PortalIndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen 

Deel | 
 

 Vladimir Dimish

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Dimi
-
-
avatar

PROFILEPosts : 124
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Woud
Klas: N/A
Partner: you cannot love the sun

BerichtOnderwerp: Vladimir Dimish   zo aug 26 2012, 18:20

P E R S O N A L I A

Naam: Vladimir Dimish
Roepnaam: Dimi, Zon
Geslacht: man
Geboortedatum: 29 oktober
Leeftijd: 17 jaar
Ras: onbekend

Gezichtsclaim: Kidou Yuuto [Inazuma Eleven]
Stem: I'll make man out of you
Thema: I remembered black skies and lightning all around me

O M G E V I N G

Geboorteplaneet: Erd
Geboortetaal: Erds [Oergermaans]
Overige talen: Grenaans [Zweeds] (vloeiend), Novaans [Afrikaans], Raziaans [Mexicaans] (beide redelijk)

Bloedbanden: Fiona (moeder), Arthur (vader), Elizabeth (oudere zus), Cassandra (oudere zus)
Geaardheid: heteroseksueel (zo ver bekend)
Partner: N/A
Contacten: Odio, Dio, Alan, Wren, Ana, Earl (?), Shauni (?)
Huisdieren: N/A

Rang: leerling
Schooljaar: zes
Mentorklas: N/A

O V E R I G

Quote: 'Ik ben in het paradijs geweest. Ik ben in de hel geboren, maar ik ben in het paradijs geweest. Het klimaat is daar zacht: milde, zoete zomers en, zachte, aangenaam koele winters. Een overvloed aan gras en drinkwater – en niet te vergeten een overvloed aan beesten die door die bijzonder goede omstandigheden werden aangetrokken. Er zijn genoeg mensen die daar geboren zijn en die daar zullen sterven. Mensen die er komen en er nooit meer weg willen, maar, in alle eerlijkheid, ik kon er geen vrede vinden. Misschien omdat mijn lichaam gebouwd is op gevaar: mijn geest is altijd scherp. Maar nog meer omdat je daar vergeet wat het ware geluk is: hoe kan je je veilig voelen als je nooit angst hebt gekend? Hoe weet je wat blijdschap is, als je nooit gekwetst bent? Er is duisternis nodig om te weten wat licht is en om het te kunnen zien. Als het leven hard is, is het mogelijk beter dan wanneer het altijd zacht en vriendelijk is … voor mij in ieder geval.'

'Claimen we niet allemaal om uniek te zijn, terwijl we vervolgens heel ons leven opzoek zijn naar stukjes van ons zelf in anderen?'

inMind: from those who are born for greatness, great things are expected

Song: -- ~ Artiest Titel★ ★ ★

A L G E M E E N

Lengte: 1.77 m
Gewicht: 65 kg
Ogen: turquoise: het perfecte midden tussen groen en blauw
Huidskleur: blank
Haarkleur: goudbruin
Kapsel: dreads, meestal achterover vast gezet

V E R S C H I J N I N G
Regenboog bij Bliksem

lichaam: Dimi is niet bijzonder lang, voor een jongen zou hij zelfs klein genoemd kunnen worden. Op het eerste gezicht is hij fysiek gezien een makkelijke tegenstander, maar wie beter kijkt, zal zien hoe goed zijn shirt om zijn spieren spant. Spieren die niet enkel ontstaan zijn door trainen in de sportschool, maar ook door uren lopen, rennen en klimmen. Spieren van iemand die gewend is om te backpacken en veel tijd buiten door te brengen. Dit verklaart ook de kleine littekentjes verspreid over zijn gehele lichaam en zijn vermoedelijk wat wild ogende kapsel. Dat betekent niet dat hij onverzorgd is: Dimi stelt prijs op een goede hygiëne, zijn nagels zijn kortgeknipt en nagenoeg schoon, zijn haar is gewassen en naar achter gebonden. Zijn meest duidelijke, fysieke kenmerk is meestal echter niet zichtbaar: aan weerszijden van zijn ribbenkast heeft hij aan iedere kant vier dikke littekens zitten. Hij noemt ze oorlogswonden, maar er uitleg over geven doet hij vrijwel nooit. Dit is mede de reden dat hij bij voorkeur zijn shirt aan houdt, al zal hij zich er niet door laten tegen houden; voor hem is het geen verminking, maar evenmin iets om trots op te zijn.

houding: Vladimir loopt met een elegantie die waarschijnlijk alleen voor behouden is aan degenen die in de wildernis zijn opgegroeid. Het grenst aan het woeste, het dierlijke, maar bezit tegelijkertijd een gratie die zonder meer koninklijk is. Zijn rug en zijn schouders zijn recht, zijn hoofd geheven, zijn bewegingen zijn soepel en gecontroleerd. Dit is iemand die zich bewust is van elk van zijn spieren en lichaamsdelen en deze ook ten volle onder controle heeft. Door dit bewustzijn, kan hij makkelijk mensen manipuleren in hem te geloven, omdat hij weet dat de meeste dingen zonder woorden gezegd worden. Zijn handelingen zijn altijd fijn en veelal onzichtbaar voor het bewuste oog. Dit geeft hem een bijzondere gave om met dieren om te gaan: die er immers meester in zijn om subtiele signalen te lezen.

kleding: wanneer er niemand is om hem te betrappen, en / of lastig te vallen, hijst Vladimir zich het liefst in een spijkerbroek met een simpel shirt en stevige schoenen. Wanneer hij reist moet zijn kleding in de eerste plaats functioneel zijn en daarna pas mooi. Op dat soort momenten draagt hij dan ook het liefst spijkerstof en leer: degelijke kwaliteitsproducten die tegen een stootje kunnen, veelal een leven lang mee gaan en er dan vaak ook nog goed uitzien. Echter op de Academy, waar van felle weersomstandigheden geen sprake is, gaat zijn voorkeur uit naar maatpakken en designerschoenen. Hij weet immers als geen ander dat kleren de man maken, en bovendien: wat voor mannen lingerie is, is voor vrouwen een uniform – en een schooluniform, inclusief overhemd en een stropdas valt zonder meer in die categorie.

attributen: ook in zijn keuze voor sieraden laat Dimi zich beïnvloeden door zijn tijdsverdrijf. In de wilde natuur hangt hij zijn haar regelmatig vol met glinsterende glaskralen, bij voorkeur in de kleuren groen en blauw – en alles daar tussen in en draagt hij vaak leren bandjes en kettingen met schelpen. Wanneer hij zich op school bevindt, dringt hij dit terug tot vaak niet meer dan het dragen van een horloge, door zijn backpack-leven is hij nogal geneigd om de tijd te vergeten, en een enkele keer een ketting of armband. Vladimir draagt geen wapens en heeft hier ook geen nood aan: hij weet immers dat zijn handen net zo dodelijk kunnen zijn als een dolk – en er is niemand die dat wapen aan zal zien komen.

kleuren: wetend welke kleuren goed bij zijn huid passen, kiest Dimi vaak voor warme en diepe kleuren als bordeauxrood en donkergroen of blauw. Daarnaast weet hij ook dat hij, zeker in pak, goed wegkomt met simpel wit en zwart. Meestal acht hij het niet nodig om zijn outfit wat sprankelender te maken – wat in zijn ogen meer iets is voor meiden, maar soms wil hij nog wel eens wat licht turquoiseblauw of -groen dragen, met name in zijn sieraden.

F Y S I E K E   G E S T E L D H E I D

immuunsysteem: als er iemand praktisch nooit ziek is, dan is het Vladimir. Al komt dat misschien ook omdat hij nooit toe zal geven aan een kleine verkoudheid of een onschuldige griep. Waarbij 'klein' en 'onschuldig' zeer rekbare variabelen zijn, met alle gevolgen van dien. Het zou niet de eerste keer zijn dat hij met een zeer ernstige hoest blijft rond trekken, weigerend om rust te nemen en te herstellen, om uiteindelijk bijna dood met een heftige longontsteking in een ziekenhuisbed te belanden. En dan nog voet bij stuk te houden dat het best meevalt. Buiten dat weet hij echter wel de meeste virussen te omzeilen en waar anderen geveld worden door snot en andere ongemakken, heeft Dimi nergens last van.

gehoor: Vladimirs grootste gebrek is ongetwijfeld het feit dat hij voor dertig procent doof is aan zijn linkeroor. Dit in combinatie met zijn avontuurlijke karakter heeft hem al meer dan eens in gevaarlijke situaties gebracht: op zijn barre tochten is het vaak van essentieel belang dat hij op zijn gehoor kan vertrouwen, zeker wanneer het zicht slecht is. Op school ondervindt hij hier echter nauwelijks hinder van: de omgeving is veelal goed verlicht en relatief veilig. Het ergste wat hem overkomen kan, is dat iemand hem wat probeert toe te fluisteren en hij zijn hoofd moet omdraaien om zijn rechteroor aan te bieden. Nuchter als Vladimir is, vindt hij dat een overkomelijk probleem, dat de moeite van het benoemen nauwelijks waard is.

koukleum: hoewel dit iets is dat je nooit uit zijn mond zal horen, is Dimi een ongelooflijke koukleum. Hetzij omdat hij zijn eerste jaren in een ontzettend warme omgeving heeft door gebracht, hetzij omdat zijn lichaamstemperatuur gewoon iets lager is dan de meeste anderen, maar feit blijft dat zodra de temperatuur richting de tien graden gaat, hij begint te bibberen. Hij weet het goed te verbergen door veel te bewegen en zichzelf goed aan te kleden, maar het is allerminst handig wanneer je een meisje je jas aan wilt bieden, terwijl je zelf – met jas – al ongeveer staat te bevriezen. Om het over de charme ervan nog maar niet te hebben. Vladimir is en blijft echter een bikkel, dus hij recht zijn schouders, heft zijn hoofd en doet alsof er niks aan de hand is: geen kou die hem klein zal krijgen.

sportiviteit: als hij niet op reis is, brengt Vladimir zeker twee tot drie uur per dag door met sporten. Al was het maar omdat hij, wanneer hij wel op reis is, niks anders doet dan zwemmen, (hard)lopen, klimmen, springen en allerlei andere lichaamsactiviteiten. Hij moet die overtollige energie kwijt, en geniet er bovendien bijzonder van om zijn lichaam tot het uiterste te testen. Hij past er echter voor om er uit te komen te zien als een bodybuilder en mijdt de sporten die zijn spieren op een dergelijke manier zouden kunnen laten gaan uitpuilen. Dat hij echter geen slecht figuur zou slaan als bodybuilder is iets wat buiten kijf staat: zijn spieren zijn er getraind genoeg voor, en zijn conditie is uitmuntend.★ ★ ★

P E R S O O N L I J K H E D E N

reiziger: in de eerste plaats is Vladimir iemand die op iedere planeet is geweest en zijn zeventien jaar al meer gereisd heeft dan de meeste anderen in een heel leven lang. Hij is niet iemand die werkelijk nog ergens een thuis heeft. Voor hem is 'thuis' iets wat hij meedraagt in zijn hart en wat zich niet laat vangen in plaatsen – of personen. Wanneer hij zijn tijd dan ook niet op school hoeft door te brengen, pakt hij zijn rugtas in en trekt de planeet over, of stapt op het lanceringsplatform om een andere planeet op te zoeken. Voor hem valt er altijd wat nieuws te ontdekken; er is altijd een plaats waar hij nog niet geweest is. Het is een rusteloosheid die verder gaat dan het simpelweg ontdekken van iets nieuws. Het voelt voor hem alsof hij slechts vrede kan vinden in het eeuwig onderweg te zijn. Zelfs als het leven moeilijk is en de weg hard, dan is dat nog altijd beter dan in een huis te zitten waar hij het lekkerste eten kan eten en liefdevol in een ieders armen gesloten wordt. Voor hem is dat zoiets als een gouden kooi voor een tijger: mooi aan de buitenkant, maar het gaat compleet voorbij aan de allesoverheersende wens om vrij te zijn.

student: Dimi mag dan iemand zijn die het moeilijk vindt om ergens langere tijd te blijven, hij is ook iemand die bijzonder toegewijd kan zijn op school en daardoor niet alleen goede cijfers haalt, maar zich vaak aansluit bij allerlei clubs en een grote entertainer is. Hij doet maar al te graag mee in het school-voetbalteam en houdt ondertussen moeiteloos de administratie van de school-council bij, zonder daarbij zijn eigenlijke huiswerk, opdrachten en cijfers te verwaarlozen. Hij acht het niet vervelend om buiten op het grasveld nog even een opstel te maken, terwijl de rest al aan het bier zit en het hoofd al op weekend heeft staan. Bij uitstek in de zaken die school betreffen, laat Vladimir de enorme discipline en toewijding zien die hij kan bezitten – en toont daarmee aan dat een veeleisende lichaamstraining zeer zeker niet alleen het lichaam beïnvloed. Integendeel, wie in staat is om van jongs af aan elke dag vroeg op te staan en soms uren, zo niet dagen, te lopen zonder voedsel en met maar zeer weinig water, ervaart het veelal als een lachertje om twee uurtjes op een dag huiswerk te gaan zitten doen. Meer dan dat heeft Vladimir school, en alle activiteiten erom heen, nodig om zijn geest en lichaam bezig te houden: zonder al deze bezigheden zou hij continue overlopen van de energie en gestaag gek worden.

womanizer: meisjes zijn mooi. Punt. Daar valt geen enkele vorm van discussie over te bestaan. Vladimir kan een bijzonder getalenteerde romanticus zijn. Hij weet hoe hij een meisje moet inpakken, met mooie woorden en subtiele druk. Hij weet wanneer hij haar dichterbij moet trekken en wanneer hij haar los moet laten. Hij is degene die een deur open houdt voor zijn meisje en die haar meeneemt uit eten als ze een maand samen zijn. Hij is degene die de kleine details niet vergeet, wanneer andere jongens dat wel doen. Maar hij is ook degene die zomaar met de noorderzon vertrokken kan zijn, wanneer andere jongens besluiten dat ze nog wat langer blijven. In de liefde is Vladimir een complex persoon die zich even moeilijk aan een meisje als aan een plaats laat binden. Hij lijkt zijn hart snel te verliezen, maar in feite is juist dat hetgeen wat hij het meest onder controle heeft en het beste beschermd. Hoewel hem dat ongetwijfeld tot een womanizer maakt, is hij geen player – noch harteloos. Het komt maar zelden voor dat hij een meisje niet waarschuwt over waar ze aan begint en hij zal de laatste zijn om niet te zeggen dat hij geen blijvertje is. Hij heeft immers ook zo zijn trots en het breken van een meisjeshart is nou niet bepaald iets waar hij voldoening in schept.

GE V O E L E N S

tends to be a loner: but could be just as easily be the leader of many. Vladimir is een complex persoon met een groots charisma, deels aangeboren, deels gegroeid door zijn uitmuntende lichaamscontrole, maar ook met een diepgaande behoefte naar afzondering. Hoe gemakkelijk hij ook mensen aan zich mag kunnen binden, hij houdt het contact vaak oppervlakkig. Op het eerste gezicht lijkt hij veel en makkelijk dingen over zichzelf te kunnen delen, maar wie wat verder kijkt – en nadenkt, zal vroeg of laat tot de conclusie komen dat hij nooit het achterste van zijn tong laat zien. Dimi is een geraffineerde spreker, die de ander er in zal doen geloven dat hij hem werkelijk kent, tot vroeger of later uitkomt dat dat niet meer was dan het oppervlakte. Hoeveel uren hij ook vertellen mag, de kans is maar klein dat zijn diepste geheimen en werkelijke emoties aan het oppervlakte zullen komen.

atleet: Dimi mag dan bovengemiddeld gespierd zijn en een uitmuntende conditie hebben, hij heeft er dan ook bovengemiddeld hard voor gewerkt. Ruim bovengemiddeld. Hij zou zichzelf nooit bijzonder getalenteerd noemen, of zelfs maar gewoon getalenteerd. Het is niet zo dat hij twee linkerhanden of -voeten heeft, dat ook weer niet, maar een ieder met een beetje oog-handcoördinatie en dezelfde hoeveelheid discipline als hij, zou ook een groot atleet kunnen worden. Jammer dat Vladimir er nooit de jongen naar is geweest om grootse ambities waar te maken. Hij is sportief omdat het makkelijk is en omdat hij het nodig heeft. Het feit dat een strakke sixpack hem sexy maakt, dat is vooral mooi meegenomen – dat hij populairder zou kunnen zijn als hij captain van het voetbalteam was, is van ondergeschikt belang.

harde werker: zoiets als talent bestaat niet in Vladimirs ogen. Alles wat hij kan, heeft hij geleerd door hard werken, door zijn jeugd en de ijzeren discipline die hem is bij gebracht. Alles wat je wil, kan je bereiken en wat je niet kan bereiken, wil je niet werkelijk. Hoewel hem dit bijzonder getalenteerd lijkt te maken in alles wat hij doet – Dimi weet immers vrijwel altijd zijn doel te bereiken, omdat hij zich er volledig voor inzet, ongeacht wat de prijs is, zorgt ook voor de nodige valkuilen. Gepassioneerd als hij zijn kan, wil hij zichzelf en zijn eigen gezondheid nogal eens uit het oog verliezen. Bovendien gelooft hij er niet in dat er dingen zijn die boven zijn macht liggen: in zijn ogen kan je jezelf altijd blijven verbeteren en kan je de lat altijd hoger leggen. Dit geeft hem op zijn eigen manier een bepaald soort vervelende arrogantie mee. Hoewel hij altijd probeert om mensen objectief en onbevooroordeeld te gemoed te komen, kan hij er niet tegen als er mensen zijn die denken dat dingen vanzelf gaan – en kan hij zelfs ronduit minachtend worden als ze weigeren net zo hard te werken als hij. Hoewel het ambitieus klinkt, is het niet werkelijk een vorm van ambitie: het gaat Vladimir er zelden om om de beste te zijn, hij wil slechts zichzelf verbeteren en zijn grenzen blijven verleggen. Het is iets wat in zijn ogen iedereen zou moeten doen: het uiterste uit jezelf halen, maar hij vergeet daarbij dat niet iedereen dezelfde visies erop na houdt en kan mensen daarin de nodige ademruimte ontnemen, wat hem met tijd en wijlen bijzonder dwingend en dominant kan maken – op een zeer vervelende manier.★ ★ ★

B I O G R A F I E

Gren: Vladimir is geboren als derde kind en eerste zoon in een vooraanstaande maar niet bijzonder rijke familie. Het is vooral aan de naam te danken dat hij een rijk verleden heeft en al op jonge leeftijd het merendeel van de planeten gezien heeft. Dat klinkt mooier dan dat het was: nauwelijks een jaar oud is Dimi overgebracht naar een pleeggezin op Gren die hem groot gebracht hebben in de bosrijke en tropische omgeving daar. Zij hebben hem geleerd om te vertrouwen op zijn eigen zintuigen, een thuis te vinden tussen de bomen en een bondgenoot in de dieren. Zij hebben hem de basisbeginselen van de woud-magie bij gebracht, die ze hem op zijn geboorteplaneet nooit voldoende hadden kunnen uitleggen. Niet alleen omdat de aarde-magie daar de basismagie was, maar ook omdat daar het niet-gebruik van magie nog in ere werd gehouden, met name in de krijgerskunst.

Erd: Op zesjarige leeftijd werd Vladimir terug gezonden naar zijn geboorteplaneet, maar niet naar zijn ouderlijk huis. Hoewel hij ook hier met zekere regelmaat opgezocht werd door zijn ouders, werden zijn dagen vooral gevuld met leraren en trainers. De komende vijf jaar zou hij een zwarte tijd tegemoet gaan, waarbij zou leren overleven op het ruige buitenterrein van Erds. In die tijd heeft Vladimir geleerd om ver voor dag en dauw op te staan en uren te rennen, vaak zonder voedsel, water of rust. Hij heeft geleerd dat je altijd meer kan dan dat je denkt en dat je grenzen nooit werkelijk grenzen zijn: what doesn't kill you makes you stronger – en hij weet dat dat een gezegde is dat letterlijk bedoeld is. Oh, hij heeft gehuild, gesmeekt, gezworen dat hij echt niet meer verder kon, maar hij heeft door schade en schande geleerd dat als je de keus hebt tussen sterven en doorgaan, dat je doorgaat. Zijn jeugd mag misschien wreed lijken; onnodig hard, en hij mag hem destijds vervloekt hebben, nu is hij blij met wat hij gehad heeft. Het heeft hem bijzonder sterk en wereldwijs gemaakt. Waar anderen zich uren kunnen opwinden over teveel huiswerk, haalt hij zijn schouders op en maakt het simpelweg. Voor iemand die weet hoe het voelt om bijna aan verdroging te sterven, zijn er ergere dingen in de wereld dan een toets te leren of op tijd na de les te komen – zelfs na een zwaar weekend. Toch heeft zijn training niet alleen maar positieve gevolgen: wanneer je alleen bent met jezelf en niks anders hebt dan een droge woestijn die je nog uren zal omringen, dan wordt je gedwongen om naar jezelf te kijken – en na te denken. Een zware opgave voor een kind die je nog niet eens de naam puber mag geven, laat staan volwassene. Er zijn momenten dat Vladimir zich afvraagt of het niet beter was geweest om zich sommige dingen niet af te vragen; of er feiten zijn die te zwaar om te laten dragen door een kind, zelfs als ze door het kind bedacht zijn. Dimi weet inmiddels dat we allemaal zo onze eigen demonen koesteren en dat het soms beter is om er voor weg te vluchten dan ze onder ogen te komen. Dat is echter een keuze of mogelijkheid die hij nooit gehad heeft, en alhoewel anderen hem misschien dapper zouden noemen dat hij zijn eigen angsten kent – en ze durft te aanschouwen, is hij de enige die 's nachts misselijk wakker wordt van zijn eigen nachtmerries. Omdat je aan sommige dingen niet kan ontkomen, niet nadat je ze jaren hebt moeten aanschouwen, jaren waarin ze nog voor lange tijd ergens achter in je geest veilig opgesloten hadden moeten liggen.

Nova en Razen: met zijn elfde verjaardag werd Vladimirs opleiding op Erd afgesloten en werd hij klaar geacht voor de rest van zijn leven. Gezien hij op dat moment nog bijna een jaar had voordat hij mocht beginnen op de Starshine Academy, heeft hij van dat jaar gebruik gemaakt om Nova en Razen te bezoeken. Waar ieder ander kind het waarschijnlijk niet zou aandurven om op die leeftijd af te reizen naar een andere planeet en bij een onbekend pleeggezin te belanden – al mochten dat dan bekenden van je ouders zijn, heeft Dimi nooit een moment getwijfeld over wat hij wilde. Maar hij was dan ook niet als ieder ander kind. Hij was opgegroeid met en tussen mensen die niet zijn ouders waren en had nooit de band gehad met zijn ouders die andere kinderen wel hadden. Een begrip als 'hechtenis' was hem vooral toen volkomen vreemd. In de tijd dat hij zich op deze planeten bevond, heeft hij met veel pijn en moeite de basis van de talen geleerd, maar hij heeft vooral zijn tijd door gebracht met het verkennen van de natuur. Toen nog onder begeleiding van een volwassene, maar in de jaren en reizen die daarna zouden volgen, zou hij zich al snel van het toeziend oog ontdoen.

Starshine Academy: op zijn twaalfde is Vladimir soepel ingestroomd op het middelbaar onderwijs. Iets wat hem verbazingwekkend gemakkelijk afgezien, gezien de vrijheid van het jaar daarvoor. Niet dat hij alle vakken leuk vond, of alle mensen, maar er was zoveel nieuws te ontdekken en, vooral, zoveel te doen, dat het hem geen moeite kostte om geconcentreerd te blijven. Bovendien werd daar bevestigd dat hard werken beloond dient te worden: en Dimi is altijd een harde werker geweest, zeker wanneer het eindresultaat iets is wat op de juiste waarde geschat weet te worden. Hoewel hij zich altijd heeft aangesloten bij de nodige clubs en buitenschoolse activiteiten, is Vladimir in die tijd vooral een reiziger geworden. Zodra de laatste bel de vakantie, of zelfs maar het weekend, inluidde, was hij vaak meteen met de noorderzon vertrokken. De rusteloosheid in zijn hoofd, bloed en lichaam zette hem er altijd toe aan om naar andere planeten te reizen en nieuwe plaatsen te ontdekken. Iets wat er voor zorgde dat hij de eerst volgende schooldag altijd vol nieuwe verhalen zit. En net zoveel als Dimi geboren is om te reizen, is hij ook geboren om te vertellen. Hij weet niet alleen duidelijk te maken waar hij geweest is en wat hij gezien heeft, maar hij kan het op onnavolgbare wijze tot leven wekken. Wanneer hij vertelt, sleept hij je mee naar de wereld waar hij zojuist vandaan komt en laat je de tropische regenwouden met zoete bloemen echt ruiken, tot je neusvleugels trillen en je brein bedwelmt raakt. Misschien is het de manier waarop zijn ogen schitteren, of het moment waarop hij de ijzeren controle over zijn lichaam kwijt raakt, maar als Vladimir vertelt, is hij voor een moment heel echt en heel kwetsbaar. Dan is er niks meer waar hij zich achter verschuilt: geen subtiliteit, geen gereserveerdheid, dan neemt hij je mee in de overdonderende, gierende achtbaan die zijn leven is. Als je dat gezien en ervaren hebt, dan hoef je je er ook niet meer over te verbazen dat hij op en rond school altijd bezig is: hij zou dood gaan als je hem zou opsluiten, hij moet leven, hij moet al zijn energie kwijt. Als je hem al kan betrappen op uren stilzitten, dan is het omdat je niet weet wat er in zijn geest speelt, want Vladimir is altijd bezig, is het niet fysiek, dan is het wel mentaal. Dit is geen student die je zal betrappen op dromend uit het raam staren, of de kantjes eraf lopen bij gym. Dit is iemand met een ontzettend groot aanpassingsvermogen, maar ook de ijzeren wil om zichzelf te zijn – elke leraar die een van zijn opstellen heeft gelezen, zal dat weten. En ieder die ooit met hem in discussie is gegaan ook. Op zeventien jarige leeftijd heeft Vladimir een bijzonder rijk verleden, waarbij zijn mooie verhalen en ogenschijnlijk perfecte houding maar een fractie laten zien van de complexe en diepgaande persoon die hij werkelijk is.★ ★ ★

M A G I S C H

een trukendoos: als hij heel eerlijk zou zijn, zou hij zeggen dat magie hem maar weinig kan interesseren. Misschien komt het door zijn afkomst, of door zijn vele reizen door de natuur waarbij hij geleerd heeft om te leven met wat er voor handen is, maar magie heeft hem altijd meer zorgen dan vrijheden verschaft. Desondanks heeft hij een bepaalde handigheid met de meeste bomen, struiken en planten – met name als ze eetbaar zijn. De meeste dingen die hij op magisch vlak beheerst zouden het beste onder de stempel 'trucjes' geplaatst kunnen worden: het snel beoordelen of bepaalde vruchten en wortels eetbaar of giftig zijn en nog niet rijpe groenten en fruit in enkele seconden laten rijpen. Hoewel hij zijn magie waarschijnlijk ook voor grotere handigheden tijdens zijn reizen in zou kunnen zetten, kan hij niet de discipline, of zelfs maar de wil, opbrengen om hier meer over te leren. Als het op magie aankomt, voelt het alsof hij probeert om water vast te pakken: hij kan het voelen, maar het is zo glad en bewegelijk dat hij er geen grip op kan krijgen. Sommige mensen zijn geboren om een magiër te zijn – en hij duidelijk niet. Er zijn zeldzame momenten dat hij zich afvraagt of hij zichzelf en zijn omgeving daarmee te kort doet, of hij minder is in een wereld waar magie zo belangrijk is, maar hij realiseert zich altijd bijna meteen dat voor hem magie geen toevoeging is aan zijn leven. Misschien dat hij op een dag iets zal vinden wat hem oprecht zal interesseren, maar tot die tijd houdt hij het bij zijn simpele kleine trukendoos: een kleinere waarheid in een grotere; genoeg voor het dagelijks leven.

S C H O O L

werkstukken: Dimi mag dan een goede, om niet te zeggen uitstekende, student zijn, dat betekent niet per definitie dat hij ook uitstekende cijfers haalt. Hoewel achten en negens hem niet vreemd zijn, is zijn rapport ook getekend door zessen en zevens, en soms zelfs een enkele vijf. Het is niet iets wat hem stoort, en zijn docenten evenmin, wetende dat Vladimir het wel weer op zal halen met een negen voor zijn werkstuk of praktische opdracht. Dat is nou eenmaal waar hij in uitblinkt. Hoewel hij relatief goed kan leren, is hij pas echt in zijn element wanneer hij informatie kan verzamelen, ordenen en vervolgens op een nieuwe manier kan presenteren. Met als resultaat dat hij werkstukken inlevert die er doorgaans niet alleen superstrak uitzien, maar vaak ook nog makkelijk weg lezen en een originele insteek hebben. Vladimir is en blijft nou eenmaal niet iemand die over de gebaande paden wandelt. Dit levert hem een enkele keer een misser op, eigenzinnigheid wordt niet altijd gewaardeerd, maar meestal zorgt het alleen maar voor pluspunten: hard werken behoort tenslotte beloond te worden.

wiskunde: vermoedelijk door zijn logisch inzicht en no-nonsense mentaliteit, blinkt Vladimir uit in wiskunde. Geef hem een blad met een op het oog willekeurige reeks getallen en hij vindt er de logica in. Waar anderen uren hun hoofd kunnen breken over sommen – om uiteindelijk waarschijnlijk gefrustreerd alles in het haardvuur te gooien, kan Dimi met eindeloos geduld de rijen getallen uitwerken om tot een logische oplossing te komen. Voor hem is wiskunde de basis van de wereld waarin ze leven: alles opgebouwd uit de logica van getallen en de reeksen die dat volgt, al wordt het misschien anders genoemd. En allicht, omdat hij dat verband ziet, gaat het rekenen zelf hem ook zo makkelijk af. Uiteindelijk is hij immers een zoon van de natuur.

talen: hoewel Vladimir vier verschillende talen spreekt, waarvan twee vloeiend, heeft hij de grootst mogelijke hekel aan de vakken die gaan over het leren van andere klanken. Hij lijkt altijd zijn tong te breken over de woorden die hem niet vanaf zijn geboorte zijn geleerd en het kost hem de grootst mogelijke moeite om alle verschillende soorten grammatica te onthouden. Het feit dat hij naast het Erds vloeiend Grenaans spreekt, ligt er waarschijnlijk ook alleen maar aan omdat hij in zijn eerste levensjaren op die planeet gewoond heeft. Zijn kennis van Novaans en Raziaans is pure noodzaak, waarbij zichzelf zeker twee tot drie keer per week toe zet om woorden en grammatica te leren. Dimi is er nou eenmaal niet de persoon naar om te klagen over zijn gebreken – integendeel hij werkt eraan met een discipline die angstaanjagend is. Zeker als je bedenkt dat het om iets gaat waar hij een hekel aan heeft. Maar zo is Vladimir: hij stapt met een fakkel in de hand zijn eigen duisternis binnen om zijn demonen onder ogen te komen, dan dat hij in het donker blijft doen alsof er niks is.

O V E R I G

dierenfluisteraar: sommige dingen zouden we graag onder de noemer 'magisch' scharen, zelfs als er niks magisch aan is. Het is gemakkelijk om te claimen dat Vladimir met dieren kan 'praten' met behulp van zijn magie, en ondanks zijn jaren op Gren, weet hij dondersgoed dat er aan zijn communicatie met dieren geen magie te pas komt. Integendeel: hij zou zijn gave aan iedereen kunnen leren, maar er is een subtiliteit voor nodig die maar weinig mensen bezitten. Door zijn ijzeren lichaamscontrole zal hij nooit een onbedoelde beweging maken en nooit met zijn lichaam iets anders zeggen dan hij werkelijk bedoelt: iets wat door dieren bijzonder op prijs gesteld wordt. Dimi weet hoe onrustig mensen zijn met hun handen, om het over de rest van het lichaam maar niet te hebben – en hij weet ook dat dieren elk signaal oppikken, hoe gering ook. Hij kan de vogels uit de lucht roepen, omdat hij weet en begrijpt hoe ze denken: in al hun eenvoud en eerlijkheid. En door zijn denken terug te brengen op dat niveau, door met zijn lichaam aan te geven dat hij openstaat voor contact; door duidelijk te maken dat hij geen onverwachte bewegingen zal maken en hen daarmee zal beschadigen, kan hij ze uitnodigen om naar beneden te komen. Dat de meeste dieren mensen vermijden is puur door hun eigen onwetendheid over hoe gevaarlijk en desastreus ze kunnen zijn – en daar komt hun onvermogen tot luisteren nog eens bovenop. Dingen waar Vladimir zich wel van bewust is en waar hij in gegroeid is om ze onder controle te krijgen, met alle resultaten van dien.★ ★ ★

F A M I L I E

ouders: voor Vladimir deelt hij niet veel meer met zijn ouders dan een bloedband, dezelfde naam en een traditionele geschiedenis. Ze hebben hem op zeer jonge leeftijd uit huis geplaatst, omdat bij hen hetzelfde is gebeurd. Ze zijn getrouwd omdat zij geld had en hij een vooraanstaande naam. In zijn ogen zijn het degelijke, recht geschapen mensen, waar hij niet meer of minder van houdt dan van degenen door wie hij in de praktijk is opgevoed. Sommigen zouden waarschijnlijk graag horen dat hun relatie complex is, soms liefdevol, soms haatdragend of gevuld met verdriet. Maar zo is het niet. Voor Vladimir zijn de dingen zoals ze zijn en zo zijn ze altijd geweest – en zo zullen ze ook altijd blijven. Als jongetje heeft hij nooit de liefdesrelatie met zijn ouders gemist die andere kinderen wel hadden, omdat hij door degenen die hem verzorgden ook altijd vol liefde en met open armen is opgevangen. Het is allicht een kwestie van 'niet beter weten', maar dat is iets waar Vladimir vrede mee heeft en waar hij niks aan hoeft te veranderen. Hij is zoals hij is, zijn ouders zijn zoals zij zijn, en hij zegt dat het goed zo is.

zusters: hoewel Dimi weet dat hij twee oudere zussen moet hebben, en hij ook weet wat hun namen zijn – Elizabeth en Cassandra –, zou hij ze waarschijnlijk nog niet eens herkennen als ze recht voor zijn neus stonden. De laatste keer dat hij ze gezien heeft, moet ruim tien jaar geleden zijn: toen hij terugkwam op Erd voor zijn training daar. Zoals Vladimir de band mist met zijn ouders, mist hij deze helemaal met zijn twee oudere zussen – en ook daar heeft hij geen verdere mening over. Soms, als hij broers en zussen bij elkaar ziet, en de tedere, verzorgende liefde die ze voor elkaar koesteren, dan wil hij nog wel eens jaloers zijn. Maar vroeger of later overvalt het besef hem dat die broers en zussen uit een andere wereld komen en dat hij naar iets verlangt wat hij onmogelijk kan hebben. Hij zou het misschien kunnen bereiken met hard werken, zoals hij alles weet te bereiken met hard werken, maar hij betwijfelt of het iets is wat hij werkelijk hebben wilt. Uiteindelijk is zijn band met zijn zussen ook gekomen door zijn verleden, en zijn verleden heeft hem gemaakt tot wat hij nu is – iets waar hij feitelijk niks aan wilt veranderen. Hij ligt zich liever neer bij wat hij mist, dan te vechten voor iets waardoor hij mogelijk zichzelf verliest – en alles waar hij voor staat.

V R I E N D E N

Dio Noname: just wondering, why it is you who is making me restless. What are you thinking behind these icy-blue eyes? Are you secretly smiling when we are having fun? Something inside you is closing in on me, sometimes it seems even hard to breathe. I might run away, it's not that I don't like you. I do. I like being friends, I love to hang out with you, but I can't trust myself when I am close too you. I might think before I act … and that might be too much to handle for me. But, oh well, I will stay around for another bit of time, fascinated as I seem to be with you.

Wren Máraz: hey girl, you know I love you, don't ya? You make me smile, you make me sing, hey girl, do you know that song? 'Can you blow my whistle baby?' When I am winking, girl, you should know what's on my mind. But without making fun of you, I really like to be around you, I love your mischievous nature and the way you are always in for more fun and adventure. Hey girl, we might still be friends over years of time. I hope we will be.

Alan Walker: little bro', you might be as old as me, you might be as tall as me, but still, you will be always smaller than me. You can be a fool, but well, I guess you are supposed to be, otherwise I couldn't protect you like an older brother should. I like to watch you trying and growing, I even like to see you scream and knowing you are able to kill someone for what they just did to you. You might still look like a child, I know you got the dangerous aware mind of a young adult, and I will treat you that way. I hope you will teach me as much as I will teach you.

_________________


Laatst aangepast door Dimi op di aug 28 2012, 16:59; in totaal 9 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Dimi
-
-
avatar

PROFILEPosts : 124
MAGICIAN
✦ CHARACTER ✦
Magic: Woud
Klas: N/A
Partner: you cannot love the sun

BerichtOnderwerp: Re: Vladimir Dimish   zo aug 26 2012, 19:20

you cannot love the sun

We grow great by dreams. All big men are dreamers. They see things in the soft haze of a spring day or in the red fire of a long winter’s evening. Some of us let these great dreams die, but others nourish and protect them; nurse them through bad days til they bring them to the sunshine and light which comes always to those who sincerely hope that their dreams will come true.
~ Woodrow Wilson

You are not here merely to make a living, you are here in order to enable the world to live more amply, with greater vision, with a finer spirit of hope and achievement. You are here to enrich the world, and you impoverish yourself when you forget that errand.
~ Woodrow Wilson

Be not afraid of greatness; some are born great, some achieve greatness, and others have greatness thrust upon them.
~ William Shakespeare

It is the nature of man to rise to greatness if greatness is expected of him.
~ John Steinbeck

You were born to greatness. Having a life mission implies that that world has need of you. In fact, the world has been preparing you to fill this need with one incredible life experience after another. Finding and fulfilling your potential will lead you to your highest experience in this life. Believe it, you have a mission. It is the gateway to your personal greatness.
~ Greg Anderson

Code:
[table align=center cellpadding=0 cellspacing=0 background=http://img6.imageshack.us/img6/3191/vladimirm.png width=550 height=650][td valign=top]<div style='padding-right: 5px; margin-top: 0px; margin-left: 120px; margin-right: 30px; margin-bottom: 345px; width: 400 px; height: 305px; overflow: auto; text-align: justify;'>[color=#3f0013][font=Times New Roman][size=14][center][b]you cannot love the sun[/b][/center][/size][/font][/color][color=#000000][size=10][font=Verdana]
T E X T
[/size][/color][/font]</div>[/td][/table]


_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 

Vladimir Dimish

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Starshine Academy ::  ::  :: Earth Magicians-