PortalIndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen 

Deel | 
 

 One bright moment is all I ask. [Lucy and Acylyn]

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Amar
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Charlotte
Posts : 50
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Fire
Klas:
Partner: -

BerichtOnderwerp: One bright moment is all I ask. [Lucy and Acylyn]   za nov 02 2013, 23:56

“Meneer Matthews!” De stem van de leerkracht sneed scherp door de stilte en deed iedereen opkijken, hun blikken naar de jongen achterin de klas gericht. “Ja, meneer?” Vroeg hij, alsof ihij van niks wist. Tja, het was altijd te proberen, niet waar? “Als je het toch zo haat om op je eigen toets te kijken, mag je straks naar een mooie nul kijken.” Damn, hij was betrapt. Dit was de derde keer al en hij hoopte vurig dat meneer hier voor de klas het niet een al te erg probleem vond. Zijn moeder zou het niet leuk vinden om te horen dat hij het minder goed deed op school dan beloofd. Nou ja, voor sommige vakken dan. Als het lesmateriaal niet al te saai was, had Will er geen probleem mee om goed op te letten. Hij was dan misschien geen topstudent, maar een slechte kerel was hij ook niet. Dit was jammer genoeg een veel te saai vak en daar deed hij ook geen moeite voor. Hij stak dan wel weer moeite in het spieken. Dat was toch nog een beetje spannend. Met de kans dat je betrapt zou worden, zoals nu was gebeurd. En uiteraard de fun die je had als je je eruit probeerde te praten, zoals hij nu deed. “Ik snap niet wat u bedoeld, meneer.” Zei hij netjes, een verwarde uitstraling op zijn gezicht. “Geen excuses,” zei de man strict, waarna hij op de jongen rechts van Will afliep en het blaadje oppakte. Hij scande de antwoorden snel en vergeleek ze daarna met die van  Will. “Precies dezelfde antwoorden, en dezelfde fouten. Sommige dingen allebei doorgeschrapt, kan het nog duidelijker.” De man liep naar zijn bureau met het blad en Will kon aan de beweging van zijn hand afleiden dat hij er een simpele ‘0’ plaatste. “Maar meneer,” begon hij een beetje jammerend. “ik ben er gewoon niet goed in, kan u er écht geen voldoende neerzetten, Mijn moeder vermoordt me nog.” Enkele kinderen lachten een beetje om wat hij zei, het klonk ook bijna als een smeekbede. De man schudde alleen zachtjes met zijn hoofd, wat een zucht van Will veroorzaakte en daarmee was het gedaan. Ach ja, dat hoorde bij het nemen van risico’s.
“Will,” de leerkracht hield hem even tegen toen de bel ging. “Als alle lessen afgelopen zijn kom je naar lokaal 117, je moet nablijven.” Will knikte alleen maar, ging er niet tegenin, want hij had nu wel door dat het bij deze man niks uit ging halen.

“Alsjeblieft, begin maar alvast.” Verbaasd keek Will van de emmer water naar de leerkracht die hem de emmer net had aangegeven. “Is dit geen kinderarbeid ofzo?” vroeg Will. Zijn rechterwenkbrauw opgetrokken. De leerkracht lachte alleen maar even en zei toen dat hij geen idee had wat écht kinderarbeid was. Will zuchtte een keer en liep de gang op, de leerkracht bleef nog 5 minuutjes om hem in de gaten te houden en te wachten op andere nablijvers, daarna verdween hij uit het zicht. Erg verstandig was hij niet bezig met het moppen van de vloer. In plaats van aan het einde van de gang te beginnen en naar het begin te komen, begon hij domweg in het midden, waardoor hij zo nu en dan bijna uitgleed over de gang. Tja, de jongen was geen held in huishoudelijk werk. Behalve in koken, daar was hij verassend goed in. Maar dit, nee, het was bijna altijd zijn moeder die het huishouden deed. En als hij een klusje moest doen, nam zijn moeder het als nel over omdat hij zijn gekluns niet kon aanzien. Zachtjes neuriënd ging hij verder met het moppen van de vloer, tja, zo erg was het niet, het was toch niet alsof er hier veel lolligs te doen was.

>> [Lucy and Acylyn]
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Lucy
-
-
avatar

PROFILERecruit
Real Name : Emmaa
Posts : 174
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Earth + lava
Klas:
Partner: If looks could kill you'd be dead by now ❤

BerichtOnderwerp: Re: One bright moment is all I ask. [Lucy and Acylyn]   zo nov 03 2013, 01:28Lucy was dol op de herfst, zo bleek. Ze had een grote liefde ontwikkeld voor de roodbruine bladeren, die in reusachtige bergen langs de paden lagen. Het meisje liep erdoorheen, trapte de blaadjes op en genoot van het heerlijke krakende geluid. Lachend rende ze een stukje, haar grote bruine vest gleed bijna van haar magere schouders af. Ze vertraagde haar passen weer tot een normaal wandeltempo toen ze het schoolgebouw naderde. De druilerige sfeer die overal hing deerde haar niet. Vandaag niet. Ze was in een prima humeur. Ondanks de regen die tien minuten geleden door de lucht was komen zeilen. Ondanks de wind die haar haren door de war had gegooid. Lucy had een prachtig klein rood herfstblad in haar hand en draaide er lustig mee rond. Aan het steeltje, iedereen had dat wel eens gedaan. Bij de deuren van de school stond ze even stil, trok haar donkerblauwe rokje recht en stapte dan naar binnen, zich langs een groepje luid pratende zesdejaars persend. ‘Uitkijken, kleintje.’ Klonk het geïrriteerd. Meteen stopte Lucy met lopen en draaide een sierlijk half pirouetje op haar rode sneakers. Haar gouden ogen straalden venijnig vanachter het brillenglas.
 
‘Ik denk dat jij hier werkelijk degene met een kleintje bent, probeer dat maar niet goed te maken met grote woorden.’ Sprak ze zoet. De hissende geluiden die de vrienden om de jongen die ze aansprak heen maakten gaven al aan dat dit een rake opmerking was. Gestolen van haar moeder, achja. Had ze tenminste nog iets gehad aan d’r waardeloze opvoeding.  Ze meende zelfs een ‘buuurn’ te horen, iets wat haar zelfvoldaan deed lachen. ‘Dus, aan de kant, dan kan ik verder gaan met mijn leven. Au revouir.’ Ze zwaaide liefjes en stapte precies rechtdoor. Op die manier kon de gozer voor haar kiezen. Botsing of uit de weg gaan. Hij koos voor dat laatste. Mooi. Zie je wel, lef hebben had wél zin.
 
Volkomen in haar hum vervolgde Lucy haar weg. Toen ze de hoek omsloeg zag ze echter een jongen bezig. Hij was de vloer aan het schoonmaken, maar was duidelijk geen concierge. Daarvoor was hij te jong en te knullig bezig met zijn werk. Ach, het boeide haar eigenlijk niets wat hij hier deed. Wel lette ze wat beter op haar passen toen ze het natte stukje opging, het kon immers glad zijn. Lucy’s donkerrode sneakers hadden tijdens haar wandeling echter een hoop modder en rotzooi in de voegen van haar zolen meegenomen, wat resulteerde in vieze bruine voetafdrukken waar zij de pas schoongemaakte vloer betrad. Het meisje was echter totaal niet bezig met de vloer, nee, ze nam nieuwsgierig de jongen in zich op. Niet al te opvallend staarde ze, maar ze keek wel.Wie was hij? Wat had hij gedaan? Gaven leraren hier snel de straf ‘schoonmakertje spelen’? Want dan zou ze op haar tellen moeten passen, het was niets voor haar om met een emmertje te gang op gestuurd te worden.

_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 

One bright moment is all I ask. [Lucy and Acylyn]

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» This is the moment, forgive my sins and welcome my pain.. (Bloodclan - liefst Scourge)
» {Hell's kittens} Rai x Owyn
» Kittens Shrewstar x Wolftail [GZ]
» Welke songtekst past op dit moment bij hoe je je voelt?
» Stars shining bright [Draco] [FINISHED]

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Starshine Academy ::  :: Classrooms-