PortalIndexZaid // Stagiair Literatural Studies HpD5UwnZaid // Stagiair Literatural Studies 2q24v8xZoekenRegistrerenInloggen 

Deel
 

 Zaid // Stagiair Literatural Studies

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Zaid

avatar

Zaid // Stagiair Literatural Studies UTL8oxA PROFILEPosts : 248
Zaid // Stagiair Literatural Studies UTL8oxA MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Licht
Klas: N/A
Partner: Well, fear is sometimes mightier than the brain I must say.

Zaid // Stagiair Literatural Studies Empty
BerichtOnderwerp: Zaid // Stagiair Literatural Studies   Zaid // Stagiair Literatural Studies Icon_minitimeza maa 30 2013, 00:31


_______________________________

Zaid // Stagiair Literatural Studies Rubik_s_cube

Common Information //
_______________________________
[left]Officiele naam // Zaid Solidia Rhymnia
Roepnaam // Zaid
Uitspraak // Zait • Soo-li-di-ah • Rim-ni-ah
Leeftijd // 24jaar
Geslacht // Mannelijk
Afkomst // Novaanse nationaliteit
Magie // Lichtmagie
Studies //
 • Ilumnos // Basisschool
 • Herudã // Universitaire leraren opleiding

_______________________________

Zaid // Stagiair Literatural Studies Rubik_s_cube

Appearance Information //
_______________________________
Lengte // 1.89 m
Gewicht // 78,4 kg
Bouw // Gespierd, vrij slank
Haarkleur // Bruin
Haarstijl // Tot nek, vaak opzij gekamt
Kleur ogen // Goudkleurig
Kleding // Old fashion, formeel en casual
_______________________________

Zaid // Stagiair Literatural Studies Rubik_s_cube

Character Information //
_______________________________

The Optimistic Puzzler
Zaid is een vrolijk persoon op het eerste zicht. Hij lacht door het leven en houdt zeker van wat gezelligheid. Maar ook de grootste bergen hebben hun schaduw kanten. Zaid is vaak lachend te zien, en is altijd in voor een raadseltje of puzzeltje hier en daar. Het houdt hem op de been om zo regelmatig druk bezig te zijn met de kubus. Ookal lost hij hem soms op in enkele minuten, het houdt hem even van zichzelf af.

Sad Fighter
Zaid heeft voor iemand van zijn leeftijd vrij veel meegemaakt. Het was daarom ook niets verbazend dat hij er ook zelf moeite mee zou krijgen op een zeker punt. Hij vecht vaak met zichzelf omdat hij zichzelf de schuld geeft van 'het ongeluk'. Het was misschien nooit zo zijn bedoeling geweest. Maar hij weet zichzelf regelmatig dat schuldgevoel aan te praten.

Drunk Bastard
Zaid leert het nooit, hij kan moeilijk tegen drank maar weet zijn vlucht er in te vinden. Hij is daarom ook regelmatig half dronken in de kroeg te vinden een of twee keer in de avond. En vaak eindigt dat in een van de grootste puzzels in de ochtend. Want, wat was er afgelopen nacht gebeurd. Zo is Zaid ooit een keer wakker geworden waarbij de helft van zijn haren waren afgeschoren. Hoe het ooit zo ver was gekomen, well, don't ask.

Likes //
 • Puzzels // Rubik is favoriete
 • Wodka
 • Muziek
 • Gezelligheid


Dislikes //
 • Spreken voor je denkt
 • Arrogantie
 • Verdrietige mensen
 • Hangovers!


Angst // Bindingsangst
Geaardheid // Heteroseksueel

_______________________________

Zaid // Stagiair Literatural Studies Rubik_s_cube

Family and Friends Information //
_______________________________

Vader //
 • Zion Rhymnia
 • 50 jaar
 • Novaanse nationaliteit
 • Novaanse afkomst
 • Advocaat


Moeder //
 • Xera Rhymnia
 • 49 jaar
 • Novaanse nationaliteit
 • Raziaanse afkomst
 • Dokter


Zus //
 • Yulia Rhymnia
 • 19 jaar
 • Novaanse nationaliteit
 • Novaanse afkomst
 • Student derdegraads Novaanse historie


Vriendin //
 • Aerith Sebatia
 • 20 jaar
 • Novaanse nationaliteit
 • Novaanse afkomst
 • Student ,edicijnen universitair niveau

_______________________________

Zaid // Stagiair Literatural Studies Rubik_s_cube

Timeline Information //
_______________________________

1-5 //
Het meest grootste puzzel is wel het leven zelf. Tenminste zo kijkt Zaid er op terug. Heb je je wel eens afgevraagd hoe je was toen je zo'n klein ukkeltje was. Nee? Nou Zaid wel.

Het was nu inmiddels 24 lentes terug dat de het gelukkige stel getrouwd werd aan het begin van het jaar. Vele mensen willen hun trouwerij in de zomer houden en voornamelijk op Nova was dit een grote traditie, vanwege het feit dat de felste zonnestralen de meeste geluk brachten. Maar het koppel Rhymnia wilde dat niet. Hartje winter trouwde ze. Met paard en slee werden ze van de kerk naar het romantisch chalet gebracht in het weidse landschap bezaaid met witte sneeuw. Romantischer kon het niet voor het stel. Al helemaal niet, dat bleek na een aantal weken van de huwelijksnacht ze over enkele maanden ouders zouden worden van een nieuw stukje leven.

Zaid, was het eerste wat in hun op kwam toen het een jongetje bleek te zijn. Hij zou mensen helpen tot het einde. In het Novaans was helpen letterlijk 'aid', en omdat de Z de laatste letter was was hij daar voor mensen tot het einde. Het kindje leerde snel lopen en was een vrij pienter persoonlijkheid. Hij wist zijn zin waarheid zien worden zonder moeite en hij wist precies op vijf jarige leeftijd hoe hij dat voor elkaar kon krijgen. Rond de verjaardag van Zaid werd er goed nieuws gebracht, het koppel Rhymnia was in verwachting van een tweede kindje.

6 -10 //
Op zesjarige leeftijd vond de vader van Zaid het wel eens tijd om wat verijking in zijn zoons leven te brengen. Het eerste wat Zaid te wachten stond was een dikke pil, van ongeveer 500 pagina's. Literatuur zou de jongen goed doen en hem verijken. Zaid was altijd druk bezig met het lezen van boeken en leerde veel er van. Maar hij had nooit een facinatie er voor gehad. Hij was altijd zeer druk bezig met puzzels. De meest moeilijke raadsels bedacht hij of hij lostte de meest lastige op. Tensamen met zijn literataire kennis was hij vrijwel een snugger kind op zijn leeftijd en streefde hij zelfs voor zijn klasgenoten vooruit.

10-23 //
Vanaf zijn tiende jaar begon Zaid al licht brutaler te worden. Hij was vrij vroeg in zijn pubertijd gekomen en rond zijn 14e begon hij al vrij snel te groeien, de groeispurt. Hij werd een lange en slanke kerel en hij trok op zijn leeftijd van 17 jaar het oog van vele dames. Niet alleen door zijn uiterlijk waar hij zelf vrij bescheiden over is, maar hij donders goed weet wat voor effect het kan hebben op iemand, maar ook door zijn brein en soms wonderbaarlijke woordkeuzes. Ook hier stond hij net een stapje voor de meeste kerels. Maar hij was afstandelijk, hij wilde zich nog niet binden aan iemand, niet tot hij zeker wist dat zijn hart verkocht was.

Het was op een dag in een attractiepark. Hij was er met zijn jonger zusje die met haar vriendje toezicht moest hebben. Ze was zelf echter druk in de pubertijd terwijl Zaid negentien was en vrij volwassen was. Hij wist hoe het was om puber te zijn en liet ze daarom ook maar in haar waan en gaf haar de vrijheid om ergens op af te gaan waar ze wilde. Zolang ze maar bij sluitingstijd bij de ingang stond. Hij zelf liep richting de reuzenrad, hij wist niet, maar even van het uitzicht genieten zou hem goed doen dacht hij. En dat deed het op langere termijn ongetwijfeld. Hij werd geforceerd met iemand in het wagentje geduwd. De dame protesteerde heftig maar het reuzenrad moest vol en ze gingen niet voor twee losse mensen het een keer draaien. De dame zat al mokkend naast Zaid, maar een enkele opmerking wist haar stemming om te keren. Het was toen vrij laat en de pretpark was tot laat in de nacht open. 'Het is een prachtige zonsondergang...' had Zaid gezegd. '...maar het is zonde om het niet te kunnen delen...' had hij verder gepraat en met een glimlach opzij gekeken. Een klein schuchter glimlachje en blosje ging af van zijn gezelschap. Zaid glimlachte en wist op dat moment dat hoe laag ze ook kon bieden, hij riep luidkeels: verkocht!

Al snel bouwde de twee een warme relatie op. Het was echt het meest schattige koppel wat je tegen zou kunnen komen. Zaid was licht romantisch aangelegd en genoot van het leven met haar naast zijn zijde. Zaid was inmiddels 22 jaar oud en studeerde aan de universiteit voor een docentenopleiding in de literatuur. Hij zat in zijn eerste leerjaar en zou over welgeteld twee jaar stage lopen. Toen al had hij zijn vizier gericht op StarShine Academy. Hij soliciteerde bij de hoofdmaster die hem nog aan nam ook. Zijn leven was compleet, hij had een prachtige vriendin waarmee hij verloofd was. Een prachtige carriére die aan het bloeipunt stond en een geweldige familie. Maar hij wist niet, dat een schakel van de mooie puzzel, het zo ruw kon verpesten.

Het was de zomervakantie en Zaid had een lange vakantie. Niet alleen dat, ook zijn vriendin die op universitair niveau medicijnen studeerde had een lange vakantie. Ze hadden beide gepland om deze kans te nemen om er op uit te gaan. De gehele vakantie is een prachtige tijd voor Zaid geweest. Totdat de terugreis naar Nova anders ging dan gepland.

Zo romatisch als maar zijn kon zaten de twee in de shuttle. Zaid lag met zijn hoofd tegen die van zijn verloofde die op haar beurt weer met haar hoofd op zijn schouder half sliep. Het zou nog enkele uren duren voor de landing. Het was daarom ook op dat moment dat het meest onverwachte kwam. Een man met leren jack stond op en trok zijn jas open. Zaid zijn ogen schoten opzij omdat hij precies zag wat er om zijn middel hing. Die stoffen? Hij had wat opgepikt bij de studie van zijn vriendin, maar dit kon nog eens een explosief einde worden voor hun vakantie. Zaid voelde dat zijn vriendin langzaam wakker werd. De man leek kwaad ergens om, en beweerde dat hij alles de lucht in zou blazen als ze niet naar hem luisterde. Een hoop mensen waren in angst maar Zaid probeerde kalm te blijven. Hij wachtte geduldig tot de man zijn rug naar hem toe had gekeerd en greep naar zijn tas om een rubiks kubus te grijpen. Hij had zich toen al ontwikkeld op zijn spreuken en wist ze goed toe te passen. Hij draaide het zo snel hij kon in de meeste hoeken en gaten zodat het door elkaar zat. Hij wist dat een menig mens tijd nodig had om deze op te lossen als deze het niet wist. Hij wilde opstaan maar zijn vriendin schudde haar hoofd. Zaid negeerde het. Hij moest de rest beschermen. 'Hey...' trok hij de aandacht van de man. 'Ik denk dat je tijd nodig hebt om na te denken...' sprak hij. 'Wat denk jij te maken? Ik ben degene met de bom!' sprak de man spottend. Zaid gooide zijn rubiks richting de man de verbaasd de rubix simpel weg opving. Dit toverde een grijns op het gezicht van Zaid. 'Prison Cube: Solvation' mompelde hij. De kubus dupliceerde zich in een geest achtige omhulsel om de man en vormde een soort transparante kooi die door alles heen ging. De man was opgesloten en dat maakte hem kwaader dan gepland. Sterker nog hij zette debom tot ontploffing. Gelukkig was de lichtmagie van Zaid vrij krachtig en hield hij de explosie tegen. Maar doordat de kubus deels buiten de shuttle beland was was de bodem heftig beschadigd en was de veiligheid nog niet helemaal gegarandeerd. Ze moesten al vrij snel een loodlanding maken in het ruige landschap. Een landig, die hem bij zou blijven de rest van zijn leven. Het waren vrij heftige klap en door een uitstekende rots sloeg de shuttle over de kop en landde op zijn dak. Vele mensen waren of gewond of hadden schrammen. En de piloot was opslag ter hemel geslagen. Maar met de piloot, waren er nog twee anderen overleden. Zaid kon enkel met tranen in zijn ogen neerstaren op het levenloze lichaam van zijn levenspartner. Hij smeekte dat ze zou ademen, maar niets hielp. Ze was er niet meer, en het was zijn eigen schuld.

24-Heden
Er kwam geen dag voorbij dat hij zich niet schuldig voelde over de dood van zijn partner en de rest van de ongelukkige mensen die met de littekens van de crash moesten kampen. Hij werd gezien als held, door het feit dat hij de man had weten op te sluiten en dat er meer mensen hadden kunnen overleiden. Maar hij voelde zich als een moordenaar. Als een vuile moordenaar die anders had moeten handelen. Hij vond zijn vlucht in de drank, en hoe slecht hij er tegen kon, zo goed voelde het als medicijn voor zijn ellende. Hij genoot wanneer hij dronken was en was vrolijk. Ookal was het tijdelijk en sloeg het lot hem weer knetterhard in het gezicht de volgende ochtend. Hij had nog steeds zijn studie bij de universiteit maar het was nu niet meer zo van harte. Zijn levenslust was drastisch gedaalt en hij hoopte dat Starshine hem een nieuwe uitdaging kon leren bieden in het leven.
_______________________________

Zaid // Stagiair Literatural Studies Rubik_s_cube


Terug naar boven Ga naar beneden
 

Zaid // Stagiair Literatural Studies

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Starshine Academy ::  ::  :: Light Magicians-