmolt. Het verlangen naar een vrije middag rondzwerven over de slingerweggetjes in het buitengebied was voor de geinteresseerden in hulp achter de schermen helaas niet te vervullen vandaag. Vandaag waren zij door Nannete uitgenodigd om met z’n allen samen te komen, in dezelfde ruimte waar ook de audities zich af hadden gespeeld. Vandaag zou ze willen inventariseren wat ze allemaal aan kennis en kunde in huis had, alvorens de volgende stap te zetten: Het verdelen van taken en het schetsen van een ruw beeld voor onder andere decor, licht-opstelling, special effects, kostuums en visagie. Ze had al door dat de interesse voor het toneel zich zeker niet alleen beperkte tot het schitteren als acteur in de hoofdrol, genoeg leerlingen hadden aangeboden een handje te helpen met het opbouwen of het in elkaar timmeren van de constructies. En, tot haar vreugde, was de lijst die ze in de lerarenkamer opgehangen had ook zeker niet leeg gebleven: Een aantal talentvolle docenten hadden hun assistentie beloofd, wat Nannete zeer aansprak. Niets was mooier dan je collega’s beter leren kennen onder een gezamenlijk doel: de uitvoering van het toneelstuk. Het hoogtepunt van maandenlang werk zou dat zijn.

Het toneel had ze vandaag leeg gelaten, maar ze had wel een aantal tafeltjes uitgeklapt en verspreid over de ruimte in een vierkant. Zelf zat ze in het midden van een zijde, waar ze vellen papier had liggen met daarop de afmetingen van het toneel,schetsjes van special effects die zij in haar hoofd had, constructies die zeker niet mochten ontbreken, zoals het glazen paleisje van Genya. Nu maar hopen dat het mogelijk was de decor-onderdelen even spetterend te maken als zij verlangde. Het toneelstuk had ze zelf geschreven, specifiek voor deze gelegenheid, al was het gebasseerd op een oud volksverhaal wat haar ouders haar vroeger graag vertelden als zij een boeketje bloemen voor moeder mee had genomen.

Nannete zette de deur open met een deurstop ertussen zodat die open bleef hangen en bewoog zich met soepele, danserige passen terug naar haar stoel. Ze ging echter niet zitten, nee, door haar succesvolle audities zat ze barstensvol energie. Wanneer er wat mensen binnen gelopen waren liep zij zelf naar een appart tafeltje, waarop enkele kannen, bekertjes en dergelijke klaar stonden. ‘Zo, willen jullie wat warms drinken? Koffie, thee?' Bakjes met suiker stonden al te wachten, net als voor de zoetekauwen een schaal versgebakken kaneelkoeken, die een prettig aroma door de ruimte verspreidden. Verder had ze voor de zekerheid ook maar een kan water en een siroop neergezet, sommige kinderen waren er stellig van overtuigd dat thee de drank des duivels was, had ze gemerkt. Dus dan maar die zoete zooi.

[Iedereen die zich op heeft gegeven als hulp achter de schermen: decor, kostuums, visagie, licht&geluid. Meldt je hier! :3]

_________________

punten-uitleg.compunten-uitleg.compunten-uitleg.com
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Isaiah
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : » Captain Fluffledork.
Posts : 116
Points : 5
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: » Air & Wood.
Klas: » Miss Nannete.
Partner: » It's like when you fancy someone, and they don't even know you exist.

BerichtOnderwerp: Re: Spotlights and special sparkles ||What's in a Name, achter de schermen bespreking||   di feb 04 2014, 14:50

De half gesmolten sneeuw doorweekte mijn gympen en sokken terwijl ik over het grasveld terug naar het schoolterrein liep. Ik was vroeg uit en had besloten een wandeling te gaan maken over het heuvelige veld dat bij het schoolterrein hoorde. Hoewel ik hier nu al een paar jaar op school zat bleef het prachtige uitzicht mij keer op keer weer verbazen. Ik had mijn rug nu echter naar de prachtige velden gekeerd en liep terug naar het kasteel dat boven de heuvels en boompjes uittorende. Ik was op weg terug naar het kasteel omdat de ‘audities’ voor de mensen die graag bezig waren met licht, geluid, kostuums en zo. Een school toneelstuk. Ik wist eigenlijk niet dat ze dat deden, maar blijkbaar was het dus een ding. Zelf was ik niet echt een toneelspeler. Ik was te klein, te verlegen en mijn stem was te zacht om de uiteinden van gevulde zalen te bereiken. Maar met mijn Air Magic kon ik wel voor geluid en special effects zorgen, en ik zou kant en klare bossen op het toneelstuk kunnen toveren met mijn Wood Magic. En zo kwam ik ook nog ‘ns in contact met zijn medeleerlingen. Altijd leuk.

Gekleed in een wit shirt met eroverheen een blauwe jas en een rode sjaal over mijn schouders geslagen liep ik door de gang naar het lokaal waar ik moest zijn. Woensdag middag. Een waterig zonnetje bekeek het kasteel en ik vroeg mij af of het ook nieuwsgierig was hoe het er binnen aan toe zou gaan, zodra alle leerlingen (en docenten) binnengestroomd waren. Ik had mijn natte, versleten gympen vervangen voor stevige, bruine laarsjes waar ik mijn spijkerbroek in gestopt had. Ik zag er een beetje slonzig uit, maar ik had simpelweg het geld gewoon niet om iets anders te kopen. Ik had wel een baantje in de snoepwinkel in Oak’s Field, maar dat was nou niet echt een inkomen om met open mond naar te staren. Ach, ik was al blij met één penny, om eerlijk te zijn. Gewoon sparen, blijven sparen en dan zou ik uiteindelijk genoeg geld hebben voor dat leren jasje in de etalage van die dure winkel, of voor die bruine tas die ik laatst in de tassenwinkel gezien had.

Ik was dit keer vroeg. Ik had ook naar de audities willen gaan op maandag, maar toen ik hijgend en puffend de gang in kwam sprinten (veel te laat natuurlijk), waren de deuren al gesloten. Dus nu had ik besloten extra vroeg te komen vandaag, zodat ik zeker zou weten dat ik dit niet zou missen. Ik vond dit soort dingen eigenlijk wel leuk. Met andere mensen voor andere mensen. Ik had een boek dat ik een tijdje terug geleend had uit de bibliotheek onder mijn arm. Ik gleed omlaag langs één van de wanden van de lange hal en opende het op de bladzijde waar mijn vrolijke boekenlegger aangaf waar ik het laatst gestopt was met lezen. Het was een boek over legendes en speciale verhalen van Nova. Ik was altijd al geïnteresseerd geweest in andere landen en dan vooral hun geschiedenis, en toen ik dit boek zag staan had ik het zonder erbij na te denken geleend. Naast mijn bed had ik nog een hele stapel boeken staan, die ik binnen een bepaalde tijd uit moest lezen. Met al mijn schoolwerk zou dit misschien niet lukken, maar ik kon het altijd proberen, toch?

Ik had niet gemerkt dat er langzamerhand leerlingen de gang instroomde terwijl ik bladzijde na bladzijde omsloeg. Allemaal geïnteresseerd in het werk achter de schermen. Pas toen ik de deuren krakend open hoorde zwaaien keek ik op. Ik legde mijn boekenlegger op de verse, net gelezen bladzijde en klapte het boek dicht. Ik zwaaide mijzelf overeind en liep achter de kleine horde aan naar binnen. Het rook in de zaal naar kaneel en er stonden meerdere tafeltjes opgesteld. Op één van de tafels, in het midden om precies te zijn, lag een stapeltje papieren. Vanaf hier kon ik niet zo goed zien wat er op die papieren stond, maar het zag er veelbelovend uit. Miss Nannete stond tegen een tafeltje in de hoek geleund. Er stonden meerdere kannetjes en bekertjes en ook een schaal met koekjes. Kaneelkoekjes. Daar kwam die lekkere geur dus vandaan. Er was thee en koffie en zelfs siroop. Ik zette mijn vriendelijkste glimlach op en liep naar het tafeltje toe. Ik had niet eens door dat ik met mijn handen friemelde. ”Hallo, Miss Nannete. Ik zou graag een kopje thee willen,” zei ik.

Met een kop dampende thee in zijn handen liep ik na een ‘dank u wel!’ naar een van de tafeltjes iets in de hoek en ging zitten. Ik keek rond en probeerde de gezichten die ik zag in mijn gedachten op te slaan, terwijl ik mijn lippen op de rand van de kop zette en voorzichtig een slokje nam van de hete substantie.

_________________Fall to your knees, bring on the rapture
Blessed be the boys time can’t capture
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Thayeline
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Talita ~
Posts : 452
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Air
Klas: Miss Nannete
Partner: If people were like rain, I'd be drizzle and you'd be a hurricane

BerichtOnderwerp: Re: Spotlights and special sparkles ||What's in a Name, achter de schermen bespreking||   wo feb 05 2014, 16:53


DON'T THINK TOO MUCH.
just wait and see what happens


Words 671
Mood Happy, curious
Notes -
Ik was niet de enige die opgelucht zuchtte toen de bel het einde van de lesdag aanduidde. Ik schoof mijn boeken in mijn tas en liep snel weg uit het lokaal. Ik kon dat mens niet meer aanhoren of zien - ze had een uur zitten schreeuwen tegen ons omdat iemand (oke, ik) een taak niet had gemaakt. Grow up, Miss.
Rustig wandelde ik naar mijn kamer. Ik klapte mijn agenda open. Geen huiswerk, tot mijn grote vreugde. Het enige wat op vandaag stond, was 'Bespreking Toneel'. Oh juist, ik had me opgegeven om mee te werken aan het toneel. Niet op het podium zelf natuurlijk, dat zou ik gegandeerd verpesten. Achter de schermen was meer iets voor mij. Voelde ik me tenminste productief.
Vaag herinnerde ik me iets van een toneel toen ik nog klein was. Ik speelde een appel. Ik had geen tekst, ik moest er gewoon staan. Dat ging oké, tot ik die ene kabel niet over het podium zag lopen. Logisch gevolg, ik viel. Na die val besloot ik dus dat de enige plaats waar ik ooit nog zou staan op een podium achter de gordijnen was, waar niet veel mensen me zagen.
Ik had me opgegeven voor het decor en de kostuums. Creatieve dingen zoals dat deed ik echt graag. Of ik er pro in was, was een andere vraag. Ik kon het nog wel oké, maar ik was niet de sterkste en er zou iets heel vreemd aan de hand zijn als ik niet 1 foutje maakte. Nou ja, ik zou mijn best doen, proberen alles zo perfect uit te voeren. Eén schoonheidsfoutje zou niet het einde betekenen, nietwaar?
Ik gooide de tas onder mijn bed en liet me er languit op vallen. Ik had nog even de tijd voor ik er moest zijn. Mijn gedachten gleden naar hoe het zou zijn. Wie weet werkte ik wel samen met mensen die ik kende, of met mensen die ik zou leren kennen en waar ik misschien vrienden mee zou worden! Dat laatste was misschien nogal onmogelijk aangezien ik niet snel praatte en ik zou me waarschijnlijk te hard op mijn taken gooien, tot ze perfect waren. Maar ik zou wel zien hoe het ging uitdraaien. Wat wel zeker was, was dat ik er zin in had.
Vol goede moed vertrok ik toen dus naar de zaal waar ik moest zijn. Ik wist niet of ik te vroeg of te laat zou zijn - ik was het exacte uur vergeten. Ik wist dat het ergens in dit uur was, maar of het nu was, was een goede vraag... Ah well, dat zou ik ook nog wel zien als ik er was. Het was niet nodig om over alles zo lang na te denken, als het gebeurde gebeurde het gewoon.
Na enkele minuten was ik er aan gekomen. De heerlijke geur van thee en zoetigheden dreef mijn neusgaten in, waardoor ik even glimlachend zuchtte. Thee of iets lekkers ging er altijd wel in bij mij. Soms at ik misschien wel een beetje te veel ervan, maar wat deed het ertoe? Ik leefde niet om constant op mijn gewicht te letten.
Met een vrolijke glimlach stapte ik de zaal binnen. Er was al iemand - gelukkig, ik was niet te vroeg. 'Hallo Miss,' zei ik vriendelijk. 'Zou ik zo een koekje en een kopje thee mogen?' Ik wierp een korte blik op het lekkers. 'Alsjeblief,' voegde ik er nog snel aan toe.
Even later liep ik met de thee en een koekje in mijn handen naar de tafel. Na even twijfelen koos ik toch de stoel naast de witharige jongen die er al was. Ik plaatste de kop en het koekje op de tafel en ging dan zitten, waarna ik een vriendelijke blik op de jongen wierp. 'Hallo, ik ben Thayeline,' zei ik een beetje stil, gevolgd door een vraag. 'Help jij ook mee achter de schermen, met kostuums en decor? Want dan gaan we samen moeten werken.'
Ik nam even een slokje thee, waarna ik hem weer aankeek met een nieuwsgierige blik in mijn ogen.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Master Harvey

avatar

PROFILEAscendant
Real Name : Mouse
Posts : 70
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Earth
Klas:
Partner:

BerichtOnderwerp: Re: Spotlights and special sparkles ||What's in a Name, achter de schermen bespreking||   wo feb 05 2014, 20:00

Hij had zich opgegeven voor toneel, waarom had hij zich opgegeven voor toneel? Misschien gewoon voor wat afleiding zodat hij tenminste iets te doen had in zijn vrije tijd en was het makkelijker om de verleiding om naar de kroeg te gaan te weerstaan. Het was best ironisch dat hij nu dat voordeel eruit haalde, terwijl de kans groot was dat hij zich in een dronken bui had aangemeld. Hij was er niet zeker van, maar de kans was groot. Toch was Beau blijkbaar nog niet zo ver heen geweest dat hij zich had aangemeld als acteur, maar achter de schermen gebleven was. Moest hij zich aangemeld hebben om te gaan acteren, zou hij zich waarschijnlijk zo vriendelijk mogelijk geëxcuseerd hebben daar hij helemaal niet kon acteren. De man had het vroeger wel eens geprobeerd, maar dat was altijd tot een fiasco uitgedraaid waardoor hij het gewoon niet meer aandurfde om ook maar een stap op het toneel te zetten als er mensen zaten te kijken. Beau wist dat hij zich oftewel erg hard zou gaan schamen, oftewel naar de alcohol zou grijpen en dat was al helemaal niet goed. Zo kwam het dus dat hij zichzelf naar de kamer waar ze met z’n allen hadden afgesproken dwong in plaats van naar een plaatselijke kroeg. Het zou hem een erg slecht imago geven moest hij te laat komen omdat hij zich liever half dood ging drinken dan dat hij een bijdrage leverde aan een ‘activiteit’.

Zo kwam het dus dat hij nu opweg was naar het juiste lokaal, of het juiste lokaal aan het zoeken was. Beau was nog niet zo lang geleden pas aangekomen en hij had de tijd nog niet gehad om alles te gaan verkennen. Opzich had hij dat best de eerste dag kunnen doen, maar daar was hij net iets te lui voor geweest. De eerste dag hoorde je altijd te ontspannen en dat was precies hetgeen dat hij gedaan had waardoor hij nu als een noob aan leerlingen de weg kon gaan vragen. Natuurlijk pikte hij er de oudejaars uit en dan nog het liefst meisjes zodat hij zijn charmes kon gebruiken. Nee, hij flirtte niet echt met ze, gaf ze meer subtiele complimentjes. Na zo’n paar keer de weg gevraagd te hebben, had hij dan eindelijk het juiste lokaal gevonden en met een vriendelijke glimlach op zijn gezicht kwam hij binnenschuifelen. Meteen zette de man koers naar Miss Nannete voordat iemand anders dat kon doen en nam naast haar plaats. “Beau Lefèvre, ik heb aangeboden om te helpen met het decor en eventueel te souffleren?” Ja, het was meer een vraag dan een mededeling omdat hij zelf niet meer juist wist voor wat hij zich juist had aangemeld. Hij dacht wel dat hij het juist had, maar vragen kon nooit echt kwaad.  

_________________


Laatst aangepast door Master Beau op vr feb 07 2014, 18:54; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aruka
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Olga
Posts : 44
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Woud&Wind
Klas: -
Partner: -

BerichtOnderwerp: Re: Spotlights and special sparkles ||What's in a Name, achter de schermen bespreking||   do feb 06 2014, 14:13

De auditie's waren pas een paar dagen achter de rug, maar nu waren de 'achter de scherm artiesten' aan de beurt, waaronder Aruka ook zich voor had opgegeven. De jongen besloot hieraan mee te doen, omdat hij vrij goede vaardigheden in het maken van kostuums had die hij al van vroegs af aan geleerd had. De volkskleren die hij bijna elke dag droeg had hij zelf gemaakt en de stof had hij zelf ingekocht. Het was apart dat een jongen hier juist goed in was, maar in zijn volk was dat eenmaal normaal dat zwel jongens als meiden deze vaardigheid aanleerden. Eventueel zou hij anderen kunnen helpen, hij wilde niets liever doen. Het was fijn om anderen te helpen. Met een zachte glimlach op zijn gezicht liep de jongen met zijn blocnote, waarop het lokaal en datum stond, door de gangenstelsel van de school. Aruka had een redelijk geheugen en zeker met maar twee dagen verschil wist hij nog vrij goed waar de kamer van de eerdere audities zat, maar voor de zekerheid nam hij zijn vertrouwde blocnote mee. Wie weet, verdwaalde hij alsnog en kon hij de voorbijlopende docenten en studenten om de weg vragen. Hij zou het na een bepaald punt wel de gang herkennen om de auditielokaal heen. Vandaag had hij echter deze hulp niet nodig en was hij in vergelijking met de vorige auditie iets eerder gekomen, zodat hij de welkom en informatie niet zou missen.

De jongen stopte even voor de deur en zag al door een klein kiertje de docent achter een tafeltje staan en stond er nog net een jongen met spierwit haar erachter, wel zittend. Aruka sloeg de deur zachtjes open en werd direct verrast door een aroma die niet bij de auditie's aanwezig was; zoetigheid. De jongen snoof de geur in en zag toen waar de geur vandaan gekomen was; een boel koekjes. Hoeveel Aruka geen zoetigheid fanaat was, begon hij wel aardig trek te krijgen en likte onbewust lichtjes over zijn lippen, voordat hij het lokaal verder binnen was gestapt. Het lukte hem om even zijn blik van de koekjes en ook de thee, die ook gediend bleek te worden, af te wenden en met een glimlach naar de docent toe te stappen. Nog net wist hij de woorden van Miss Nanette op te vangen, 'Zo, willen jullie wat warms drinken? Koffie, thee?'  Aruka's ogen glinsterden even, al helemaal toen er bij Miss Nannette niet enkel thee en koekjes bleek te zitten, maar ook koffie, een grote bak suiker en zelfs water en limonade. Het leek haast een typisch kinderfeestje te zijn met al dat zoetigheid, niet dat hij het erg vond. "Zou ik een kopje thee mogen?" vroeg Aruka beleefd, waarop hij na afloop met een kopje thee en een kaneelkoekje op een stoel plaatst en iets meer naar de tafel toe schoof. Hij had geen aandacht geschonken aan de plek en kwam er pas bij het nemen van een slokje van de dampende thee achter, dat hij tegenover een blonde studente zat met naast haar de witharige jongen die hij eerder opgemerkt had. De twee leken in een conversatie te zitten en zelfs Miss Nannette leek in een conversatie te zitten met een ander docent die zeker ook mee ging helpen. Stilletjes nam de jongeman nog een slok van zijn thee, voordat hij een hap van het koekje nam. Het leek erop dat hij weer in zijn uppie was, niet dat het heel verrassend was.  

_________________


♣Aruka Hyuuka♣
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://kansai.actieforum.com
Yagami
Schrödinger's Cat
Schrödinger's Cat
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Trâm
Posts : 320
Points : 20
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Lucht
Klas: Master Savador
Partner: En wat als dit liefde is?

BerichtOnderwerp: Re: Spotlights and special sparkles ||What's in a Name, achter de schermen bespreking||   vr feb 07 2014, 19:13

Zichzelf kritisch aankijkend, draaide zij een rondje voor de spiegel. Was haar kleding misschien niet iets te? Net alsof ze iets te veel haar best had gedaan? Om eerlijk te zijn had zij de dag ervoor een hele kledingsessie gehouden om een geschikte outfit uit te zoeken. Uiteindelijk had ze voor een zwierig, zwart jurkje in combinatie met bordeaux-kleurige, stoere boots gekozen. Het zware montuur -wat er uiteraard alleen was voor de sier- maakte er een opvallend geheel van.
Ze had nog nooit eerder achter de schermen van een uitvoering gewerkt. Het enige wat er dichtbij kwam, waren de keren dat zij door haar oude school verplicht was om mee te doen aan dansvoorstellingen en kennismakingsmiddagen. In feite was dit ook een soort van kennismakingsmiddag in haar ogen. Deze keer kenden de meesten elkaar waarschijnlijk al. In eerste instantie had zij zich niet ervoor willen opgeven. Aan de andere kant zou het wel een leuk verhaal maken. Zo eentje die je vertelt zodra je je familie en vrienden weer terug ziet. De definitieve doorslag was toen zij zich realiseerde dat zij nog niemand echt had leren kennen. Natuurlijk had zij hier en daar een paar vage kennissen gemaakt. Niets wat echt haar eenzaamheid heeft kunnen stillen. Dat klonk zo zielig, net alsof zij jarenlang vriendloos was geweest. Dat was het niet. Op een of andere manier kon ze dagen alleen zijn en daarna ernaar snakken om iemand iets willekeurigs te vertellen, iets te beleven. En samen naar een gezamenlijk doel toewerken kon wellicht de perfecte basis voor een mooie vriendschap zijn. Zolang ze het niet zou verpesten vanzelfsprekend.

Bijna rennend haastte zij zich richting de zaal. Zij had het weer voor elkaar gekregen om een verschrikkelijk lange omweg te nemen. Nog net op tijd zag zij de open deur, die heel uitnodigend lonkte. Nu kon zij nog op een enigszins normaal tempo de ruimte binnen lopen. Net alsof er niets gebeurd was. Nee, zij had zich echt niet lopen zweten om hier op tijd binnen te komen, hoor. Het enige bewijs daarvan waren de lichte blosjes op haar wangen. Voor een alwetende make-up freak had het ook door kunnen gaan voor een subtiele blush.
Tot haar verbazing was zij niet eens zo laat. De enige aanwezigen waren Miss Nanette, een andere docent waarvan zij de naam niet wist en drie andere studenten. ‘Zo, willen jullie wat warms drinken? Koffie, thee?' Haar ogen namen het voedsel op tafel nauwkeurig op. 'Een glaasje water, alstublieft.' Ze besefte zich te laat dat het zachtjes uitgedrukt raar was om van al die lekkernijen uitgerekend water te kiezen. Nu maar hopen dat niemand hiervan raar zou opkijken.
Voor een tweede keer scande zij het hele vertrek. Zo te zien waren de leerlingen druk in gesprek geraakt. Misschien kon ze hen beter niet storen. Alleen ergens zitten was echter ook niet aanlokkelijk. Tenslotte koos zij om toch bij hun aan te schuiven. ''Hallo...'' Het kwam er nogal kleintjes eruit. Ze had het in ieder geval geprobeerd. Om de tijd te verdrijven, nam zij een slok water. Zoals verwacht liet haar donkere lippenstift een afdruk achter op het glas. Zonder te willen krulden haar mondhoeken omhoog. Het deed haar denken aan thuis.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Delphi
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : D
Posts : 74
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Water. & Air.
Klas: Master Savador.
Partner: We'll be counting stars~

BerichtOnderwerp: Re: Spotlights and special sparkles ||What's in a Name, achter de schermen bespreking||   za feb 08 2014, 22:38

Kritisch gingen haar ogen stilletjes over haar lichaam. Opzoek naar een kreukje, een vuiltje, iets wat het niet perfect zou maken. Ze had voor iets simpels gekozen, een legging met een rokje dat halverwege haar bovenbenen kwam en een hoge taille had. Het rokje was donkerblauw en had een soort donkere gaasjesstof boven het dikkere materiaal. Op de stof waren vogeltjes en figuurtjes te zien. Daaronder zat glimmend zijde dat wat lichter van kleur was. De gaasstof maakte het glimmen wat minder. Daaronder had ze een donkere legging met bruine enkellaarsjes. Als bovenkleding had ze een nonchalant blauw hemdje gekozen met een bruin, kort jackje. Ze had zich tenslotte opgegeven voor kleding en visagie, dus er goed uitzien moest wel. Haar nek was open en verfraaid met een hanger van een dolfijn met een lichte steen als oog. Haar kleding oogde rustig, zoals zij was. Haar haren had ze naar binnen gekamd en voor de rest had ze geen accessoires. Ook haar make-up was simpel, een donkere eyeliner en wat mascara, oogschaduw zou voor haar te druk zijn. En misschien leek het dan ook wel alsof ze in het blauw verdronk.
Voor de laatste keer streek ze haar rokje recht en trok ze het achter wat naar beneden. Soms voelde ze zich onzeker in rokjes, nog steeds na al die keren dragen, ze was bang dat hij achter te kort zou zijn.
Ze slaakte een lichte zucht, streek een lok uit haar ogen weg en liep met rustige passen haar kamer uit, de leerlingenkamer door en de gang op. Onderweg zag ze nog leerlingen ingepakt in jassen, dassen en handschoenen, die hadden tenminste tijd voor een fijne wandeling in de sneeuw. Jammer dat Delphi zelf niet kon, maar ze verweet zichzelf niets. Als ze hier heen ging zouden wellicht nieuwe deuren voor haar open gaan.
Delphi liep met korte, maar nu wel snelle, passen richting de lokalen. Van binnen groeide er wel spanning, maar ze nam zich voor dat het gezonde spanning was. Voor ze naar binnen ging nam ze nog even haar eigen regels door. Alleen praten wanneer nodig, goed luisteren, geen rare dingen doen. Het moest gewoon goed komen.
Rustig liep ze naar binnen, al een aantal leerlingen aantreffend die al met elkaar aan het praten waren. Ook was er een leraar en een lerares stond achter een tafel met allerlei drinken en zoetigheden uitgestald. Miss Nanette, zij was degene die dit had georganiseerd. Het was netjes om je te melden en iets aan te nemen. Er stond ook een ander meisje bij de tafel, Delphi ging er naast staan. Ze knikte even naar het meisje en glimlachte. 'Hallo Mevrouw, zou ik wat thee mogen?' Ze vroeg het zo vriendelijk mogelijk en hield daarna haar mond. Toen het haar werd aangereikt bedankte ze haar en wendde zich tot het andere meisje. Ze stak haar hand uit. Delphi Agaue, mag ik vragen voor wat jij je hebt aangemeld?' Weer de glimlach, maar kalmer deze keer.

_________________
Everything that drowns me makes me wanna fly
punten-uitleg.com
punten-uitleg.com
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Miss Nannete

avatar

PROFILEAscendant
Real Name : Emma
Posts : 1299
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Wood
Klas: I have my own, sweetheart.
Partner:

BerichtOnderwerp: Re: Spotlights and special sparkles ||What's in a Name, achter de schermen bespreking||   do feb 27 2014, 21:55

”Hallo, Miss Nannete. Ik zou graag een kopje thee willen,” klonk het uit de mond van een jongeman. Met een vertederde lach, die ze zo goed mogelijk verborg, schonk Nannete een mok vol dampende thee. Ze kon er niets aan doen, de witharige jongen zag er redelijk schattig uit, deed haar denken aan haar kleinzoons. Ze besefte echter wel dat de meeste jongens het niet fijn vonden om als schattig te worden gezien, dat was waarom ze het zo goed mogelijk camoufleerde. ''Kijk eens aan.'' sprak ze en overhandigde hem de hete drank.
Ah, nog meer klanten voor de thee, fijn. Met een kopje zalige hete drank om je handen te warmen gingen besprekingen een stuk beter, was haar bescheiden mening. Ook Thayeline kreeg een kopje thee aangereikt, met de mededeling dat ze voorzichtig moest zijn, aangezien er iets te veel in zat. Nannete wilde natuurlijk niet dat ze zou morsen en zichzelf zou branden. Nee, daarvoor waren de opvliegerige vuurmagiers beter geschikt. Ze stopte Thayeline nog een groot kaneelkoekje -zeg maar gerust koek- toe en glimlachte warm. De leerlingen hier op school begonnen al steeds meer als familie te voelen.
Wederom werd ze verblijdt door de aankomst van een volwassene. Niet dat ze de leerlingen niet mocht, maar het was fijn dat haar collega's zo betrokken waren. “Beau Lefèvre, ik heb aangeboden om te helpen met het decor en eventueel te souffleren?” Aha. Beau had in elk geval een fijne stem, dus dat zou geen probleem zijn. ''Dat kan heel goed kloppen ja en anders is dat ook niet erg. Mijn naam is Nannete Whiteman, docente literatuur. Beau, je doceert kunst als ik me niet vergis? Als je het niet erg vindt zou ik graag eens een samenwerkingsles bespreken, literatuur en kunst liggen immers erg dicht bij elkaar.'' Ze hield dan een schaaltje met koekjes voor Beau's neus, hopend hem te kunnen verblijden met een lekkernij.
"Zou ik een kopje thee mogen?" Nannete draaide zich naar de jongeman toe en keek hem goedkeurend aan. ''Natuurlijk, lieverd. Wat heb je trouwens bijzonder interessante kleding aan, als ik dat zo zeggen mag.'' Nannete herkende enkele elementen van zijn outfit als typisch Grenaanse klederdracht, tot haar verbazing. De meeste jongeren droegen spijkerbroeken met gaten erin- geen idee waarom dat nou zo modieus was, maar zij was dan ook oud.
Een stoere meid werd bediend met een glaasje helder water, waar zelfs wat ijsblokjes indreven en een partje citroen op de rand werd geprikt. Ontzettend fancy toch, zo'n glas H2O. Andere mensen hadden het misschien raar gevonden dat de docente iedereen van drinken voorzag, maar Nannete zag het als een normaal iets, ze hielp graag mensen. En al was zij dan gelijk een stuk ouder dan de leerlingen, dat was niet gelijk een reden om zich als een fossiel te gedragen. Nee, ze eiste respect, maar ze was geen verschrompeld oma'tje. Ze was nog hartstikke vitaal- voor haar leeftijd dan, ok?

Met een glimlach overhandigde ze een mok versierd met paarse krullen aan een meisje met een stoere boblijn. ''Alsjeblieft, meid.'' Nu pakte ze voor zichzelf een kop thee met daarin een scheut honing en enkele muntbladeren, met een half koekje erbij. Zo ging ze zitten, naast de jongen in klederdracht. ''Zo, ik ben ontzettend blij dat jullie er allemaal zijn, gezellig. We gaan het vandaag hebben over de kostuums, de decorstukken en eventuele special effects. Ik ga ervan uit dat iedereen het verhaal door heeft gelezen en anders ontdek je tijdens mijn inleiding vanzelf wel waar het over gaat-'' Ze blies in haar thee en nam dan een klein slokje. ''Het stuk speelt zich af op een paar verschillende locaties, namelijk de kroonzaal van het paleis, het magische bos van Laranja en de grot van de wijze raadselmaker, het glazen gevang van Genya en enkele stukken dorp danwel wildernis die de avonturiers moeten doorkruisen op hun queeste. Oh, het is handig als dit opgeschreven wordt trouwens, zou jij dat willen doen?'' Nannete overhandigde een potlood en een blok lijntjespapier aan iemand (de eerste die post dat hij/zij dit is dus c:), zelf sprak ze vrijer als ze niet tegelijk dingen hoefde neer te krabbelen, vandaar dat ze iemand anders de taak gaf. Daarnaast gaf het ook meer een groepsgevoel. Iedereen was welkom, iedereen zou worden betrokken. ''Belangrijke items zijn bijvoorbeeld glazen voorwerpen, waarin Vic de glaskoning de magie van zijn onderdanen opsluit. Als laatste had ik een paaar ideetjes. Het leek mij namelijk leuk om Laranja de heks te laten vliegen met een constructie. Ook bedacht ik me dat het een mooi effect zou geven als prinses Genya constant aanwezig is, dus dat haar glazen kooi ergens in een hoek zit en daar blijft, zodat zij alles kan observeren en dergelijke.'' Ze had nog een heleboel meer te vertellen, maar ze waren hier met een groep vol creatievelingen, dus daarom zou ze eerst een rondje maken.

Nannete draaide zich naar rechts en keek enthousiast naar degene naast haar. ''Nou, ik geef de beurt door aan jou en dan maken we zo een rondje. Geef meningen en commentaar op eerder genoemde ideeën en schroom zeker niet om nieuwe dingen aan te dragen!'' Ze leunde achterover en beet in haar koekje, geïnteresseerd luisterend naar de vertellingen van de mensen naast haar.

[Sorry voor de laatheid! Hoop dat jullie hier wat mee kunnen c:]

_________________

punten-uitleg.compunten-uitleg.compunten-uitleg.com
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Miss Oriël
-
-
avatar

PROFILEAscendant
Real Name : Ayelinn
Posts : 511
Points : 0
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Licht en Lucht
Klas: -
Partner: It always seems those castles and dreams, fade with the morning light.

BerichtOnderwerp: Re: Spotlights and special sparkles ||What's in a Name, achter de schermen bespreking||   zo apr 13 2014, 01:28

Ze was stilletjes binnengeglipt achter een van de leerlingen aan. Wie precies wist ze niet, daar had ze niet echt naar gekeken. Oriël was meteen ergens tegen de muur gaan staan, uit het middelpunt van de mensen die bleven binnenstromen. Daar kon ze rustig observeren, een taak die ze zichzelf elke keer weer toeschreef. Daarom had ze zich ook aangemeld om het licht te doen en niet als acteur. Daarbij zag ze het als een kans om wat meer van haar collega's te ontmoeten tijdens de productie van het toneelstuk. Voorlopig kende ze enkel Norwood. Een aantal andere collega's had ze wel eens zien rondlopen, of in de lerarenkamer gezien. Maar geen van hen had ze ooit echt aangesproken. Dat bewees nog maar eens dat Oriël liever observeerde dan deel te nemen aan sociale praktijken. De meeste personen die ze gesproken had sinds haar aankomst nu al een tijdje terug, waren voornamelijk leerlingen geweest. Een of twee bekende gezichten kwam ze dan ook tegen in de ruimte.

Haar aandacht vestigde zich op de wat oudere dame, Nannete, als ze de naam goed had onthouden en had gehoord. Ze scheen vriendelijk te zijn, dat straalde ze ook uit. Maar Oriël had nog niet echt met haar gesproken, was noch lang genoeg in haar bijzijn geweest om in haar oude gewoonte van occulmantie te vervallen. Ze luisterde zwijgend naar wat de vrouw te vertellen had en nam het schrijfgerei aan toen het haar werd overhandigd. Even verdwaasd dat het haar zo in handen was gegeven keek Oriël naar het notitie blok. Maar toen Nannete verder begon te praten kraste haar potlood razendsnel over het papier alsof ze een overijverige typiste was tijdens een rechtszaak waar teveel van het onderwerp werd afgeweken. Ze keek op toen Nannete het woord gaf aan de groep. Afwachtend keek Oriël de gezichten langs maar toen niemand leek te praten begon zij maar. 'Als ik een idee mag geven. Ik heb begrepen dat er een paar zogeheten glazen decorstukken erin zitten. Ik denk dat het wel mogelijk is om met de juiste combinatie van belichting het weerspiegelende effect van glas na te bootsen. Mits de decorbouwers de stukken in bepaalde kleuren kunnen schilderen,' sprak ze uiteindelijk maar. Haar stem helder en zelfverzekerd. Zo vreselijk tegengesteld van haar veilige houding daar bij de muur.

(Ik weet ik ben laat. Maar misschien gaat het zo weer lopen)

_________________
Ronodan || Miss Oriël || Aloiysius || Celia || Mordecai || Hunter
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFILE
MAGICIAN

BerichtOnderwerp: Re: Spotlights and special sparkles ||What's in a Name, achter de schermen bespreking||   

Terug naar boven Ga naar beneden
 

Spotlights and special sparkles ||What's in a Name, achter de schermen bespreking||

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» Sparkles in my soul, said my name is Sparklesoul, but now it's Sparklepaw
» ˚Special guest˚
» Opheldering.
» .: Les1: schaduwen :.

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Starshine Academy ::  :: Classrooms-